Детаљи акције "Вектор" у вези прања новца и изнуде

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње проводе оперативну акцију „Вектор“ у оквиру које је слободе лишено осам лица, а извршени су претреси на 25 локација које користи 26 лица на подручју Фоче, Хан Пијеска и Источног Сарајева због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела „Превара“, „Прање новца“ и „Изнуда“ посредством друштвених мрежа.

Република Српска 30.03.2021 | 17:13
Детаљи акције "Вектор" у вези прања новца и изнуде

Лица се сумњиче да су наведена кривична дјела починила од октобра 2020. године до данас на начин да су посредством профила на друштвеним мрежама рекламирали да посједују информације о намјештеним спортским такмичењима, а затим су посредством апликација за комуникацију ступали у контакт са оштећеним лицима из Сјеверне Македоније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Швајцарске, Њемачке, Француске и других земаља, те су их лажним приказивањем и прикривањем чињеница држали у заблуди да посједују информације о намјештеним спортским мечевима и наводили их да путем сервиса за слање новца уплаћују новац у сврху наводног клађења.

Такође, користећи пријетње, осумњичени су вршили изнуде са циљем принуђивања оштећених да уплаћују додатни новац.

Противправна имовинска корист настала вршењем ових кривичних дјела износи неколико стотина хиљада КМ.

Лица лишена слободе биће предата ОЈТ Требиње након извршене криминалистичке обраде, а против свих 26 лица биће поднесен извјештај због учињених кривичних дјела, саопштено је из МУП РС.

Како "Независне" сазнају, ухапшено је девет лица и то Гавро Јанковић, Михајло Домазет, Стефан Перишић, Миљан Секуловић, Драган Драгичевић, Бојан Гавриловић, Милан Мићевић, Стефан Стојановић и Дарко Чанчар.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Комшиница

30.03.2021 15:52

Ко бих рекао, а тако су добри момци били увијек су љкубазно поздфрављали..хехе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2021 17:23

Лопови не бирају средства до леба без мотике комсинице не насиједај

Name

Ја

30.03.2021 16:27

А ста це бити са становима и колима које су купили од тих пара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

30.03.2021 17:34

Момци нису пљачкали народ по Републици Српској.Они су доносили свјеж новац и овде трошили.Овде је све наопако.Људе који пљачкају грађане Републике Српске власт не процесуира а кажњава их што пљчкају људе из других држава.Неке државе су учествовале у бомбардовању РС И Србије.Тотална глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

30.03.2021 18:30

Хапсите ове сто пљацкају свој народ,па износе паре вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокс

30.03.2021 19:18

Док је оваца бице вуне,занимљиво нису интересантни Ови Они неце радног одела.ал ови остецени Сто су им плацали свакако Су ми интересантни Зар могу се људи до те мјере преварит и добит страх

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб

30.03.2021 21:59

Овде нема казненог дјела. Треба казнити ове наице који су им слали паре.

ОДГОВОРИТЕ