Тужилаштво тражи притвор за Елеза још два мјесеца

Тужилаштво БиХ је данас предложио је Суду БиХ да се Дарку Елезу, осумњиченом за више кривичних дела, продужи притвор за још два месеца.

Босна и Херцеговина 30.03.2021 | 21:41
Тужилаштво тражи притвор за Елеза још два мјесеца

Продужење притвора је затражено ради неометаног наставка истраге "у оквиру предмета Беливук, Кавачки клан и остали", саопштило је Тужилаштво БиХ које на томе ради с Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Државном агенцијом за истраге и заштиту (СИПА), Агенцијом за форензичка испитивања и вештачења, као и с другим службама у Босни и Херцеговини и региону.

Елез (41) је био у притвору од хапшења у децембру прошле године у Београду, пошто је у Србији издржао казну од девет година затвора као организатор криминалне групе која је 2009. у Србији и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела. Елеза је Србија 3. марта изручила БиХ.

У данашњем предлогу Тужилаштва наведено је да су разлози за продужење притвора Елезу исти као и када му је притвор у БИХ одређен 5. марта: опасност од бекства, опасност да би на слободи могао да омета истрагу, прикриваа доказе и утиче на сведоке и саучеснике, или да изврши кривично дело.

(Бета) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Жандар

30.03.2021 20:48

Закључати га ћелију и бацити кључ, то је најбоље рјешење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

31.03.2021 08:25

Да је само бацити његов кљуц рјесење проблема, бојим се да је то велико ниста.

Name

Зага

30.03.2021 21:05

Дат це Бог да ускоро буду осудјени и сви политицки криминалци у власти РС. Народ је спреман дати све од себе да се саграде специјални затвори с кавезима и најтезим пковима. Нису нам потребне нове болнице, цим њих скинемо с власти, народ це оздравити, они су наса најопакија болест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

31.03.2021 05:39

Да се мало смири па на слободу и свој посао ради за политицаре а они су суд.

ОДГОВОРИТЕ