Ево шта су наумили: Објављени амандмани скупштинске већине у Бањалуци

Доносимо амандмане које је предложила скупштинска већина у Бањалуци на предложени буџет града за 2021. годину.

Република Српска 29.03.2021 | 13:08
Ево шта су наумили: Објављени амандмани скупштинске већине у Бањалуци

Партије које имају скупштинску већину у Бањалуци (СНСД, УС, ДЕМОС, СП) предложиле су низ амандмана на нацрт буџета за 2021. годину.

Они због вируса корона и надљудских напора здравствених радника током борбе за ублажавање посљедица пандемије, који у исто вријеме излажу себе највећем ризику траже једнократну помоћ за ову групу грађана.

 

„Познато је да је Влада дала једнократну помоћ у износу од 1.000 КМ здравственим радницима, те би било нужно да Град у оквиру својих могућности помогне на исти начин“, пишу у образложењу амандмана. 

Они су процијенили да би се за четири јавне здравствене установе на подручју града требало обезбиједити око 4 милиона КМ.

Такође, они траже и да се додатнио помогне угоститељима и радницима у сектору туризма.

„У приједлогу буџета за 2021. годину предлаже се капитални грант за помоћ пословним субјектима из области угоститељства и туризма у сврху превазилажења посљедица изазваних пандемијом вируса корона у износу од 1.000.000 КМ. Тачније, тражи се додатних 800.000 КМ на већ планираних 200.000 КМ“, наводи се у њиховом амандману.

 

 

Ове странке су затражиле и додатна издвајања за породицу, односно за свако новорођено дијето по 500 КМ.

„У доба пандемије вируса корона и смањења стопе наталитета, опстанак породице и друштва зависи од броја новорођене дјеце, С тим у вези, упућујем наведени амандман да се пружи подршка сваком новорођеном дјетету у износу од 500 КМ у сврху куповине опреме за бебе.“

 

У четвртом амандману они траже да се градоначелник, буџетски коросници, као и остали корисници буџетских средстава, обавезни су да се код извршења буџета, трошења средстава, поступка набавке роба, услуга и радова придржавају Програма уређења грађевинског земљишта, Програма заједничке комуналне потришње и осталих планова и програма које доноси Скупштиа града. 

Уз ове заједничке амандмане и сваки клуб посебно је предложио по још један. Тако из Уједињене Спрске траже да се повећају издвајања за борачке организације, из СНСД-а за студенске и пензионерске, док из Демоса траже да се повећају издвајања за село. 

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић упозорио је данас да скупштинска већина затегла конопац који мора пући, јер проводе економски злочин над Бањалуком и Бањалучанима.

Станивуковић је рекао да скупштинска већина, предвођена СНСД-ом, предложеним амандманима на буџет блокира нормалан живот у Бањалуци.

"Нисам могао замислити ни у најлошијим сновима да би неко могао да ово направи људима који живе у Бањалуци. Предлажу амандмане који блокирају живот у Бањалуци. Ово је економски злочин над грађаниа Бањалуке. Бујрум усвојите ово али објасните онда што је Бањалука без расвјете, путева, непокошених паркова...", казао је Станивуковић.

Он је рекао да не може вјеровати да неко може предложити амандмане којим Бањалука остаје без одржавања инфраструктуре.

"Укинули су милион марака за хигијену у доба пандемије", навео је Станивуковић, додајући да су за 90 одсто смањена средства за одржавање путева. а остављено 10 одсто за ову годину што је већ потрошено у прва три мјесеца. Ово је злочин према грађанима и Бањалуци", казао је Станивуковић, нагалашавајући да је ово храбра смјелост одборника скупштинске већине да овако нешто учине према сопственим грађанима.

Такође су, каже он, предвидјели да донесу одлуку како би укинули градоначелнику могућност прерасподјеле средстава.

"Затечен сам и морам признати да сам поражен не као градоначелник него као човјек нечијом бахатошћу и безобразлуком", казао је Станивуковић, додајући да Бањалука са овим амандманима не може преживјети наредних мјесеци.

"Од осам милиона, које је имао бивши градоначелник на располагању, мени су оставили милион", казао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, предложени амандмани нису законити, јер се овим блокира функционисање града.

"Овим се вријеђа интелигенција грађана и наша дужност ће бити да по парковима и путевима поставимо њихове фотографије да се зна ко је блокирао живот Бањалуке и Бањалучана", казао је Станивуковић и додао да им не може гарнтовати да након овога им грађани неће доћи кући да их питају шта раде?

"Буџетом ми смо предложили 31 милион инвестиција и пет милиона мање расхода", али они то не прихватају него блокирају град. што је злочин према овим грађанима",казао је Станивуковић.

"Затекли су конопац који мора пући, ја нећу бити одговоран за реакцију која ће се десити, јер је пуно позива грађана који су против оваквих одлука скупштинске вечине, јер се Бањалука ставља у тешку позицију. Блокира се нормалан живот...Убудуће неће бити поправке улица, нити градске расвјете, јавног превоза, одржавања паркова и хигијене...", казао је Станивуковић.

Он је рекао да ће одборници скупштинске већине, који ово предлажу, бити особе нон грата у овом граду.

Бањалука неће стати, а градоначелник се понаша као дијете када му узмете играчку па се одмах расплаче, рекао је Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД-а у скупштини Града Бањалука.

"Спочитава нам се да ће Бањалука стати, како неће бити кошења траве, да неће бити асфалтирања путева. Морам вам рећи да са републичког нивоа имамо јасну поруку да ће се Република укључити у ријешавање ових проблема и сви путеви који су били планирани ће бити асфалтирани. Градоначенилик се понаша као дијете кад му узмете играчку, одмах се расплаче. Ми нисмо прекрајали цијели буџет, у питању је било само три одсто. Буџет који је око 150 милиона марака, ми смо ишли са амандманима око 6,5 милиона. Градоначелнику смо оставили преко 145 милиона да он управља са њима, али он очигледно то не зна", рекао је Топић.

Топић је говорио и у упућеном амандманима.

"Један од битних амандмана је подршка пронаталитетној политици, за све породиље ће бити издвојено по 500 марака у овој години. Ишли смо са амандманима што се тиче привреде, позивали смо градоначеника на договор око помоћи привреди, нисмо наишли на разумијевање. Нашим приједлогом биће усвојено милион марака за подршку свим привредницима који су погођени короном. Имали смо сензибилитет према најстаријој популацији и пензионерима. Удружење пензионера ће добити 200.000 марака за помоћ најугроженијим", рекао је Топић

(БУКА)

Коментари / 87

Оставите коментар
Name

Интелигенција

29.03.2021 11:20

Погледајте какве су њуске ових одборника Снсд. Све урбане, градске фаце....бозе нас сацувај, али ово им је задњи мандат, никада висе снсд неце преци цензус у Бањалуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2021 12:26

Г. Топић се понаша као дијете од 3 г. Предлаже да град финансира што је обавеза државе, а држава ће финансирати градске обавезе. Ступидно.

Name

разумио

29.03.2021 12:29

Сада је прави тренутак да опозиција поведе народ на демонстрације и русење ове криминалне власти! Прије избора наравно!

Name

Ре

29.03.2021 12:48

Нек се скупстинска вецина која предлазе мјере које се нису проводиле, нити су предлагане док су владали СНСД градонацелници, солидарно одрекне својих накнада које добијају од града, па онда нека лапрдају по Додиковом диктату.

Name

Стицкман

29.03.2021 13:09

Па зар није Жућо власт!!??

Name

Сокац

29.03.2021 13:48

Види ти се.

Name

Бањалука

29.03.2021 13:49

Да ли сте процитали амандмане који се предлажу. Мени се чине као реални и потребни у ово вријеме.Сујете треба оставити по страни и наградити медицинске раднике, такође дати борцима, студентима и пензионерима подршку! Ово што су предложили, свака им част.

Name

Протести аутима

29.03.2021 13:55

Као у Црној Гори, кад је Мило србомрзац пробао да отме светиње, тако И овај Миле сто отима будуцност Србима у Републици Српској, треба аутима протесте направити, да виде отпадници од свог народа ста им народ мисли!

Name

Тртмрт

29.03.2021 14:16

Само зато сто су шумари са Пала из СДС били тараба, Дудук је дошао поново на власт у мају 2005 уз помоћ Цавица. Остало све је историја

Name

051

29.03.2021 14:23

Народ це њима сервирати освету најдаље на изборима 2022. Тразе да Град финансира оно сто је обавеза Владе и дрзаве, а Влада и дрзава це од народних пара куповати авионе, луксузне лимузине, некретнине и путовања по луксузним дестинацијама владајуцих и њихових фамилија. Болесно да билесније не мозе бити!

Name

Миле

29.03.2021 14:42

Држава. .то сам ја. Ал назалост јос кратко вријеме

Name

Ре Бањалука

29.03.2021 14:44

Зашто то нису давали претходних година док су имали скупштинску већину и градоначелника? Је ли реално да се издвајају паре за нешто што није у надлежности Града, прије него што се подмире трошкови за оно што јесте у надлежности Града? Је ли стварно мислиш да ће се неко одлучити за рађање дјетета због 500 марака? Наталитет се неће повећати једнократном помоћи, него системском, на нивоу државе и једнаком за све градове и општине.

Name

Борац

29.03.2021 15:05

Ови сектаси само навикли да пљацкају и расељавају народ. Само остро Драско.

Name

Грдосија

29.03.2021 15:08

Треба народ да се дигне против црвени мундира и удри..ово је дрзава народа а не додикови улигана мамувамјебем.

Name

НАРОД ГЛАСА

29.03.2021 15:45

ПА НЕК НАРОД ГЛАСА. ОПСТИНСКИ РЕФЕРЕНДУМ. ЗАСТО НЕ. АЈМО ГА ОРГАНИЗОВАТИ. НЕФОРМАЛНО. ЗАСТО ДА НЕ. А КО ЦЕ ГА СПРИЈЕЦИТИ. ПОЛИЦИЈА. АЈТЕ БРЕ.

Name

Нада

29.03.2021 16:42

Како су само брижни одборници Бања Луке! Гдје су били свих ових година. Ко да је народ луд и забораван...хахаха Циркус, ништа друго.

Name

Ре Бања Лука

29.03.2021 18:10

Наградити медецинске раднике? Па само помоле њушку на шалтер и раде сваки други дан. Шта ми да радимо,радимо по цјели дан и нико нас ништа не пита,комад круха,пасуљ од јуче са српском кобасицом и тако из дана у дан,под изговором пандемија за 650 км. Ало аман више...

Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

29.03.2021 11:25

Скупштина града Приједора, усваја Буџет, градоначелник незна шта је то буџет, ал, ни начелник Одјеqеwа за финансије не зна шта је Буџет. К А Т А С Т Р О Ф А !!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

29.03.2021 12:17

Ајде бре, као да је битно, Будзет или дзепарац њих на позицијама исто додје, обрацунско це то све довести у ред, само нека израцунају колико могу потросити за годину и нека напису...па мислите да она Додикова из Добоја зна? Или 90% осталих сто упадну у скупстине, представницке домове и сл., Први пут? Ма, објасне им у другом мандату, јер их копка ста је то кад се најцесце спомиње на сједницама, тв емисијама, конференцијама...тек послије тога купују сабрана дјела Николе Спирица у 4 тома.

Name

Ре Приједорцанин

29.03.2021 12:58

Уопсте ме то не цуди,па лик нема благе везе са зивотом ,ко је слусао какав му је рјецник ,све му је јасно ,трут са купљеном дипломом сваки дан зове сефа секте да пита за распоред цасова.ДНО ДНА .

Name

Хахаха

29.03.2021 11:25

Па ја познајем два Борца незапослена од првог дана били на првој борбеној линији. Који су тражили помоћ једнократну од 100 КМ. И нису је добили. И до сада су имали фонд за помоћ борцима и пемзионерима. И ко је то добио. Тако да су то само пуста обећања. А мајке које радјају наш подмладак треба да се боре као јунаци да им њихова дјеца неби одлазила из РС. И да послије неби своје дјеце и уничади биле жељне видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2021 11:56

У рату два пута погинули, и три пута теско рањени били.....

Name

ре

29.03.2021 12:05

Ја сам борац .Са 18 сам отисо у рат и провео у рату на првој борбеној линији 2 год .Никад нисам ниста добио од РС али нисам никад ни тразио али да сам тразио мислим да неби ни добио Многи су добили и суме и, воцњаке ,и наплатили ратну стету и добро уновцили РС Ја нисам цак ни категорисан као борац али ни не зелим Био сам млад луд опсједнут патриотизмом био спреман да изгинем останем без дјелова тијела .Ко би рекао тада у тим годинама ридољубља,поноса и славе да це на овакво зло посље све изаци ....Да смо знали тада ста це бити после

Name

Ре за ре

29.03.2021 12:41

Јадан ли си ти када се спрдаш са борцима. Толико сте дотакли дно.

Name

Лола

29.03.2021 15:10

Треба се дигнит у борбу опет али сад против црвендаца и само млави.

Name

КРИЗНИ ШТАБ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

29.03.2021 11:29

МИЛЕ ЗАКЉУЧАЈ СВЕ, У СТВАРИ СВЕ ЈЕ ЗАКЉУЧАНО МНОГ РАНИЈЕ. ГОДИНУ ДАНА СТЕ ПОТРОШИЛИ НА КОРОНУ. ГРАЂАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТРЕБА ДА ТУЖЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ЗА КРИВИЦУ ЗА СМРТ 2000 И НЕШТО ГРАЂАНА. А ЛЕЦЕМЈЕРЈЕ ЈЕ ОДАВАТИ ПОШТУ ЗА ПРЕМИНУЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

29.03.2021 11:30

Како це вас Драско поцистити 2021 године, а тад ћете морати да се кријете од грађана Бања Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре XXЛ

29.03.2021 13:07

Слусамо то сто си написао вец 20 година и увијек онај главати побиједи. Тај главати и високи сад хоце да буде предсједник Српске и цлан Предсједниства БиХ. Јос му фали да буде предсједник Владе РС и главоња це имати свето тројство у себи. Постовао сам покојног патријарха али кад му је дао орден Светог Саве, јасно је све било. За паре се мозе купити све. И тако је наса Република Српска сапатом пала не од муслимана и Хрвата него од сопствене власти, а народ нека иде вани.

Name

ДЕГОТХИА

29.03.2021 11:32

АКО СЕ УСВОЈИ ОВАЈ БУЏЕТ, ОН СЕ НЕЋЕ ПРОВОДИТИ И ТАЧКА. СТАНИВУКОВИЋ МОЖЕ ИЗВРШЕЊЕ БУЏЕТА УСЛОВИТИ ДА И ДРУГИ ГРАДОВИ И ОПШТИНЕ ИЗДВОЈЕ НОВАЦ ЗА СВОЈЕ ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ ДА БИ СЕ ОБЕЗБЈЕДИЛА ЈЕДНАКОСТ И НЕДИСКРИМИНАЦИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миха

29.03.2021 11:35

Подршка породиљама, здравственим радницима и пензионерима је за сваку похвалу у овим тешким временима и за њих се увијек мора наћи средстава а у сваком будзету има толико непотребних ставки да се уз паметно планирање све може постићи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2021 11:41

Било је и до сада породиља и пензионера па им се није помагало.

Name

Ре: Миха

29.03.2021 11:43

У праву сте, али зашто нико ни марку није издвојио прошле године, а сада одједном траже толике износе. И зашто то предлажу само у БЛ, значи нико други није важан само људи у БЛ. Из авиона се види зашто то баш сада раде.

Name

Ре

29.03.2021 14:57

Подршка наведеним треба да буде системски ријешена. Докторе треба платити како заслужују а не давати неке једнократне помоћи. То су људи који су се школовали и школују се стално, људи који спашавају животе, људи који раде и дан и ноћ. То треба платити, јер они то зараде, а не понижавати их неком биједном помоћи као да су неспособни и социјални случајеви. Пензионерима треба обезбиједити пензије које ће гарантовати минимум за преживљавање, а не бацати им неке "остатке". Ове понижавајуће помоћи су само бацање прашине у очи залуђеним. 500 марака, као мјера да се неко одлучи за рађање је дебилан приједлог.

Name

Урош

29.03.2021 11:37

скупштинска већина преставља већину грађана Бања Луке тако да се воља већине грађана Бања Луке мора поштовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2021 11:43

Додик није по вољи Бањалучана, зар је то тако тешко прихватити? То се показало и на изборима 2018. када је, такође, изгубио град. А сада је тек загрдио.

Name

Идиоти

29.03.2021 11:58

Али се Будзет мора реално планирати. Није то списак зеља и хирова. Драско уз тебе смо

Name

80%

29.03.2021 12:09

НЕКА РАСПИСУ ИЗБОРЕ ПА ЦЕТЕ ВИДЈЕТИ КОЛИКУ ПОДРСКУ ИМА ДРАСКО У БАЊА ЛУЦИ . УЗ СВУ КРАДЈУ И ТАЈКУНЕ ДРАСКО ВАС ЈЕ ПОБЈЕДИО . САД БИ ДОБИО ПРЕКО 80%. ГЛАСОВА. ТО СТО СЕВИ ДОДВОРАВАТЕ ВЕЛИКОМ ВОЗДУ И ЛАЗЕТЕ ДА ИМА ПОДРСКУ НИЈЕ САМО ЊЕМУ ЈАСНО ДА ТО РАДИТЕ САМО ЗБОГ СВОЈИХ ЛИЦНИХ МЕГАЛОМАНСКИХ ИНТЕРЕСА И ПОЗИЦИЈА ! ВИСЕ НАС ЈЕ

Name

Лаус

29.03.2021 12:09

Е мој јадниче !!!

Name

Ипе

29.03.2021 12:15

Ја колико видим та скупштинска већина је од свакуд (Дрвар,Дервента и сл.) Најмање има ту Бањалуцана

Name

Ре Урос

29.03.2021 12:44

Скупстинска вецина не преставља вољу Бањалуцана вец вољу Додика да блокира Драска.

Name

софроније

29.03.2021 12:57

ста ти једес да си тако паметан

Name

Ре

29.03.2021 14:59

Тој већини Додик није рекао прије гласања да ће им све укинути уколико Игор не побиједи.

Name

Бањалукааапа

29.03.2021 11:39

Па Топицу коњино једна..па не радјају се дјеца од јуце..па кад сте ви били 20година на власти у бањалуци..сто нисте помогли с 500км породиље..ја сам борац ..ниста нисам 20год.добио од вас...старци пензионери..ни дзак брасна од снсд и сателита нису добили..тј од града...ста једес говна..мајмунцино клосарска..ти сад ко бринес се за борце..пензионере...породиље..ма мрс папак један..мрс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сц

29.03.2021 12:42

Па нису мислили на пензионере и породиље, јер су 20 год мислили само на себе. Покрали су све сто се могло покрасти. А ово сад је дно њиховог безобразлука. Могу ли једни другима погледати у оци. То су "велики бањалуцани" који мисле само на себе. Ово им је велики бос наредио.... иначе....шта слиједи ако не послушају???? Брисање пода...

Name

Ре Сц

29.03.2021 15:01

Да имају образа и воле Бањалуку супротставили би се вођи. Бањалука им то не би заборавила. Овако, биће пометени на сљедећим изборима као и папак Зоран Талић.

Name

Ре

29.03.2021 15:37

То треба Влада РС а не град. Хоце лии остали градови типа Градиска Лактаси Дервента етц дати паре из будзета за љекаре са УКЦ, јер и одатле долазе пацијенти на укц

Name

Бањалучанин

29.03.2021 11:41

Гдје је министарство здравља, министарство породице омладине и спорта, не требају градскии општински буџети финансирати оно што је надлежност републике, зашто се у Влади РС нису одрекли новог возног парка, хеликоптера, возикања авионима по бијелом свијету,заштоне стопирају изградњу гараже на Паприковцу и новац усмјере у битније ствари, сада осмислили завући руку у буџет града, срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топицу

29.03.2021 11:47

Заборавио си издвојити 6000 км за острење нозева ,вјероватно су се иступили до сада??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

29.03.2021 11:51

Дио медицинаре се нарадио стварно и треба их наградити. Више од 70% ништа не раде годину дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

29.03.2021 12:33

Да,слажем се,али то је посао републичких инстируција,а не општине или града!?

Name

Цццццц

29.03.2021 12:47

Како не раде? Раде по приватним клиникама. Тамо се не боје короне. На свакој приватној клиници и ординацији мезес видјети докторе из УКЦ у попосневним сатима.

Name

Види

29.03.2021 13:45

Вјерујте ове породичне амбуланте треба угасити,они ниста не раде,по 2 дана их неможеш добити.Кад им додјеш недају прићи.Смањите им пола плате па дајте неком другом.Ова медицина се показала јако јако лошом.Катастрофа.Пуно им је и 50 постоо.

Name

Види

29.03.2021 13:48

Нека се мало замјене ови из породичне нека сад замјене ове у Цовид.Једно на годину дана

Name

Нада

29.03.2021 11:56

Ови тзв. амандмани кажу да Влада Републике Српске нема новца и да исти отима гдје год га има имало. Баш су готови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

29.03.2021 12:02

Ово што раде Дудук и његови сарадници и слијепи послушници је смишљен злочин са циљем да се изазову сукоби и крвопролиће, а да они сакрију свој криминал и неморал. Многе сулуде идеје сте остварили некажњено, ова лудост режима неће проћи некажњено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарма

29.03.2021 12:04

Е па господо из СНСДа могли смо одавно бити мала Свајцарска да нас нисте ви одерали, зато су ове бројке нереалне за опљацкану касу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са правне

29.03.2021 12:12

Са правне стране да ли градоначелник мора да потпише буџет или је довољно да само већина у градској скупштини изгласа ако неко зна нека напише? Свима је јасно да градоначелник не подржава овај буџет и ја га подржавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висе нас је ...

29.03.2021 12:25

А шта це осале здравствене установе у РС багро једна колико сте ви до сада тросили на одрзавање града ... то је дузност републике да помогне здравство Додо врати паре које си покрао ... сад дискредитујеш Драшка е неце моци није Драшко луд ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

29.03.2021 13:02

Драшко,наведи их да траже твој опозив,па онда распусти скупштину па да им поменемо маму мамину на новим изборима или још боље на улици!

Name

БЛ

29.03.2021 12:34

Здравственим радницима једнократна помоц од 500 марака. Па зар то није срамотно да се у овој дрзави само дају некакве помоци и на тај нацин као зеле испасти добри. Зар не видите колико је то само понизавајуце да се здравственим радницима даје помоц умјесто да се људима даје боља плаца коју крваво зараде. Немојте их понизавати некаквим помагањем. Вец повецајте има плату коју с правом заслузују. Ако овдје једном доктору који би требао бити елита овог друства треба давати помоц од 500 км, онда је ово дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммммм

29.03.2021 12:42

Сто не уложе такве амандмане у Приједору, Дервенти, Добоју , Требињу ... Што би тако било само у Бања Луци а не и у осталим градовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2021 13:10

Гдје год су на власти, требали су тразити по 500 КМ помоци за наведене, јер су њихови те паре на републицком нивоу вец покрали. Сад локалне заједнице треба да гутају ватру. Срам их било!

Name

Вида

29.03.2021 12:43

Доста висе додика И њихових саталита теена ту багру отјерао да би се могли нормално зивјели напред станивуковицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимна

29.03.2021 12:47

Какви сте не било вас дабогда,доћи ће вам крај кад тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

29.03.2021 12:51

Секта црвена,били су на власти 20 година па сто нису тад давали,срам их било,али издрзаце овај народ јос 2 године под њиховим терором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

29.03.2021 13:05

Драшко ниси ти сконтао:за кошење траве у граду И ТРЕБА ТОЛИКО ПАРА И ТО ТОЛИКО КОШТА а разлика се у односу на прошлу годину ФАКТУРИСАЛА И ДЈЕЛИЛА ИЗМЕЂУ ЊИХ а ми смо то плаћали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАШТО ДИСКРИМИНАЦИЈА

29.03.2021 13:15

Зашто СНСД само у Бања Луци предлаже овакав буџет? Зар су здравствени радници у осталим општинама и градовима РС мање вриједни од колега из БЛ? Дискриминација у стилу СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

29.03.2021 13:35

Рекао би цовјек како воде рацуна о градјанима, дали је и просли будјет био тако распоредјен док су они водили град. Спрени су на све само да Драска направе не способним за ту фукцију.Како је градонацелник најавио 5 мил устеде ове године и да би могао испунити обецање које је дао за песплатне књиге и граски превоз, па јос понесто се мозе испунити од тог новца.Они то не смију допустити јер све би изасло на видјело, градјани су сад дузни стати уз Драска помоци му, опет сву корис од тога би имала Бања Лука.Зелим вам успјех и снагу да истрајете и ослободите свој град од мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.03.2021 13:36

Ај сад љепо изведи народ да им дају по ледјима висе је доста добице румунски сценарио !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Споменари

29.03.2021 13:51

Далеко је куца моја Далек ми је пут до ње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.03.2021 13:53

Узурпатор је пролупао 100% , хитно му треба љекарска помоћ, он дг., већ има. Хитно, хоспитализација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам васссс било

29.03.2021 13:54

Двоје дјеце сам добио за вријеме власти снсд марке нисам добио сад одједном у оваквој кризи, постадосте великодусни и предлазете 500 км. Не би узео ни 5 милиона од вас, срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

29.03.2021 13:56

НАРОД ИМ ТО НЕЦЕ ДОЗВОЛИТИ БАЊАЛУКА ВЕЦ ЈЕ СВА НА СТЕНД БАЈУ СА КИМ ГОД СТАНЕС ОВУ СЕСТОРИЦУ АМАНДМАСА ПСУЈУ ДРАСКУ ТОЛИКО РАСТЕ РЕИТИНГНЕКА САМО СНСД НАСТАВИ ОН 2022 ЈЕ ПОБЈЕДНИК А НАРОД ЦЕКА СТРАСНО КОЛИКО ЈЕ НЕЗАДОВОЉСТВО ОВИМ РЕВАНСИЗМОМ ВЛАДАЈУЦИ ПРЕМА БАЊАЛУЦИ ДРАСКО ЈЕ У ПРАВУ 100% И СВИ ГА ПОДРЗАВАЈУ ЦАК И ОНИ СТО СУ СВОЈ ГЛАС ДАЛИ ЊИМА СУ УЗ И ЗА ДРАСКА СНСД РАДИ КАМПАЊУ ДРАСКУ СУПЕР ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ ТО ГОВОРИ КОЛИКО СУ ПАМWТНИ ДРАСКО РАСТЕ НАРОД ГА ОБОЗАВА САМО НЕКА НАСТАВЕ ОВА 6 ПАМЕТЊАКОВИЦА СУ ЗА СЛЕДЕЦЕ ИЗБОРЕ КАО У ЦЕЦИНОЈ ПЈЕСМИ ТРУЛА ВИСЊА ТАМО ГДЈЕ СИ ПАО ЗГАЗИЛО ТЕ ОСТАЛА ТРУЛА ВИСЊА МРЉА МАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спрдају се

29.03.2021 14:00

Са градјанима БЛ. То су одборници мафије а не градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста нам је мафијаса

29.03.2021 14:40

Нека се одрекну својих одборницких прихода у корист породиља.

Name

Помоћ медицинарима

29.03.2021 14:12

СНСД је за помоћ само бањалучким медицинарима из градског буџета. У општинама и градовима гдје је на власти СНСД по њима медицинарима не треба помоћ па је нису ни планирали у буџету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

458

29.03.2021 14:19

Сутра је крај скупстине Бања Лука

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ Револт

29.03.2021 14:26

ПОРУКА ЈЕ ЈАСНА ПРЕОСТАЈЕ НАМ ЈЕДНО ПРОТЕСТИ И ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ПРОТИВ ОВИХ ДЕМОНИЗОВАНИ ЛАЗНИХ ПАТРИОТА И ТО СТО ПРИЈЕ ПА МАКАР СВИ ПОМРЛИ ОД КОРОНЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

29.03.2021 14:54

А то су све представници лопова,профитера и дезертера,траба им ј....и мат..! Постени Крајиски народе сада је цаст и опстанак у питању,без претјеривања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАГРА

29.03.2021 15:16

Па како вас није срамота да докторима са 25 година сколских клупа дајете било какву помоц, умјесто да им дате плате од 3.000км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

29.03.2021 15:32

Ово је обицна дискриминација градјана

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

29.03.2021 15:35

Које су то људске битанге и олоси. Јел једино у БЛ зиве људи, радјају се дјеца, раде медицински радници, зиве боорци и пензионери итд итд...!!Гдје вам је мозак и свијест људска, ово се зове ОПСЗРУКЦИЈА!!! Ко је крив за све горе набројано вец влада, дрзава и странке у власти. Па ви сте довели све ове категорије људи у ову бједу и људско дно, ви сте све опљацкали и покрали,. Сто се не борите за сав народ у дрзави да имају веце плате пензиије, борацке додатке итд...!!! Не да сте ментално ограницени, вец сте дрски, безобразни и бахати. Види се да сте приватизовали и унистили дрзавју и институције а сад се као борите за БЛ. Драско, Вукане и Јелена позовите народ да се дигне, да се конацно ослободи од зла и криминалаца јел нам је то једино ријесење.!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сански Мост

29.03.2021 15:39

Топицу врати се у своје село Ниси ти за Града Згазице те неко јер не знас Градом ходати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дза

29.03.2021 17:08

А ви опет гласајте за бају и возит цете по рупама , дјеца неце имати гријање у сколама , по граду це бити смећа на сваком кораку и траве а ови сто су на будзету радиће 7а њих без плата а ви и даље гласајте за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

даца

29.03.2021 18:19

пуна подршка Драшку и да не одустаје јер амандмани које хоче да усвоје су противзаконити па према томе треба малог илича и остале тужити.изгледа а јесте проблем у томе што је до сада град одржавао отац од предсј.скупштине ,звани Буцо а сад више то нече он радити па је удар на драшка.Доста је више лопова који живе на леџина народа.доста је,доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

31.03.2021 01:01

Да ли је могуце да су доњели мјере затварања кафица,фризераја и трзних центара како би искористили прилику да на “солидарности “русе неистомисљенике. У стању су да хиљаде људи оставе без егзистенције и дјецу без хљеба због своје сујете и освете за пораз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈГ

31.03.2021 10:31

Ја сам за вас обични ђак првачић.