Nameti su visoki, emisijom obveznica pomoći privredi

Predlažem Ministarstvu finansija da se direktno pomogne privredi putem emisije obveznica u korist preduzeća, kako bi se prevazišla teška ekonomska situacija u kojoj su se našla zbog pandemije, kaže Milan Radović, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Republika Srpska 31.03.2021 | 12:21
Nameti su visoki, emisijom obveznica pomoći privredi

On navodi da bi primjena ovakvog rješenja sačuvala mnogo radnih mjesta u Republici Srpskoj.

„Možemo emitovati obveznice unutrašnjeg duga u korist preduzeća koja su pretrpjela štetu. To je dobro zato što će ljudi pokušati zadržati radnu snagu i nastojati da premoste ovaj period. Sa druge strane to će značajno smanjiti i troškove u budžetu jer nećemo dobiti radnike na birou, koje svakako trebate plaćati godinu dana“, pojasnio je Radović.

On je rekao da pomoć koju su privrednici dobili u protekloj godini ni približno ne može pokriti gubitke koje su imali.

„Oni su dobili pomoć u vidu isplate plate za jedan mjesec i doprinosa za dva mjeseca i na tome se stalo. Treba imati u obziru da su mnogi privrednici u prošloj godini imali pad prihoda i za 50 odsto“, istakao je Radović.

On kaže se u vrijeme obustava rada za vrijeme pandemije  pokazalo kako su nerealno visoki nameti koje privrednici dobijaju uz račune za električnu energiju.
 
„Imamo slučaj da preduzeće dobije račun za struju u iznosu od 2 500 KM i pored toga što je potrošilo električnu energiju u vrijednosti od 100 KM, dok se preostalih 2 400 KM odnosi na račun za mrežarinu“, rekao je Radović, saopšteno je iz SDS-a.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Novinarima

31.03.2021 10:28

Od rugla se ne zivi. Mnogi cete ostati bez posla.

ODGOVORITE
Name

Oly

31.03.2021 11:53

Divi bucova što se folira , tutranj u Beograd gnjeco.

ODGOVORITE
Name

G-sn Radovic

31.03.2021 13:58

Samo vi polako ja kao gradjanin RS predlazem od prestanka prokletog rata,da se vi politicki (srpski) dogivorite.Nazalost nista svako svira svoju frulu,nagrada par hiljadarki vama politicarima.Niti jedna partija nije uradila na poboljsanju zivota gradjana !!!!!PROKLETI DA STE SVI!

ODGOVORITE