Спорни амандмани могу пасти на Уставном суду

“Потребни су и конструктивни амандмани, али одређени амандмани предложени од скупштинске већине на први поглед изгледају као да нису у складу са законима. Бањалука тренутно нема времена за луксуз да предлаже амандмане који ће ‘падати’ на Уставном суду”, закључује Кондић.

Република Српска 29.03.2021 | 18:20
Спорни амандмани могу пасти на Уставном суду

- Као одборници у Скупштини града заступамо одређене политике и своје гласаче и природно је да се у вези са одређеним питањима не може постићи сагласност, али је од изузетне важности да се аргументовано и са уважавањем односимо према свим питањима и конструктивним дијалогом покушамо доћи до најбољег рјешења.

- Ово је став Градског одбора СПС-а, поручио је Саша Кондић, шеф Клуба одборника Социјалистичке партије Српске, уочи сутрашње сједнице Скупштине града Бањалука.

Он је истакао да одборници у градском парламенту, али и сви грађани Бањалуке, посљедњих дана свједоче нимало пријатној комуникацији на релацији градоначелник – скупштинска већина, те да таква ситуација може само да допринесе распиривању мржње.

"Такав курс врха градске власти, уз већ незавидну економску ситуацију и исцрпљеност грађана због пандемије вируса корона, може само да унесе додатни страх и допринесе јачању неповјерења међу грађанима у бољу будућност на овим просторима“, наглашава Кондић.

Додаје да највише плаши чињеница да се у реторичким изјавама осјети мржња, што никако није порука која треба да се пошаље из скупштинске сале.

„Под претпоставком да је интерес Бањалуке свима нама изнад страначких и било каквих других личних интереса, наш дијалог треба да буди наду међу грађанима да ми можемо да стварамо бољу и перспективнију животну средину, од оне какву смо наслиједили. Супротстављени ставови не треба да буду повод за мржњу, него квалитетан дијалог са јасним закључцима који ће допринијети приближавању реализацији свега оног што смо грађанима и обећали.

Уколико грађанима покажемо слику мржње према другачијој политици, онда та иста политика губи смисао. Грађани су ти који ће најбоље да награде или осуде наш рад”, сматра Кондић и додаје да је неопходно да буџет буде усвојен по хитном поступку.

“Потребни су и конструктивни амандмани, али одређени амандмани предложени од скупштинске већине на први поглед изгледају као да нису у складу са законима. Бањалука тренутно нема времена за луксуз да предлаже амандмане који ће ‘падати’ на Уставном суду”, закључује Кондић.

Подсјећамо, скупштинска већина у протеклим данима изнијела је став да неће подржати усвајање буџета за 2021. годину уколико не добију подршку за предложене амандмане.

Приједлог буџета требало би да буде разматран на сутрашњој сједници Скупштине града Бањалука, саопштено је из СПС-а.

(БН)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Новинари

29.03.2021 16:35

Нису исто као и политицари, и блиски су језицима, али новинарима је трзисте највеца равнотеза, док политицарима и новинари и закон, и цивилизација однсно градјани земље коју воде, али послови које воде, наука, култура, привреда, техника, људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лелемуд

29.03.2021 17:01

Грјесис нема ту страха али има бјеса. Кога да се бонимо послије рата и зла? СНСД-ових папака и безкицмењака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро

29.03.2021 18:00

Хвала. Мислим, да знам, сад знам и боље. Зато и говорим о ресурсизацији управе за цивиле. Јер цовек није идеална масина за овакву дјелатност и од времена племена данас је боље да је спознаје индивидуалним темпом, и да по својој мјери себи направи сразмјерно рад и корист. Да нема висе цапова да нерад врлина а рад да је несто сто мозе бити врлина само ако верујес око њег.

Name

Лавиринт.

29.03.2021 18:01

Хвала.

Name

Крупа

29.03.2021 17:14

Дозовите се памети, не стварајте толику мрзњу.РС су стварали борци не Додик, Топиц, Амидзиц, Цудиц....Они су похлепни, безобразни лопови који зиве на терету народа.Знају ли како зиве постени борци..то су наси соколови ви сте само безобразни полтрони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врбања

29.03.2021 17:57

Свака част СПС-у. Они су једини показали карактер. Велика већина из СНСД-а у Бања Луци прелази у СПС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

29.03.2021 22:14

Карактер? Селак карактер? Кондић карактер? Хоћемо ли још тих карактерних громада?

Name

Иван

29.03.2021 22:49

Води га кући..прије 5 година је возао виљушкар у Фису а сад има диплому као и Селак основац. Прави зграде на отетој земљи. Ту је и трећи пајтос Дарко који се још није исписао из СНСД-а, вели злу не требало. О Милаковићу преваранту не треба ни слова потрошити..

Name

Бањалучанин

29.03.2021 18:00

Немој молим те ти твоја партија да опонашате здрав разум и глумите медијатора у овој ситуацији. Као прво, ниси објасни зашто би амандмани пали на суду, већ си то само искористио фа добијеш медијску пажњу. Друго, нудили сте се Додику док вас овај није отканто. Сад левитирате у ваздуху и бројите дане до преласка у друге партије. Лажни моралисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

29.03.2021 20:56

Браво,браво,браво...тацно у мету.

Name

Мууу

30.03.2021 06:47

Апсолутно се слазем. Да се зарати тацно знам на цијој би стани ови папци били.

Name

Петар

29.03.2021 18:32

Скупштинска већина у Бања Луци је више гласова украла него добила и они и немају своје мишљење, они су слијепе слуге криминализованог и неморалног режима који на све начине покушава да направи хаос и изазове крвопролиће само да сакрију криминал и неморал који су направили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Петар

29.03.2021 20:36

Који си ти болесник човече, иди се лијеци. Да је неко покрао гласове у БЛ за скупштину града покрао би и за градонацелника.

Name

Ре ре

30.03.2021 03:52

Петар је у праву. Гласови за скупштинску већину су покрадени. Нико нормалан а кога год знам к је гласао за Драшка није гласао за СНСД члана. Већина је била за чланове ПДП-а. Како су то одрадили знају они пошто исто раде и у Крупи. Замијенили листиће, али нису смјели да не заокруже Драшка на листићу.

Name

Сектас

29.03.2021 18:47

Кад цовјек погледа ову проблематику независно мозе се примјетити да је то само политицки инат а не интерес Бањалуке И незиних градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

29.03.2021 18:58

Како могу пасти када су и судови власниство црвене секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

29.03.2021 19:06

Владајућа коалиција у скупштини града Бање луке јесу већина, што им не даје за право да сатиру град и његове становнике због својих неких принципа и освете што су изгубили позицију градоначелника. Народ је тако хтео. Наставе ли тако биће још више кажњени на предстојећим изборима. Народу је више доста њихове бахатости,осионости и мржње према другима и другачијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

29.03.2021 19:10

Шта се ти јављас? Ти који си ни од куда испливао у политичке воде. Знаш о политици ко ја о роботици и авионима

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

29.03.2021 19:34

Сконтао је да није бас фотогеницан Али ипак сутра неце гласати против амандмана него це бити суздрзан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висе нас је ...

29.03.2021 20:52

Додо ако ово твоји папци прогурају народ це да ти суди видиш да те народ причитао а онда јадна ти мајка ... отитици ћеш ти и пре времена и твоји папци људи дизовите се памети који инат ви тјерате ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

29.03.2021 22:12

Ти се само саопштењима шамараш, дај нешто конкретније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селак основац

29.03.2021 22:51

Овај је доказ Дарвинове теорије

ОДГОВОРИТЕ