Ђоковић се сели у палату од десет милиона евра

Најбољем тенисеру је годинама дом био Монте Карло, али се то мења. Новак Ђоковић је решио да се пресели и слободно време проводи у Марбељи.

Спорт 31.03.2021 | 14:38
Ђоковић се сели у палату од десет милиона евра

Пребивалиште српског тенисера биће атрактивно шпанско место у ком је већ био често последњих месеци, односно од почетка пандемије корона вируса.

У Марбељи је Ђоковић купио здање процењено на десет милиона евра, пространства од чак 1.000 квадратних метара.

Његов дом су шпански медији поделили у осам кључних етапа, сачињен је од девет спаваћих соба, осам купатила, неколико дневних соба, играоницом, приземљем повезаним са спољним делом и двориштем уз мешавину арапске и медитеранске архитектуре.

Главна соба одише луксузом, у њој су три велике софе за разговор крај камина, уметничка дела, скулптуре и излаз на терасу са најбољим погледом.

Луксузни апартман је заправо главна спаваћа соба опремљена високом технологијом у виду танких екрана, сопственим купатилом и директним приступом башти и погледом на море. Кревет надстрешницу од пуног дрвета, ораховине, која се слаже са остатком намештаја у соби.

Спаваће собе су уређене сличним принципом. Оне нису најлуксузнији део куће, али су најбољи репрезент мешавине стилова, односно већ поменути арапски и медитерански додир у ентеријеру. Оне су до те мере простране да су у њима чак и софе.

Кућа има осам купатила, али су Јелена и Новак једно желели само за себе. Мермерно, са ђакузи кадом и погледом на двориште, те муралом уклесаним у зиду и још неколико детаља који одушу луксузом.

Соба за разоноду, или играоница, има бар, билијарски сто, столови за играње карата, стони фудбал... Ту су најмодерније столице за одмор и опуштање, а такође, све је уприличено погледом на море.

Ако квадратни метри дома не говоре о раскошу, онда то чини тераса. Балкон Ђоковићевог дома такође има, рецимо тако, своју дневну собу опремљену софама, а испод је травњак са базеном окруженим висећим лежељкама.

Битан део за најбољег тенисера света јесте теретана. Иако ће у овом дому, док не заврши каријеру, Новак време проводити углавном када нема спортске обавезе, одржавање форме му је изузетно битно те је уприличио себи врхунске услове за рад на себи.

И за крај, а вероватно и најбитније - тениски терен. Не би могла кућа Ђоковића да прође без овога, а уједно је Новак успео да уштеди време које би трошио за одласке на тренинг.
Подсетимо, Новакова супруга Јелена сматра да је Марбеља идеална за одрастање њихове деце.

Марбеља се налази у Андалузији, на крајњем југу Шпаније. Имао око 140.000 становника и клима је сјајна током читаве године.

Новак је недавно, уз помоћ породице, у Војводини направио вилу, која величином оставља без текста, док има директан прилаз Павловачком језеру. Ђоковићева оаза мира смештана је у живописном селу Павловци, на обронцима Фрушке горе, између Ирига и Руме. Породици Ђоковић било је изузетно значајно да викендица буде изграђена у природи, па су зато одабрали зеленило скривено далеко од очију јавности.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Кун'-фу Панда

31.03.2021 12:50

Свака цаст мајсторе, само узивај. Напуни батерије, а онда опет дерање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

31.03.2021 13:27

Нецес се одморити. Ето Скрбица у комсилуку а и Додик несто размисља да досели

Name

Реално

31.03.2021 12:50

Својим дугогодишњим и поштеним радом заслужио је па нека ужива! Жив, здрав и срећан био! Ноле , желим ти свако добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.03.2021 13:16

Поштен рад??? Питај људе који раде та 600 КМ шта је поштен рад.Немам ништа лично против човјека али ово је пресеравање преплаћених спортиста!!

Name

Краљ

31.03.2021 13:00

Плати порез Ђоковићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

31.03.2021 13:10

Само уживај мајсторе! Све си ти то заскужио својим радом. Дуго година нам доносио радост својим побједама! Поносу наш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

31.03.2021 13:22

А анандмани са шодер

ОДГОВОРИТЕ