Ronaldu prijeti kazna od strane FIFA

Kristijano Ronaldo suočen je s mogućnošću da bude kažnjen od strane FIFA zbog nedoličnog ponašanja na meču sa Srbijom u Beogradu.

Sport 29.03.2021 | 14:47
Ronaldu prijeti kazna od strane FIFA

Kapiten Portugala je u nadoknadi vremena, bijesan što sudija Dani Makele nije dosudio gol kojim bi Portugal pobijedio sa 3:2, bijesno bacio kapitensku traku i napustio teren, da bi se potom nakratko vratio, da bi Makeli konačno odsvirao kraj meča.

Malo je reći da je Ronaldo bio van sebe od bijesa, tvrdio je da je Portugal pokraden od strane sudija, ali sada bi mogao da bude u problemu zbog nesportskog ponašanja.

Kako piše "Korijere delo Sport", njegova akcija mogla bi da se okarakteriša kao "uvredljiv ili nasilnički čin".

Član 11 Disciplinskog kodeksa FIFA kaže da se radi o "uvredljivom ili nasilnom činu kršenja pravila fer pleja".

"Asocijacije i klubovi, kao i njihovi igrači, zvaničnici i drugi članovi ili osobe koje obavljaju funkcije u njihovo ime, moraju da postupaju u skladu s Pravilima igre, FIFA statutom i pravilnikom, direktivama, uputstvima i odlukama FIFA, što znači da moraju da se ponašaju u skladu s principima fer pleja, lojalnosti i integriteta igre", stoji u Kodeksu.

Kako je Ronaldo bacanjem trake i pokušajem da napusti teren direktno prekršio ovaj član, jasno je da bi u Cirihu to mogli da mu vide kao prekršaj na čijem osnovu bi mogli da ga kazne.

Još nema potvrde iz FIFA da li je Ronaldo prekršio član 11.

U slučaju da bude optužen i okrivljen, u članu 12 koji slijedi se objašnjava kako bi mogao da bude kažnjen.

"Lice koje prekrši pravilnik moglo bi da bude kažnjeno jednim mečom ili odgovarajućim periodom vremena van terena zbog nesportskog ponašanja prema protivniku ili bilo kom drugom ko nije sudija meča".

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar