Борис и Мирјана издоминирали у "Породици" а мало ко зна да су и 2000. године глумили Слобу и Миру!

Борис Исаковић и Мирјана Карановић главна су тема у јавности захваљујући серији "Породица", у којој тумаче ликове некадашњег председника Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића и његове жене Мире Марковић.

Магазин 31.03.2021 | 22:41
Борис и Мирјана издоминирали у "Породици" а мало ко зна да су и 2000. године глумили Слобу и Миру!

Оно што је занимљиво, јесте да ово није први пут да њих двоје играју у истим улогама, и то заједно. Већ су играли Слобу и Миру у комаду "Пад" у комаду Биљане Србљановић.

Она је ову информацију поделила на свом Фејсбук профилу.

Борис Исаковић и Мира Карановић су већ играли Слободана Милошевића и Миру Марковић, у мом комаду "Пад".

Овако је пре 21 годину Биљана Србљановић описала своју драму "Пад".

- Моја идеја јесте била да напишем друштвено-ангажовани комад, и то у једном веома старомодном смислу речи, како се то радило између два светска рата на пример. С друге стране, може се написати комад у коме ће се све светске истине разоткрити, ако уопште постоји иједна светска истина, али то и даље не значи да ће тај комад и та представа да профункционишу. То је потпуно изван свега што је мисаоно и то је оно што је за мене најузбудљивије у театру. Ја не знам какав ће импакт тај комад имати јер то не зависи од одлуке нити писца нити редитеља, то је просто нешто што или постоји или не постоји у позоришту.

- Знам да ће то сад звучати одвратно, можда и заиста шизофрено, али ја сам желела комад и представу који би били крајње рационално вођени, а сада опет мислим да и мени у свему томе треба да буде најузбудљивије нешто што уопште није интелектуално, већ нешто што је потпуно другачије, нешто емотивно. За мене је најузбудљивији тренутак у представи онај који нема апсолутно никакве везе са мном, кад један од главних јунака пева песму Френка Синатре Мy wаy, што је редитељска интервенција. То је за мене квинтесенција представе. С друге стране, критичар има крајње рационалан приступ, разграђује знаке на сцени, значења, тумачи и анализира шта је писац односно редитељ хтео да каже, и шта је успео или није успео. Мислим да, без обзира на то што је комад рађен главом, ту ништа није хладно, ту је стварно душа исповраћана.

Иначе серију "Породица" која је узбуркала јавност у региону можете гледати ускоро и на програму БН телевизије!

(Курир.рс Фото: принтсцреен)

Коментари / 0

Оставите коментар