Učenici nižih razreda danas ponovu u klupama

U Republici Srpskoj, osim u Trebinju i Gacku, danas će biti nastavljen vaspitno-obrazovni rad u prostorijama osnovnih škola za učenike od prvog do petog razreda.

Bosna i Hercegovina 06.04.2021 | 09:01
Učenici nižih razreda danas ponovu u klupama

Rad će biti nastavljen u skladu sa planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta 2020. godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Takođe, osnovne škole će nastaviti da organizuju prošireni program, odnosno produženi boravak i jutarnje čuvanje, u skladu sa navedenim planom", navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije grada Trebinja odlučio je juče da se do kraja sedmice realizuje online nastava u trebinjskim školama za učenike do petog razreda.

Za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole i srednjoškolce će i dalje biti organizovana nastava na daljinu u skladu sa instrukcijom o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu od 22. marta.

Škole u Republici Srpskoj su dužne da u ovom periodu organizuju nastavu na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj su zaduženi da redovno obavještavaju resorno ministarstvo, te da, ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.

(Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Skeptik

06.04.2021 07:16

Djeca starijih razreda neće ići u školu, samo mlađi (??!!) . Kakav strateški mudar potez naših stručnjaka iz kriznog štaba! Ma bravo!!!! Ma bravo!!!! Genijalci! Ovo je ključni momenat u borbi protiv "opake" bolesti! Bravo! Kako se ovoga niko do sada nije sjetio u svijetu! Kakav potez....Korona će sada definitivno biti uništena! Svaka čast! Ponosan sam što imamo ovakve pametne i sposobne doktore i političare! Već sutra će se na brojevima pokazati koliko je ovo bio genijalan potez. Ovo je mjera koje ni u udžbenicima ni u literaturi nema. Ni u praksi je do sada nezabilježena! Ovo je za nobelovu nagradu za medicinu! Ma bravo! Članove stručnog štaba obavezno odlikovati najvišim državnim ordenom, Orden za mudrost prvog reda!

ODGOVORITE
Name

Re

06.04.2021 08:38

Sta ce se to vec sutra pokazati? Sta bulaznis vise? Nikako da shvatis da si dosadio i Bogu i narodu sa svojim komentarima! Daj covjece, idi malo na godisnji odmor, pa da i mi odmorimo... Naporan si do bola!

Name

Nole

06.04.2021 08:55

Da dodam:korona napada ako u jednoj ucionici ih ima preko 20,a ako ima do 15 djaka,ona nece u ucionice.I isto tako,prvih 20 min casa,ona ne napada ucenike,ali ako se cas produzi na 45min,uuuuu,to je onda bas gadno,tad je virus najaktivniji.Mogli bi do sutra o besmislenosti mjera...

Name

Kowalski

06.04.2021 08:15

Da mame mogu na miru na kafu dok ih čekaju, ili bake.

ODGOVORITE
Name

Lol?

06.04.2021 10:32

Neka mame, koje imaju kod kuce nekoga da im doceka dijete.A mi sto nemamo kafu pijemo sa svojom djecom..

Name

STA RECI

06.04.2021 09:23

RADI I MUZEJ SAVREMENE UMJETNOSTI OD JUTROS 8 SATI,,,A KRIZNI STAB NIJE DONIO TAKVU ODLUKU.,,,SAMOVOLJA DIREKTORICE KAO I UVIJEK,,,,,,,BOZE SACUVAJ! DALI CE NEKO REAGOVATI.!

ODGOVORITE
Name

Maja

06.04.2021 14:24

Upropastene generacije djaka, dvije godine skolovanja odose u nepovrat. Sta djeca mogi nauciti online skolovanjem ili jos gore na casovima od 20 minuta????

ODGOVORITE