У Брчко дистиркту почиње у сриједу вакцинација

Вакцинација на подручју Брчко дистрикта почиње сутра. Приоритет су здравствени радници, корисници старачких домова и лица старија од 75 година.

Босна и Херцеговина 30.03.2021 | 18:12
У Брчко дистиркту почиње у сриједу вакцинација

Масовна вакцинација грађана обављаће се у просторијама Омладинског центра, каже шеф Одјељења за здравство Брчко дистрикта Сеад Шадић.

- Битно је истаћи да ми имамо  Фајзер – 1.170 доза, Астра Зенека 700 доза, што је сасвим довољно да можемо започети вакцинацију . Наредне седмице очекујемо донацију НР Кине и Турске, а 22. априла очекујемо још 1.800 доза из Ковакс програма и самим тим се може потврдити да је Брчко дистрикт добио неопходан број вакцина да би започео план вакцинације.

Паралелно са напорима да путем директне набавке нађу добављача или директно са произвођачима ступе у контакт како би набавили недостајућих 50.000 доза, у Брчком и даље висок број заражених вирусом корона.

- Имамо огроман број људи који се јављају у тријажну амбуланту . Тај број за 24 часа је 300 што је велики број . Наредба је била да се повећа број медицинских тимова како би се вријеме чекања смањило. Они морају по томе И поступе - истиче Шадић.

Он је позвао грађане да буду опрезни и поштују мјере кризног штаба.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дрекавац

30.03.2021 19:17

3670 доза знаци до краја априла , сто це реци око 1800 вакцинисаних градјана , за дистрикт који броји отприлике 80 000 људи...а дневно по 100 новозаразених...нема ста, власти јако способне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорка

01.04.2021 04:40

Бас залосно Вакцина Астра Зенека је забрањено У цијелим свијету,рекли У Оавјестењу за зу Вакцину.Јер је од те Вакцине се добија Емболија Плуца,синуса,Мозга уопсте крвних судова и каоилара У људском организмуСамо Руски Спутник В и Кинеска Синифарм да су најефикасније.Аустрија има неке своје Вакцине за Цорону први Пут цујем да имају Вакцину.Против Цорона .Вируса.То се СВЕ Прво Мора контролисати Код насих Високих Струцњаци на Институту У Београду,Само полако.Рекли ду Руски Спутник в је најбољи против Цороне Вируса,ПозДобре ду Вакцине против вариоле вере.Ко Није примио добро је да прими против овцијих богиња.

ОДГОВОРИТЕ