Kina objavila Belu knjigu o smanjenju siromaštva

Kancelarija za informisanje pri kineskom Državnom savetu danas je obajvila Belu knjigu pod naslovom “Smanjenje siromaštva: Kinesko iskustvo i doprinos”.

Svijet 06.04.2021 | 09:57
Kina objavila Belu knjigu o smanjenju siromaštva

U Beloj knjizi se navodi velika borba kineskog naroda protiv ekstremnog siromaštva, kineski način, kao i se podeli kinesko iskustvo i akcije u smanjenju siromaštva.

Pored predgovora i zaključka, Bela knjiga obuhvata pet dela: “Svečano obećanje”, “Konačna pobeda u borbi protiv siromaštva”, “Strategija o ciljanom smanjenju siromaštva”, “Istraživanje novog puta za smanjenje siromaštva”, i “Globalna zajednička budućnost oslobođena od siromaštva”

.
Ove godine se obeležava 100. godišnjica osnivanja Komunističke partije Kine (KPK). Partija je tokom proteklog veka ujedinila i predvodila kineskog naroda u borbi protiv siromaštva sa nepokolebljivom verom i voljom, navodi se u Beloj knjizi.
Kineska populacija zauzima jednu petinu svetske populacije. Iskorenjivanje ekstremnog siromaštva predstavlja prekretnicu u istoriji kineske nacije i istoriji čovečanstva.

Kinesko iskustvo u smanjenju siromaštva pokazuje da su hrabrost, vizija, odgovornost i entuzijazam najvažniji za rešavanje izazova, navodi se u Beloj knjizi.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Boris

06.04.2021 08:22

Dodik piše sličnu knjigu. Zove se " 1000 načina da se narodu otme novac a fukara obogati "

ODGOVORITE
Name

Skeptik

06.04.2021 08:47

Dodik će objaviti svoju knjigu: "CRNA kniga o povećanju siromaštva, moje iskustvo i akcije."

ODGOVORITE
Name

Ja

06.04.2021 08:49

Ko još vjeruje u kineske izvjestaje i “bijele knjige “mora da je totalno lud izvjestaji od totalitarni rezima nemaju svrhu objave jer su SIGURNO NETAČNI I SKROJENI PO “MJERI “VLASTI!!

ODGOVORITE
Name

He He

06.04.2021 14:09

A kada naše "demokratske vlasti" napišu neki izvještaj, u njemu je sve istina.

Name

Zanimljivo

06.04.2021 12:48

Mi isto imamo komuniste na vlasti, samo što ovi naši rade kontra, oni proizvode siromašne, a sami oni su sve bogatiji i bogatiji.

ODGOVORITE
Name

ALEKSANDAR LAJIĆ - SRBAC

06.04.2021 18:07

Smanjili ste ga tako, što se zataškali virus, istrijebili siromašne i stare, pa zataškali i brojke? Inače Kina što je postigla, postigla je trgovinom sa SAD. SAD vam je tata, on vas je "napravio". A SADa slijedi pad. Bolan pad. Ostatak Kine još nije dostigao razvoj Hong Kong - a 1999. godine. I poslije 22. godine, nakon što je VB ustupila Kini Hong Kong.

ODGOVORITE