Ученици нижих разреда данас понову у клупама

У Републици Српској, осим у Требињу и Гацку, данас ће бити настављен васпитно-образовни рад у просторијама основних школа за ученике од првог до петог разреда.

Босна и Херцеговина 06.04.2021 | 09:01
Ученици нижих разреда данас понову у клупама

Рад ће бити настављен у складу са планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24. августа 2020. године, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

"Такође, основне школе ће наставити да организују проширени програм, односно продужени боравак и јутарње чување, у складу са наведеним планом", наводи се у саопштењу.

Штаб за ванредне ситуације града Требиња одлучио је јуче да се до краја седмице реализује онлине настава у требињским школама за ученике до петог разреда.

За ученике од шестог до деветог разреда основне школе и средњошколце ће и даље бити организована настава на даљину у складу са инструкцијом о организовању васпитно-образовног рада на даљину од 22. марта.

Школе у Републици Српској су дужне да у овом периоду организују наставу на даљину кориштењем средстава електронске комуникације.

Васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације у јединицама локалне самоуправе у Републици Српској су задужени да редовно обавјештавају ресорно министарство, те да, уколико буде потребно, доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину.

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Скептик

06.04.2021 07:16

Дјеца старијих разреда неће ићи у школу, само млађи (??!!) . Какав стратешки мудар потез наших стручњака из кризног штаба! Ма браво!!!! Ма браво!!!! Генијалци! Ово је кључни моменат у борби против "опаке" болести! Браво! Како се овога нико до сада није сјетио у свијету! Какав потез....Корона ће сада дефинитивно бити уништена! Свака част! Поносан сам што имамо овакве паметне и способне докторе и политичаре! Већ сутра ће се на бројевима показати колико је ово био генијалан потез. Ово је мјера које ни у уџбеницима ни у литератури нема. Ни у пракси је до сада незабиљежена! Ово је за нобелову награду за медицину! Ма браво! Чланове стручног штаба обавезно одликовати највишим државним орденом, Орден за мудрост првог реда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.04.2021 08:38

Ста це се то вец сутра показати? Ста булазнис висе? Никако да схватис да си досадио и Богу и народу са својим коментарима! Дај цовјеце, иди мало на годисњи одмор, па да и ми одморимо... Напоран си до бола!

Name

Ноле

06.04.2021 08:55

Да додам:корона напада ако у једној уционици их има преко 20,а ако има до 15 дјака,она неце у уционице.И исто тако,првих 20 мин цаса,она не напада уценике,али ако се цас продузи на 45мин,ууууу,то је онда бас гадно,тад је вирус најактивнији.Могли би до сутра о бесмислености мјера...

Name

Коwалски

06.04.2021 08:15

Да маме могу на миру на кафу док их чекају, или баке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лол?

06.04.2021 10:32

Нека маме, које имају код куце некога да им доцека дијете.А ми сто немамо кафу пијемо са својом дјецом..

Name

СТА РЕЦИ

06.04.2021 09:23

РАДИ И МУЗЕЈ САВРЕМЕНЕ УМЈЕТНОСТИ ОД ЈУТРОС 8 САТИ,,,А КРИЗНИ СТАБ НИЈЕ ДОНИО ТАКВУ ОДЛУКУ.,,,САМОВОЉА ДИРЕКТОРИЦЕ КАО И УВИЈЕК,,,,,,,БОЗЕ САЦУВАЈ! ДАЛИ ЦЕ НЕКО РЕАГОВАТИ.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

06.04.2021 14:24

Упропастене генерације дјака, двије године сколовања одосе у неповрат. Ста дјеца моги науцити онлине сколовањем или јос горе на цасовима од 20 минута????

ОДГОВОРИТЕ