Детаљан претрес: Припадници СИПЕ упућени на КЦУС

Осим тужилаца, и припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) упућени су данас на Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Припадници СИПА поступају по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 05.04.2021 | 19:21
Детаљан претрес: Припадници СИПЕ упућени на КЦУС

Као што је већ писао представници Тужилаштва КС ушли су данас у Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Поступајући тужиоци у овом предмету су Младен Вукојичић и Мелиха Дугалија.

Ова акција је покренута након писма љекара које се појавило у јавности, а у којем се говори о катастрофалном стању на КЦУС с акцентом на респираторе које је набавила “Сребрена малина” који се користе у јединицама интензивне његе, а који наводно нису адекватни за то.

Такође према сазнањима да је на КЦУС и тужилац Тужилаштва БиХ Џермин Пашић који ради на предмету “Респиратори”, а у којем већ траје суђење на Суду БиХ, те у којем је главни осумњичени федерални премијер Фадил Новалић. Ту је и истражиоци државног тужилаштва Мирза Јамаковић.

Раније данас главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са сарадницима, састала се се главном тужитељком Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, Сабином Сарајлијом и њеном замјеницом.

 

На састанку је разговарано о актуелним дешавањима у протеклих неколико дана, повезаних са респираторима и лијечњем Цовид-19 пацијената на КЦУС, као и даљим активностима тужилачких и правосудних институција.

Занимљиво је да је данас откривено да постоји још један предмет у Тужилаштву БиХ када је ријеч о спорним респираторима, а који се тиче “помоћи починитељу послије почињеног кривичног дјела”.

– С обзиром да Тужилаштво БиХ од раније поступа у предмету, који је отворен прије подизања оптужнице у предмету Новалић и др, а који се односи на помоћ починитељу послије почињеног кривичног дјела од стране више особа, Тужилаштво БиХ је подузимало радње и наставља рад у том предмету – речено је данас из државног тужилаштва.

С друге стране, Тужилаштво Кантона Сарајево је, на темељу медијских објава, у складу са својом надлежношћу формирало предмет који се односи на писмо љекара са КЦУС о употребљивост респиратора у лијечењу пацијената на КЦУС, тешке посљедице по здравље и живот пацијената, као и друге проблеме у функционирању тзв. ковид одјељења, у којем ће поступати у наредном периоду.

Укупно су на КЦУС три тужиоца, два истражиоца и два инспектора.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миско

05.04.2021 17:37

Тамо се барем несто десава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

05.04.2021 17:57

Када тамо завршите крените и на УКЦ Бањалука, све су то исти респиратори, само што код нас нико не смије да проговори!? Ко зна колико је код и нас људи умрло због тог смећа од респиратора. Доктори који ћуте су саучесници у злочину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

05.04.2021 19:29

Има посла и код нас. Сатор болница, респиратори и јо стоста. Јел се и СИПА боји Миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алах-егбер

05.04.2021 20:27

Кад заврсите кренте одмах у сјеверну кореју тамо је стање горе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

05.04.2021 22:39

???????