Роналду пријети казна од стране ФИФА

Кристијано Роналдо суочен је с могућношћу да буде кажњен од стране ФИФА због недоличног понашања на мечу са Србијом у Београду.

Спорт 29.03.2021 | 14:47
Роналду пријети казна од стране ФИФА

Капитен Португала је у надокнади времена, бијесан што судија Дани Макеле није досудио гол којим би Португал побиједио са 3:2, бијесно бацио капитенску траку и напустио терен, да би се потом накратко вратио, да би Макели коначно одсвирао крај меча.

Мало је рећи да је Роналдо био ван себе од бијеса, тврдио је да је Португал покраден од стране судија, али сада би могао да буде у проблему због неспортског понашања.

Како пише "Коријере дело Спорт", његова акција могла би да се окарактериша као "увредљив или насилнички чин".

Члан 11 Дисциплинског кодекса ФИФА каже да се ради о "увредљивом или насилном чину кршења правила фер плеја".

"Асоцијације и клубови, као и њихови играчи, званичници и други чланови или особе које обављају функције у њихово име, морају да поступају у складу с Правилима игре, ФИФА статутом и правилником, директивама, упутствима и одлукама ФИФА, што значи да морају да се понашају у складу с принципима фер плеја, лојалности и интегритета игре", стоји у Кодексу.

Како је Роналдо бацањем траке и покушајем да напусти терен директно прекршио овај члан, јасно је да би у Цириху то могли да му виде као прекршај на чијем основу би могли да га казне.

Још нема потврде из ФИФА да ли је Роналдо прекршио члан 11.

У случају да буде оптужен и окривљен, у члану 12 који слиједи се објашњава како би могао да буде кажњен.

"Лице које прекрши правилник могло би да буде кажњено једним мечом или одговарајућим периодом времена ван терена због неспортског понашања према противнику или било ком другом ко није судија меча".

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар