Novo igralište za mališane u porti crkve od Mozzarta 

Sveštenik Miladin Mitrović: Zahvaljujući kompaniji Mozzart, kojoj smo se obratili za donaciju, uspjeli smo naše želje da pretvorimo u realnost

Republika Srpska 01.04.2021 | 16:38
Novo igralište za mališane u porti crkve od Mozzarta 

Najmlađi stanovnici banjalučkog naselja Obilićevo dobili su novu oazu za igru zahvaljujući inicijativi oca Miladina, sveštenika Hrama Svetog Vasilija Ostroškog, da se u porti crkve napravi dječije igralište, u saradnji sa kompanijom Mozzart.

U jeku pandemije korone Mozzart je uvidio značaj da mališani dobiju prostor za igru na otvorenom, pa su u dvorištu crkve postavljene sprave koje su pogodne za razvoj motorike i mašte djece. Igralište je uređeno po najsvremenijim standardima i ograđeno je jer je bezbjednost mališana na prvom mjestu. 

- Naselje Obilićevo je izuzetno brojčano, ali smo imali malo dječijih igrališta, te smo uvidjeli da imamo ovdje prostor na kojem bi mogli da napravimo igralište. Ideju smo imali odavno, ali nismo imali mogućnost da je realizujemo.

Zahvaljujući kompaniji Mozzart, kojoj smo se obratili za donaciju, uspjeli smo naše želje da pretvorimo u realnost. Izuzetno smo im zahvalni što su realizovali ovaj projekat- kaže Miladin Mitrović, sveštenik Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u banjalučkom naselju Obilićevo.  

On dodaje da je izgradnja igrališta u porti hrama od izuzetnog značaja za djecu i njihove roditelje. Tu sada mogu da se okupljaju i uživaju u igri, a imaju i mogućnost da sa roditeljima posjete ovaj hram. 

Stanovnici naselja Obilićevo oduševljeni su novim mjestom za igru njihove djece, to su nam saopštili posjetioci koje smo zatekli u porti crkve. Kako kažu, dobili su lijep prostor na kojem mogu da provode vrijeme sa porodicom. 

Kompanija, koja je već čuvena po izgradnji terena i donacijama sporskim klubovima i raznim udruženjima, nastavila je niz društveno-odgovornih akcija širom BiH. Mozzart, kroz čuvenu akciju "Sto terena za jednu igru", obnavlja sportske terene, ali ide i korak dalje, pa donira i dječija igrališta...

-Naša kompanija se uvijek trudi da osmisli nove akcije kroz društveno-odgovorno poslovanje i da odgovori svim molbama za pomoć. Zato smo se rado odazvali inicijativi sveštenika Miladina da se najmlađim stanovnicima Obilićeva u porti crkve obezbijedi prostor za igru i zdravo odrastanje - kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

01.04.2021 16:37

E svasta, zar od đavoljske rabote a sto je kocka za crkvu, trazite da vam pomogne.

ODGOVORITE
Name

Re Dragan

01.04.2021 18:54

Pa kad SPC slabo da nikom i pomaže, a znamo svi kojim enormnim bogatstvom raspolaže.

Name

Slabo da nikome

02.04.2021 01:52

...ili ikome? Slabo da i ikone pomažu...otkad se nekakav nacrtani lik sa ubijenog drveta može poistovjećivati sa Bogom? Samo kod Srba...