Sporni amandmani mogu pasti na Ustavnom sudu

“Potrebni su i konstruktivni amandmani, ali određeni amandmani predloženi od skupštinske većine na prvi pogled izgledaju kao da nisu u skladu sa zakonima. Banjaluka trenutno nema vremena za luksuz da predlaže amandmane koji će ‘padati’ na Ustavnom sudu”, zaključuje Kondić.

Republika Srpska 29.03.2021 | 18:20
Sporni amandmani mogu pasti na Ustavnom sudu

- Kao odbornici u Skupštini grada zastupamo određene politike i svoje glasače i prirodno je da se u vezi sa određenim pitanjima ne može postići saglasnost, ali je od izuzetne važnosti da se argumentovano i sa uvažavanjem odnosimo prema svim pitanjima i konstruktivnim dijalogom pokušamo doći do najboljeg rješenja.

- Ovo je stav Gradskog odbora SPS-a, poručio je Saša Kondić, šef Kluba odbornika Socijalističke partije Srpske, uoči sutrašnje sjednice Skupštine grada Banjaluka.

On je istakao da odbornici u gradskom parlamentu, ali i svi građani Banjaluke, posljednjih dana svjedoče nimalo prijatnoj komunikaciji na relaciji gradonačelnik – skupštinska većina, te da takva situacija može samo da doprinese raspirivanju mržnje.

"Takav kurs vrha gradske vlasti, uz već nezavidnu ekonomsku situaciju i iscrpljenost građana zbog pandemije virusa korona, može samo da unese dodatni strah i doprinese jačanju nepovjerenja među građanima u bolju budućnost na ovim prostorima“, naglašava Kondić.

Dodaje da najviše plaši činjenica da se u retoričkim izjavama osjeti mržnja, što nikako nije poruka koja treba da se pošalje iz skupštinske sale.

„Pod pretpostavkom da je interes Banjaluke svima nama iznad stranačkih i bilo kakvih drugih ličnih interesa, naš dijalog treba da budi nadu među građanima da mi možemo da stvaramo bolju i perspektivniju životnu sredinu, od one kakvu smo naslijedili. Suprotstavljeni stavovi ne treba da budu povod za mržnju, nego kvalitetan dijalog sa jasnim zaključcima koji će doprinijeti približavanju realizaciji svega onog što smo građanima i obećali.

Ukoliko građanima pokažemo sliku mržnje prema drugačijoj politici, onda ta ista politika gubi smisao. Građani su ti koji će najbolje da nagrade ili osude naš rad”, smatra Kondić i dodaje da je neophodno da budžet bude usvojen po hitnom postupku.

“Potrebni su i konstruktivni amandmani, ali određeni amandmani predloženi od skupštinske većine na prvi pogled izgledaju kao da nisu u skladu sa zakonima. Banjaluka trenutno nema vremena za luksuz da predlaže amandmane koji će ‘padati’ na Ustavnom sudu”, zaključuje Kondić.

Podsjećamo, skupštinska većina u proteklim danima iznijela je stav da neće podržati usvajanje budžeta za 2021. godinu ukoliko ne dobiju podršku za predložene amandmane.

Prijedlog budžeta trebalo bi da bude razmatran na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, saopšteno je iz SPS-a.

(BN)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Novinari

29.03.2021 16:35

Nisu isto kao i politicari, i bliski su jezicima, ali novinarima je trziste najveca ravnoteza, dok politicarima i novinari i zakon, i civilizacija odnsno gradjani zemlje koju vode, ali poslovi koje vode, nauka, kultura, privreda, tehnika, ljudi.

ODGOVORITE
Name

Lelemud

29.03.2021 17:01

Grjesis nema tu straha ali ima bjesa. Koga da se bonimo poslije rata i zla? SNSD-ovih papaka i bezkicmenjaka.

ODGOVORITE
Name

Dobro

29.03.2021 18:00

Hvala. Mislim, da znam, sad znam i bolje. Zato i govorim o resursizaciji uprave za civile. Jer covek nije idealna masina za ovakvu djelatnost i od vremena plemena danas je bolje da je spoznaje individualnim tempom, i da po svojoj mjeri sebi napravi srazmjerno rad i korist. Da nema vise capova da nerad vrlina a rad da je nesto sto moze biti vrlina samo ako verujes oko njeg.

Name

Lavirint.

29.03.2021 18:01

Hvala.

Name

Krupa

29.03.2021 17:14

Dozovite se pameti, ne stvarajte toliku mrznju.RS su stvarali borci ne Dodik, Topic, Amidzic, Cudic....Oni su pohlepni, bezobrazni lopovi koji zive na teretu naroda.Znaju li kako zive posteni borci..to su nasi sokolovi vi ste samo bezobrazni poltroni.

ODGOVORITE
Name

Vrbanja

29.03.2021 17:57

Svaka čast SPS-u. Oni su jedini pokazali karakter. Velika većina iz SNSD-a u Banja Luci prelazi u SPS.

ODGOVORITE
Name

Ivana

29.03.2021 22:14

Karakter? Selak karakter? Kondić karakter? Hoćemo li još tih karakternih gromada?

Name

Ivan

29.03.2021 22:49

Vodi ga kući..prije 5 godina je vozao viljuškar u Fisu a sad ima diplomu kao i Selak osnovac. Pravi zgrade na otetoj zemlji. Tu je i treći pajtos Darko koji se još nije ispisao iz SNSD-a, veli zlu ne trebalo. O Milakoviću prevarantu ne treba ni slova potrošiti..

Name

Бањалучанин

29.03.2021 18:00

Немој молим те ти твоја партија да опонашате здрав разум и глумите медијатора у овој ситуацији. Као прво, ниси објасни зашто би амандмани пали на суду, већ си то само искористио фа добијеш медијску пажњу. Друго, нудили сте се Додику док вас овај није отканто. Сад левитирате у ваздуху и бројите дане до преласка у друге партије. Лажни моралисти.

ODGOVORITE
Name

Nole

29.03.2021 20:56

Bravo,bravo,bravo...tacno u metu.

Name

Muuu

30.03.2021 06:47

Apsolutno se slazem. Da se zarati tacno znam na cijoj bi stani ovi papci bili.

Name

Petar

29.03.2021 18:32

Skupštinska većina u Banja Luci je više glasova ukrala nego dobila i oni i nemaju svoje mišljenje, oni su slijepe sluge kriminalizovanog i nemoralnog režima koji na sve načine pokušava da napravi haos i izazove krvoproliće samo da sakriju kriminal i nemoral koji su napravili.

ODGOVORITE
Name

Re Petar

29.03.2021 20:36

Koji si ti bolesnik čoveče, idi se lijeci. Da je neko pokrao glasove u BL za skupštinu grada pokrao bi i za gradonacelnika.

Name

Re re

30.03.2021 03:52

Petar je u pravu. Glasovi za skupštinsku većinu su pokradeni. Niko normalan a koga god znam k je glasao za Draška nije glasao za SNSD člana. Većina je bila za članove PDP-a. Kako su to odradili znaju oni pošto isto rade i u Krupi. Zamijenili listiće, ali nisu smjeli da ne zaokruže Draška na listiću.

Name

Sektas

29.03.2021 18:47

Kad covjek pogleda ovu problematiku nezavisno moze se primjetiti da je to samo politicki inat a ne interes Banjaluke I nezinih gradjana.

ODGOVORITE
Name

Ilija

29.03.2021 18:58

Kako mogu pasti kada su i sudovi vlasnistvo crvene sekte.

ODGOVORITE
Name

Lana

29.03.2021 19:06

Vladajuća koalicija u skupštini grada Banje luke jesu većina, što im ne daje za pravo da satiru grad i njegove stanovnike zbog svojih nekih principa i osvete što su izgubili poziciju gradonačelnika. Narod je tako hteo. Nastave li tako biće još više kažnjeni na predstojećim izborima. Narodu je više dosta njihove bahatosti,osionosti i mržnje prema drugima i drugačijem.

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

29.03.2021 19:10

Šta se ti javljas? Ti koji si ni od kuda isplivao u političke vode. Znaš o politici ko ja o robotici i avionima

ODGOVORITE
Name

MENAGER

29.03.2021 19:34

Skontao je da nije bas fotogenican Ali ipak sutra nece glasati protiv amandmana nego ce biti suzdrzan

ODGOVORITE
Name

Vise nas je ...

29.03.2021 20:52

Dodo ako ovo tvoji papci proguraju narod ce da ti sudi vidiš da te narod pričitao a onda jadna ti majka ... otitici ćeš ti i pre vremena i tvoji papci ljudi dizovite se pameti koji inat vi tjerate ...

ODGOVORITE
Name

Ivana

29.03.2021 22:12

Ti se samo saopštenjima šamaraš, daj nešto konkretnije

ODGOVORITE
Name

Selak osnovac

29.03.2021 22:51

Ovaj je dokaz Darvinove teorije

ODGOVORITE