Ново игралиште за малишане у порти цркве од Моззарта 

Свештеник Миладин Митровић: Захваљујући компанији Моззарт, којој смо се обратили за донацију, успјели смо наше жеље да претворимо у реалност

Република Српска 01.04.2021 | 16:38
Ново игралиште за малишане у порти цркве од Моззарта 

Најмлађи становници бањалучког насеља Обилићево добили су нову оазу за игру захваљујући иницијативи оца Миладина, свештеника Храма Светог Василија Острошког, да се у порти цркве направи дјечије игралиште, у сарадњи са компанијом Моззарт.

У јеку пандемије короне Моззарт је увидио значај да малишани добију простор за игру на отвореном, па су у дворишту цркве постављене справе које су погодне за развој моторике и маште дјеце. Игралиште је уређено по најсвременијим стандардима и ограђено је јер је безбједност малишана на првом мјесту. 

- Насеље Обилићево је изузетно бројчано, али смо имали мало дјечијих игралишта, те смо увидјели да имамо овдје простор на којем би могли да направимо игралиште. Идеју смо имали одавно, али нисмо имали могућност да је реализујемо.

Захваљујући компанији Моззарт, којој смо се обратили за донацију, успјели смо наше жеље да претворимо у реалност. Изузетно смо им захвални што су реализовали овај пројекат- каже Миладин Митровић, свештеник Храма Светог Василија Острошког у бањалучком насељу Обилићево.  

Он додаје да је изградња игралишта у порти храма од изузетног значаја за дјецу и њихове родитеље. Ту сада могу да се окупљају и уживају у игри, а имају и могућност да са родитељима посјете овај храм. 

Становници насеља Обилићево одушевљени су новим мјестом за игру њихове дјеце, то су нам саопштили посјетиоци које смо затекли у порти цркве. Како кажу, добили су лијеп простор на којем могу да проводе вријеме са породицом. 

Компанија, која је већ чувена по изградњи терена и донацијама спорским клубовима и разним удружењима, наставила је низ друштвено-одговорних акција широм БиХ. Моззарт, кроз чувену акцију "Сто терена за једну игру", обнавља спортске терене, али иде и корак даље, па донира и дјечија игралишта...

-Наша компанија се увијек труди да осмисли нове акције кроз друштвено-одговорно пословање и да одговори свим молбама за помоћ. Зато смо се радо одазвали иницијативи свештеника Миладина да се најмлађим становницима Обилићева у порти цркве обезбиједи простор за игру и здраво одрастање - каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

01.04.2021 16:37

Е сваста, зар од ђавољске работе а сто је коцка за цркву, тразите да вам помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драган

01.04.2021 18:54

Па кад СПЦ слабо да ником и помаже, а знамо сви којим енормним богатством располаже.

Name

Слабо да никоме

02.04.2021 01:52

...или икоме? Слабо да и иконе помажу...откад се некакав нацртани лик са убијеног дрвета може поистовјећивати са Богом? Само код Срба...