Tužilaštvo traži pritvor za Eleza još dva mjeseca

Tužilaštvo BiH je danas predložio je Sudu BiH da se Darku Elezu, osumnjičenom za više krivičnih dela, produži pritvor za još dva meseca.

Bosna i Hercegovina 30.03.2021 | 21:41
Tužilaštvo traži pritvor za Eleza još dva mjeseca

Produženje pritvora je zatraženo radi neometanog nastavka istrage "u okviru predmeta Belivuk, Kavački klan i ostali", saopštilo je Tužilaštvo BiH koje na tome radi s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i s drugim službama u Bosni i Hercegovini i regionu.

Elez (41) je bio u pritvoru od hapšenja u decembru prošle godine u Beogradu, pošto je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. u Srbiji i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela. Eleza je Srbija 3. marta izručila BiH.

U današnjem predlogu Tužilaštva navedeno je da su razlozi za produženje pritvora Elezu isti kao i kada mu je pritvor u BIH određen 5. marta: opasnost od bekstva, opasnost da bi na slobodi mogao da ometa istragu, prikrivaa dokaze i utiče na svedoke i saučesnike, ili da izvrši krivično delo.

(Beta) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Žandar

30.03.2021 20:48

Zaključati ga ćeliju i baciti ključ, to je najbolje rješenje.

ODGOVORITE
Name

Za

31.03.2021 08:25

Da je samo baciti njegov kljuc rjesenje problema, bojim se da je to veliko nista.

Name

Zaga

30.03.2021 21:05

Dat ce Bog da uskoro budu osudjeni i svi politicki kriminalci u vlasti RS. Narod je spreman dati sve od sebe da se sagrade specijalni zatvori s kavezima i najtezim pkovima. Nisu nam potrebne nove bolnice, cim njih skinemo s vlasti, narod ce ozdraviti, oni su nasa najopakija bolest.

ODGOVORITE
Name

mislim

31.03.2021 05:39

Da se malo smiri pa na slobodu i svoj posao radi za politicare a oni su sud.

ODGOVORITE