Намети су високи, емисијом обвезница помоћи привреди

Предлажем Министарству финансија да се директно помогне привреди путем емисије обвезница у корист предузећа, како би се превазишла тешка економска ситуација у којој су се нашла због пандемије, каже Милан Радовић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.

Република Српска 31.03.2021 | 12:21
Намети су високи, емисијом обвезница помоћи привреди

Он наводи да би примјена оваквог рјешења сачувала много радних мјеста у Републици Српској.

„Можемо емитовати обвезнице унутрашњег дуга у корист предузећа која су претрпјела штету. То је добро зато што ће људи покушати задржати радну снагу и настојати да премосте овај период. Са друге стране то ће значајно смањити и трошкове у буџету јер нећемо добити раднике на бироу, које свакако требате плаћати годину дана“, појаснио је Радовић.

Он је рекао да помоћ коју су привредници добили у протеклој години ни приближно не може покрити губитке које су имали.

„Они су добили помоћ у виду исплате плате за један мјесец и доприноса за два мјесеца и на томе се стало. Треба имати у обзиру да су многи привредници у прошлој години имали пад прихода и за 50 одсто“, истакао је Радовић.

Он каже се у вријеме обустава рада за вријеме пандемије  показало како су нереално високи намети које привредници добијају уз рачуне за електричну енергију.
 
„Имамо случај да предузеће добије рачун за струју у износу од 2 500 КМ и поред тога што је потрошило електричну енергију у вриједности од 100 КМ, док се преосталих 2 400 КМ односи на рачун за мрежарину“, рекао је Радовић, саопштено је из СДС-а.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Новинарима

31.03.2021 10:28

Од ругла се не зиви. Многи цете остати без посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олy

31.03.2021 11:53

Диви буцова што се фолира , тутрањ у Београд гњецо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г-сн Радовиц

31.03.2021 13:58

Само ви полако ја као градјанин РС предлазем од престанка проклетог рата,да се ви политицки (српски) догиворите.Назалост ниста свако свира своју фрулу,награда пар хиљадарки вама политицарима.Нити једна партија није урадила на побољсању зивота градјана !!!!!ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ СВИ!

ОДГОВОРИТЕ