Boris i Mirjana izdominirali u "Porodici" a malo ko zna da su i 2000. godine glumili Slobu i Miru!

Boris Isaković i Mirjana Karanović glavna su tema u javnosti zahvaljujući seriji "Porodica", u kojoj tumače likove nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića i njegove žene Mire Marković.

Magazin 31.03.2021 | 22:41
Boris i Mirjana izdominirali u "Porodici" a malo ko zna da su i 2000. godine glumili Slobu i Miru!

Ono što je zanimljivo, jeste da ovo nije prvi put da njih dvoje igraju u istim ulogama, i to zajedno. Već su igrali Slobu i Miru u komadu "Pad" u komadu Biljane Srbljanović.

Ona je ovu informaciju podelila na svom Fejsbuk profilu.

Boris Isaković i Mira Karanović su već igrali Slobodana Miloševića i Miru Marković, u mom komadu "Pad".

Ovako je pre 21 godinu Biljana Srbljanović opisala svoju dramu "Pad".

- Moja ideja jeste bila da napišem društveno-angažovani komad, i to u jednom veoma staromodnom smislu reči, kako se to radilo između dva svetska rata na primer. S druge strane, može se napisati komad u kome će se sve svetske istine razotkriti, ako uopšte postoji ijedna svetska istina, ali to i dalje ne znači da će taj komad i ta predstava da profunkcionišu. To je potpuno izvan svega što je misaono i to je ono što je za mene najuzbudljivije u teatru. Ja ne znam kakav će impakt taj komad imati jer to ne zavisi od odluke niti pisca niti reditelja, to je prosto nešto što ili postoji ili ne postoji u pozorištu.

- Znam da će to sad zvučati odvratno, možda i zaista šizofreno, ali ja sam želela komad i predstavu koji bi bili krajnje racionalno vođeni, a sada opet mislim da i meni u svemu tome treba da bude najuzbudljivije nešto što uopšte nije intelektualno, već nešto što je potpuno drugačije, nešto emotivno. Za mene je najuzbudljiviji trenutak u predstavi onaj koji nema apsolutno nikakve veze sa mnom, kad jedan od glavnih junaka peva pesmu Frenka Sinatre My way, što je rediteljska intervencija. To je za mene kvintesencija predstave. S druge strane, kritičar ima krajnje racionalan pristup, razgrađuje znake na sceni, značenja, tumači i analizira šta je pisac odnosno reditelj hteo da kaže, i šta je uspeo ili nije uspeo. Mislim da, bez obzira na to što je komad rađen glavom, tu ništa nije hladno, tu je stvarno duša ispovraćana.

Inače seriju "Porodica" koja je uzburkala javnost u regionu možete gledati uskoro i na programu BN televizije!

(Kurir.rs Foto: printscreen)

Komentari / 0

Ostavite komentar