САД кују „шокантну велику заверу“ по питању Синђијанга

САД су последњих дана објавиле неутемељене коментаре поводом тога што су кинески грађани спонтано бојкотовали стране компаније које су донеле одлуке да не користе памук из Синђијанга.

Свијет 30.03.2021 | 10:20
САД кују „шокантну велику заверу“ по питању Синђијанга

Говорећи о томе, портпарол Министарства спољних послова Џао Лиђијен је јуче изјавио да поједини људи у САД-у стигматизацијом памука из Синђијанга, озбиљно штете сектору производње памука у Синђијангу и покушавају да изазивају конфронтације између Владе и грађана Кине.

Он је нагласио да у сектору производње памука у Синђијангу не постоји „присилни рад“. Узгајивачи памука остварују високу зараду, они су на основу једнакости, добровољности и договора потписали уговоре о узгоју памука и при томе не постоји никакав присилни рад. Према званичним подацима, стопа механизације при убирању памука у Синђијангу у прошлој години достигла је 70 одсто, узгајивачи могу преко мобилне апликације да наруче услуге брања памука, рекао је портпарол.

„У ово време мала група земаља и појединаца се још бави измишљањем прича о такозваном „присилном раду“, зар они мисле на то да присиљавамо машине да раде“, запитао је Џао.

„Америчке клевета на рачун Владе Кине и манипулација иза завесе ме подсећа на говоре бившег америчког државног секретара Колина Пауела и бившег пуковника копнених снага Лоренса Вилкерсона, одржане у августу 2018. године у Институту Рон Пол“, рекао је портпарол.

„То говори у прилог томе да западне земље на челу са САД кују шокантну велику заверу по питању Синђијанг. Оне покушавају да праве хаос у Синђијангу како би спречиле развој Кине. Њихова клевета на рачун памука из Синђијанга је део њихове завере“, подвукао је Џао.

Он је рекао да је кинеско тржиште увек отворено. Кина поздравља стране компаније да инвестирају у Кини и стално раде на стварању повољног пословног окружења за стране компаније.

„Надам се да ће релевантне компаније поштовати кинеске законе и прописе и да неће послужити као инструменти појединих политичких снага“, упозорио је портпарол Џао.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Велики новац

30.03.2021 08:43

Је улозен у прераду пластицног отпада, који нам поново додје до уста или на тијело. Памук је непозељан. Све то тееба свести у нормалне оквире, планета је преоптецена од разних непотребних прња стетних по здравље и околину....

ОДГОВОРИТЕ
Name

трумп пенцилин

30.03.2021 08:46

"како би спречиле развој Кине." Унистили западане земље и одвели сву производњу и патенте у Кину.И сто је најгоре они јос владају Америком (или кинези преко њих).

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

30.03.2021 08:59

Сваку компанију интересује само добит ваљда ти је то јасно Министре ако није питај Сјеверну Кореју вашег узора демократских принципа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

30.03.2021 11:37

Ови Кинези су стока невиђена, убацили вирус читавом свијету и одједном они више немају вируса. Па ко кује завјере по свијету са вирусима, ваљда они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале ре петриота

03.04.2021 00:37

Е мој патриота јеси супаљ. Па сто би убацивали вирус и правили проблеме ако су вец на високој позицији по економији. Ако имало размисљас логицки то је урадио онај ко је слабији и коме не одговара да неко буде бољи. Зна се ко тези за власцу над цитавим свијету