Evo šta su naumili: Objavljeni amandmani skupštinske većine u Banjaluci

Donosimo amandmane koje je predložila skupštinska većina u Banjaluci na predloženi budžet grada za 2021. godinu.

Republika Srpska 29.03.2021 | 13:08
Evo šta su naumili: Objavljeni amandmani skupštinske većine u Banjaluci

Partije koje imaju skupštinsku većinu u Banjaluci (SNSD, US, DEMOS, SP) predložile su niz amandmana na nacrt budžeta za 2021. godinu.

Oni zbog virusa korona i nadljudskih napora zdravstvenih radnika tokom borbe za ublažavanje posljedica pandemije, koji u isto vrijeme izlažu sebe najvećem riziku traže jednokratnu pomoć za ovu grupu građana.

 

„Poznato je da je Vlada dala jednokratnu pomoć u iznosu od 1.000 KM zdravstvenim radnicima, te bi bilo nužno da Grad u okviru svojih mogućnosti pomogne na isti način“, pišu u obrazloženju amandmana. 

Oni su procijenili da bi se za četiri javne zdravstvene ustanove na području grada trebalo obezbijediti oko 4 miliona KM.

Takođe, oni traže i da se dodatnio pomogne ugostiteljima i radnicima u sektoru turizma.

„U prijedlogu budžeta za 2021. godinu predlaže se kapitalni grant za pomoć poslovnim subjektima iz oblasti ugostiteljstva i turizma u svrhu prevazilaženja posljedica izazvanih pandemijom virusa korona u iznosu od 1.000.000 KM. Tačnije, traži se dodatnih 800.000 KM na već planiranih 200.000 KM“, navodi se u njihovom amandmanu.

 

 

Ove stranke su zatražile i dodatna izdvajanja za porodicu, odnosno za svako novorođeno dijeto po 500 KM.

„U doba pandemije virusa korona i smanjenja stope nataliteta, opstanak porodice i društva zavisi od broja novorođene djece, S tim u vezi, upućujem navedeni amandman da se pruži podrška svakom novorođenom djetetu u iznosu od 500 KM u svrhu kupovine opreme za bebe.“

 

U četvrtom amandmanu oni traže da se gradonačelnik, budžetski korosnici, kao i ostali korisnici budžetskih sredstava, obavezni su da se kod izvršenja budžeta, trošenja sredstava, postupka nabavke roba, usluga i radova pridržavaju Programa uređenja građevinskog zemljišta, Programa zajedničke komunalne potrišnje i ostalih planova i programa koje donosi Skupštia grada. 

Uz ove zajedničke amandmane i svaki klub posebno je predložio po još jedan. Tako iz Ujedinjene Sprske traže da se povećaju izdvajanja za boračke organizacije, iz SNSD-a za studenske i penzionerske, dok iz Demosa traže da se povećaju izdvajanja za selo. 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković upozorio je danas da skupštinska većina zategla konopac koji mora pući, jer provode ekonomski zločin nad Banjalukom i Banjalučanima.

Stanivuković je rekao da skupštinska većina, predvođena SNSD-om, predloženim amandmanima na budžet blokira normalan život u Banjaluci.

"Nisam mogao zamisliti ni u najlošijim snovima da bi neko mogao da ovo napravi ljudima koji žive u Banjaluci. Predlažu amandmane koji blokiraju život u Banjaluci. Ovo je ekonomski zločin nad građania Banjaluke. Bujrum usvojite ovo ali objasnite onda što je Banjaluka bez rasvjete, puteva, nepokošenih parkova...", kazao je Stanivuković.

On je rekao da ne može vjerovati da neko može predložiti amandmane kojim Banjaluka ostaje bez održavanja infrastrukture.

"Ukinuli su milion maraka za higijenu u doba pandemije", naveo je Stanivuković, dodajući da su za 90 odsto smanjena sredstva za održavanje puteva. a ostavljeno 10 odsto za ovu godinu što je već potrošeno u prva tri mjeseca. Ovo je zločin prema građanima i Banjaluci", kazao je Stanivuković, nagalašavajući da je ovo hrabra smjelost odbornika skupštinske većine da ovako nešto učine prema sopstvenim građanima.

Takođe su, kaže on, predvidjeli da donesu odluku kako bi ukinuli gradonačelniku mogućnost preraspodjele sredstava.

"Zatečen sam i moram priznati da sam poražen ne kao gradonačelnik nego kao čovjek nečijom bahatošću i bezobrazlukom", kazao je Stanivuković, dodajući da Banjaluka sa ovim amandmanima ne može preživjeti narednih mjeseci.

"Od osam miliona, koje je imao bivši gradonačelnik na raspolaganju, meni su ostavili milion", kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, predloženi amandmani nisu zakoniti, jer se ovim blokira funkcionisanje grada.

"Ovim se vrijeđa inteligencija građana i naša dužnost će biti da po parkovima i putevima postavimo njihove fotografije da se zna ko je blokirao život Banjaluke i Banjalučana", kazao je Stanivuković i dodao da im ne može garntovati da nakon ovoga im građani neće doći kući da ih pitaju šta rade?

"Budžetom mi smo predložili 31 milion investicija i pet miliona manje rashoda", ali oni to ne prihvataju nego blokiraju grad. što je zločin prema ovim građanima",kazao je Stanivuković.

"Zatekli su konopac koji mora pući, ja neću biti odgovoran za reakciju koja će se desiti, jer je puno poziva građana koji su protiv ovakvih odluka skupštinske večine, jer se Banjaluka stavlja u tešku poziciju. Blokira se normalan život...Ubuduće neće biti popravke ulica, niti gradske rasvjete, javnog prevoza, održavanja parkova i higijene...", kazao je Stanivuković.

On je rekao da će odbornici skupštinske većine, koji ovo predlažu, biti osobe non grata u ovom gradu.

Banjaluka neće stati, a gradonačelnik se ponaša kao dijete kada mu uzmete igračku pa se odmah rasplače, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u skupštini Grada Banjaluka.

"Spočitava nam se da će Banjaluka stati, kako neće biti košenja trave, da neće biti asfaltiranja puteva. Moram vam reći da sa republičkog nivoa imamo jasnu poruku da će se Republika uključiti u riješavanje ovih problema i svi putevi koji su bili planirani će biti asfaltirani. Gradonačenilik se ponaša kao dijete kad mu uzmete igračku, odmah se rasplače. Mi nismo prekrajali cijeli budžet, u pitanju je bilo samo tri odsto. Budžet koji je oko 150 miliona maraka, mi smo išli sa amandmanima oko 6,5 miliona. Gradonačelniku smo ostavili preko 145 miliona da on upravlja sa njima, ali on očigledno to ne zna", rekao je Topić.

Topić je govorio i u upućenom amandmanima.

"Jedan od bitnih amandmana je podrška pronatalitetnoj politici, za sve porodilje će biti izdvojeno po 500 maraka u ovoj godini. Išli smo sa amandmanima što se tiče privrede, pozivali smo gradonačenika na dogovor oko pomoći privredi, nismo naišli na razumijevanje. Našim prijedlogom biće usvojeno milion maraka za podršku svim privrednicima koji su pogođeni koronom. Imali smo senzibilitet prema najstarijoj populaciji i penzionerima. Udruženje penzionera će dobiti 200.000 maraka za pomoć najugroženijim", rekao je Topić

(BUKA)

Komentari / 87

Ostavite komentar
Name

Inteligencija

29.03.2021 11:20

Pogledajte kakve su njuske ovih odbornika Snsd. Sve urbane, gradske face....boze nas sacuvaj, ali ovo im je zadnji mandat, nikada vise snsd nece preci cenzus u Banjaluci

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2021 12:26

G. Topić se ponaša kao dijete od 3 g. Predlaže da grad finansira što je obaveza države, a država će finansirati gradske obaveze. Stupidno.

Name

razumio

29.03.2021 12:29

Sada je pravi trenutak da opozicija povede narod na demonstracije i rusenje ove kriminalne vlasti! Prije izbora naravno!

Name

Re

29.03.2021 12:48

Nek se skupstinska vecina koja predlaze mjere koje se nisu provodile, niti su predlagane dok su vladali SNSD gradonacelnici, solidarno odrekne svojih naknada koje dobijaju od grada, pa onda neka laprdaju po Dodikovom diktatu.

Name

Stickman

29.03.2021 13:09

Pa zar nije Žućo vlast!!??

Name

Sokac

29.03.2021 13:48

Vidi ti se.

Name

Banjaluka

29.03.2021 13:49

Da li ste procitali amandmane koji se predlažu. Meni se čine kao realni i potrebni u ovo vrijeme.Sujete treba ostaviti po strani i nagraditi medicinske radnike, takođe dati borcima, studentima i penzionerima podršku! Ovo što su predložili, svaka im čast.

Name

Protesti autima

29.03.2021 13:55

Kao u Crnoj Gori, kad je Milo srbomrzac probao da otme svetinje, tako I ovaj Mile sto otima buducnost Srbima u Republici Srpskoj, treba autima proteste napraviti, da vide otpadnici od svog naroda sta im narod misli!

Name

Trtmrt

29.03.2021 14:16

Samo zato sto su šumari sa Pala iz SDS bili taraba, Duduk je došao ponovo na vlast u maju 2005 uz pomoć Cavica. Ostalo sve je istorija

Name

051

29.03.2021 14:23

Narod ce njima servirati osvetu najdalje na izborima 2022. Traze da Grad finansira ono sto je obaveza Vlade i drzave, a Vlada i drzava ce od narodnih para kupovati avione, luksuzne limuzine, nekretnine i putovanja po luksuznim destinacijama vladajucih i njihovih familija. Bolesno da bilesnije ne moze biti!

Name

Mile

29.03.2021 14:42

Država. .to sam ja. Al nazalost jos kratko vrijeme

Name

Re Banjaluka

29.03.2021 14:44

Zašto to nisu davali prethodnih godina dok su imali skupštinsku većinu i gradonačelnika? Je li realno da se izdvajaju pare za nešto što nije u nadležnosti Grada, prije nego što se podmire troškovi za ono što jeste u nadležnosti Grada? Je li stvarno misliš da će se neko odlučiti za rađanje djeteta zbog 500 maraka? Natalitet se neće povećati jednokratnom pomoći, nego sistemskom, na nivou države i jednakom za sve gradove i opštine.

Name

Borac

29.03.2021 15:05

Ovi sektasi samo navikli da pljackaju i raseljavaju narod. Samo ostro Drasko.

Name

Grdosija

29.03.2021 15:08

Treba narod da se digne protiv crveni mundira i udri..ovo je drzava naroda a ne dodikovi uligana mamuvamjebem.

Name

NAROD GLASA

29.03.2021 15:45

PA NEK NAROD GLASA. OPSTINSKI REFERENDUM. ZASTO NE. AJMO GA ORGANIZOVATI. NEFORMALNO. ZASTO DA NE. A KO CE GA SPRIJECITI. POLICIJA. AJTE BRE.

Name

Nada

29.03.2021 16:42

Kako su samo brižni odbornici Banja Luke! Gdje su bili svih ovih godina. Ko da je narod lud i zaboravan...hahaha Cirkus, ništa drugo.

Name

Re Banja Luka

29.03.2021 18:10

Nagraditi medecinske radnike? Pa samo pomole njušku na šalter i rade svaki drugi dan. Šta mi da radimo,radimo po cjeli dan i niko nas ništa ne pita,komad kruha,pasulj od juče sa srpskom kobasicom i tako iz dana u dan,pod izgovorom pandemija za 650 km. Alo aman više...

Name

PRIJEDORČANIN

29.03.2021 11:25

Skupština grada Prijedora, usvaja Budžet, gradonačelnik nezna šta je to budžet, al, ni načelnik Odjeqewa za finansije ne zna šta je Budžet. K A T A S T R O F A !!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

29.03.2021 12:17

Ajde bre, kao da je bitno, Budzet ili dzeparac njih na pozicijama isto dodje, obracunsko ce to sve dovesti u red, samo neka izracunaju koliko mogu potrositi za godinu i neka napisu...pa mislite da ona Dodikova iz Doboja zna? Ili 90% ostalih sto upadnu u skupstine, predstavnicke domove i sl., Prvi put? Ma, objasne im u drugom mandatu, jer ih kopka sta je to kad se najcesce spominje na sjednicama, tv emisijama, konferencijama...tek poslije toga kupuju sabrana djela Nikole Spirica u 4 toma.

Name

Re Prijedorcanin

29.03.2021 12:58

Uopste me to ne cudi,pa lik nema blage veze sa zivotom ,ko je slusao kakav mu je rjecnik ,sve mu je jasno ,trut sa kupljenom diplomom svaki dan zove sefa sekte da pita za raspored casova.DNO DNA .

Name

Hahaha

29.03.2021 11:25

Pa ja poznajem dva Borca nezaposlena od prvog dana bili na prvoj borbenoj liniji. Koji su tražili pomoć jednokratnu od 100 KM. I nisu je dobili. I do sada su imali fond za pomoć borcima i pemzionerima. I ko je to dobio. Tako da su to samo pusta obećanja. A majke koje radjaju naš podmladak treba da se bore kao junaci da im njihova djeca nebi odlazila iz RS. I da poslije nebi svoje djece i uničadi bile željne vidjeti.

ODGOVORITE
Name

re

29.03.2021 11:56

U ratu dva puta poginuli, i tri puta tesko ranjeni bili.....

Name

re

29.03.2021 12:05

Ja sam borac .Sa 18 sam otiso u rat i proveo u ratu na prvoj borbenoj liniji 2 god .Nikad nisam nista dobio od RS ali nisam nikad ni trazio ali da sam trazio mislim da nebi ni dobio Mnogi su dobili i sume i, vocnjake ,i naplatili ratnu stetu i dobro unovcili RS Ja nisam cak ni kategorisan kao borac ali ni ne zelim Bio sam mlad lud opsjednut patriotizmom bio spreman da izginem ostanem bez djelova tijela .Ko bi rekao tada u tim godinama ridoljublja,ponosa i slave da ce na ovakvo zlo poslje sve izaci ....Da smo znali tada sta ce biti posle

Name

Re za re

29.03.2021 12:41

Jadan li si ti kada se sprdaš sa borcima. Toliko ste dotakli dno.

Name

Lola

29.03.2021 15:10

Treba se dignit u borbu opet ali sad protiv crvendaca i samo mlavi.

Name

KRIZNI ŠTAB REPUBLIKE SRPSKE

29.03.2021 11:29

MILE ZAKLJUČAJ SVE, U STVARI SVE JE ZAKLJUČANO MNOG RANIJE. GODINU DANA STE POTROŠILI NA KORONU. GRAĐANI REPUBLIKE SRPSKE TREBA DA TUŽE REPUBLIKU SRPSKU ZA KRIVICU ZA SMRT 2000 I NEŠTO GRAĐANA. A LECEMJERJE JE ODAVATI POŠTU ZA PREMINULE.

ODGOVORITE
Name

XXL

29.03.2021 11:30

Kako ce vas Drasko pocistiti 2021 godine, a tad ćete morati da se krijete od građana Banja Luke.

ODGOVORITE
Name

Re XXL

29.03.2021 13:07

Slusamo to sto si napisao vec 20 godina i uvijek onaj glavati pobijedi. Taj glavati i visoki sad hoce da bude predsjednik Srpske i clan Predsjednistva BiH. Jos mu fali da bude predsjednik Vlade RS i glavonja ce imati sveto trojstvo u sebi. Postovao sam pokojnog patrijarha ali kad mu je dao orden Svetog Save, jasno je sve bilo. Za pare se moze kupiti sve. I tako je nasa Republika Srpska sapatom pala ne od muslimana i Hrvata nego od sopstvene vlasti, a narod neka ide vani.

Name

DEGOTHIA

29.03.2021 11:32

AKO SE USVOJI OVAJ BUDŽET, ON SE NEĆE PROVODITI I TAČKA. STANIVUKOVIĆ MOŽE IZVRŠENJE BUDŽETA USLOVITI DA I DRUGI GRADOVI I OPŠTINE IZDVOJE NOVAC ZA SVOJE ZDRAVSTVENE RADNIKE DA BI SE OBEZBJEDILA JEDNAKOST I NEDISKRIMINACIJA

ODGOVORITE
Name

Miha

29.03.2021 11:35

Podrška porodiljama, zdravstvenim radnicima i penzionerima je za svaku pohvalu u ovim teškim vremenima i za njih se uvijek mora naći sredstava a u svakom budzetu ima toliko nepotrebnih stavki da se uz pametno planiranje sve može postići

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2021 11:41

Bilo je i do sada porodilja i penzionera pa im se nije pomagalo.

Name

Re: Miha

29.03.2021 11:43

U pravu ste, ali zašto niko ni marku nije izdvojio prošle godine, a sada odjednom traže tolike iznose. I zašto to predlažu samo u BL, znači niko drugi nije važan samo ljudi u BL. Iz aviona se vidi zašto to baš sada rade.

Name

Re

29.03.2021 14:57

Podrška navedenim treba da bude sistemski riješena. Doktore treba platiti kako zaslužuju a ne davati neke jednokratne pomoći. To su ljudi koji su se školovali i školuju se stalno, ljudi koji spašavaju živote, ljudi koji rade i dan i noć. To treba platiti, jer oni to zarade, a ne ponižavati ih nekom bijednom pomoći kao da su nesposobni i socijalni slučajevi. Penzionerima treba obezbijediti penzije koje će garantovati minimum za preživljavanje, a ne bacati im neke "ostatke". Ove ponižavajuće pomoći su samo bacanje prašine u oči zaluđenim. 500 maraka, kao mjera da se neko odluči za rađanje je debilan prijedlog.

Name

Uroš

29.03.2021 11:37

skupštinska većina prestavlja većinu građana Banja Luke tako da se volja većine građana Banja Luke mora poštovati.

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2021 11:43

Dodik nije po volji Banjalučana, zar je to tako teško prihvatiti? To se pokazalo i na izborima 2018. kada je, takođe, izgubio grad. A sada je tek zagrdio.

Name

Idioti

29.03.2021 11:58

Ali se Budzet mora realno planirati. Nije to spisak zelja i hirova. Drasko uz tebe smo

Name

80%

29.03.2021 12:09

NEKA RASPISU IZBORE PA CETE VIDJETI KOLIKU PODRSKU IMA DRASKO U BANJA LUCI . UZ SVU KRADJU I TAJKUNE DRASKO VAS JE POBJEDIO . SAD BI DOBIO PREKO 80%. GLASOVA. TO STO SEVI DODVORAVATE VELIKOM VOZDU I LAZETE DA IMA PODRSKU NIJE SAMO NJEMU JASNO DA TO RADITE SAMO ZBOG SVOJIH LICNIH MEGALOMANSKIH INTERESA I POZICIJA ! VISE NAS JE

Name

Laus

29.03.2021 12:09

E moj jadniče !!!

Name

Ipe

29.03.2021 12:15

Ja koliko vidim ta skupštinska većina je od svakud (Drvar,Derventa i sl.) Najmanje ima tu Banjalucana

Name

Re Uros

29.03.2021 12:44

Skupstinska vecina ne prestavlja volju Banjalucana vec volju Dodika da blokira Draska.

Name

sofronije

29.03.2021 12:57

sta ti jedes da si tako pametan

Name

Re

29.03.2021 14:59

Toj većini Dodik nije rekao prije glasanja da će im sve ukinuti ukoliko Igor ne pobijedi.

Name

Banjalukaaapa

29.03.2021 11:39

Pa Topicu konjino jedna..pa ne radjaju se djeca od juce..pa kad ste vi bili 20godina na vlasti u banjaluci..sto niste pomogli s 500km porodilje..ja sam borac ..nista nisam 20god.dobio od vas...starci penzioneri..ni dzak brasna od snsd i satelita nisu dobili..tj od grada...sta jedes govna..majmuncino klosarska..ti sad ko brines se za borce..penzionere...porodilje..ma mrs papak jedan..mrs

ODGOVORITE
Name

Sc

29.03.2021 12:42

Pa nisu mislili na penzionere i porodilje, jer su 20 god mislili samo na sebe. Pokrali su sve sto se moglo pokrasti. A ovo sad je dno njihovog bezobrazluka. Mogu li jedni drugima pogledati u oci. To su "veliki banjalucani" koji misle samo na sebe. Ovo im je veliki bos naredio.... inače....šta slijedi ako ne poslušaju???? Brisanje poda...

Name

Re Sc

29.03.2021 15:01

Da imaju obraza i vole Banjaluku suprotstavili bi se vođi. Banjaluka im to ne bi zaboravila. Ovako, biće pometeni na sljedećim izborima kao i papak Zoran Talić.

Name

Re

29.03.2021 15:37

To treba Vlada RS a ne grad. Hoce lii ostali gradovi tipa Gradiska Laktasi Derventa etc dati pare iz budzeta za ljekare sa UKC, jer i odatle dolaze pacijenti na ukc

Name

Banjalučanin

29.03.2021 11:41

Gdje je ministarstvo zdravlja, ministarstvo porodice omladine i sporta, ne trebaju gradskii opštinski budžeti finansirati ono što je nadležnost republike, zašto se u Vladi RS nisu odrekli novog voznog parka, helikoptera, vozikanja avionima po bijelom svijetu,zaštone stopiraju izgradnju garaže na Paprikovcu i novac usmjere u bitnije stvari, sada osmislili zavući ruku u budžet grada, sramota

ODGOVORITE
Name

Topicu

29.03.2021 11:47

Zaboravio si izdvojiti 6000 km za ostrenje nozeva ,vjerovatno su se istupili do sada??????

ODGOVORITE
Name

Pero

29.03.2021 11:51

Dio medicinare se naradio stvarno i treba ih nagraditi. Više od 70% ništa ne rade godinu dana.

ODGOVORITE
Name

Nikola

29.03.2021 12:33

Da,slažem se,ali to je posao republičkih instirucija,a ne opštine ili grada!?

Name

Cccccc

29.03.2021 12:47

Kako ne rade? Rade po privatnim klinikama. Tamo se ne boje korone. Na svakoj privatnoj klinici i ordinaciji mezes vidjeti doktore iz UKC u poposnevnim satima.

Name

Vidi

29.03.2021 13:45

Vjerujte ove porodične ambulante treba ugasiti,oni nista ne rade,po 2 dana ih nemožeš dobiti.Kad im dodješ nedaju prići.Smanjite im pola plate pa dajte nekom drugom.Ova medicina se pokazala jako jako lošom.Katastrofa.Puno im je i 50 postoo.

Name

Vidi

29.03.2021 13:48

Neka se malo zamjene ovi iz porodične neka sad zamjene ove u Covid.Jedno na godinu dana

Name

Nada

29.03.2021 11:56

Ovi tzv. amandmani kažu da Vlada Republike Srpske nema novca i da isti otima gdje god ga ima imalo. Baš su gotovi.

ODGOVORITE
Name

Petar

29.03.2021 12:02

Ovo što rade Duduk i njegovi saradnici i slijepi poslušnici je smišljen zločin sa ciljem da se izazovu sukobi i krvoproliće, a da oni sakriju svoj kriminal i nemoral. Mnoge sulude ideje ste ostvarili nekažnjeno, ova ludost režima neće proći nekažnjeno.

ODGOVORITE
Name

Sarma

29.03.2021 12:04

E pa gospodo iz SNSDa mogli smo odavno biti mala Svajcarska da nas niste vi oderali, zato su ove brojke nerealne za opljackanu kasu!

ODGOVORITE
Name

Sa pravne

29.03.2021 12:12

Sa pravne strane da li gradonačelnik mora da potpiše budžet ili je dovoljno da samo većina u gradskoj skupštini izglasa ako neko zna neka napiše? Svima je jasno da gradonačelnik ne podržava ovaj budžet i ja ga podržavam.

ODGOVORITE
Name

Vise nas je ...

29.03.2021 12:25

A šta ce osale zdravstvene ustanove u RS bagro jedna koliko ste vi do sada trosili na odrzavanje grada ... to je duznost republike da pomogne zdravstvo Dodo vrati pare koje si pokrao ... sad diskredituješ Draška e nece moci nije Draško lud ...

ODGOVORITE
Name

Гацко

29.03.2021 13:02

Драшко,наведи их да траже твој опозив,па онда распусти скупштину па да им поменемо маму мамину на новим изборима или још боље на улици!

Name

BL

29.03.2021 12:34

Zdravstvenim radnicima jednokratna pomoc od 500 maraka. Pa zar to nije sramotno da se u ovoj drzavi samo daju nekakve pomoci i na taj nacin kao zele ispasti dobri. Zar ne vidite koliko je to samo ponizavajuce da se zdravstvenim radnicima daje pomoc umjesto da se ljudima daje bolja placa koju krvavo zarade. Nemojte ih ponizavati nekakvim pomaganjem. Vec povecajte ima platu koju s pravom zasluzuju. Ako ovdje jednom doktoru koji bi trebao biti elita ovog drustva treba davati pomoc od 500 km, onda je ovo dno dna.

ODGOVORITE
Name

Mmmmm

29.03.2021 12:42

Sto ne ulože takve amandmane u Prijedoru, Derventi, Doboju , Trebinju ... Što bi tako bilo samo u Banja Luci a ne i u ostalim gradovima.

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2021 13:10

Gdje god su na vlasti, trebali su traziti po 500 KM pomoci za navedene, jer su njihovi te pare na republickom nivou vec pokrali. Sad lokalne zajednice treba da gutaju vatru. Sram ih bilo!

Name

Vida

29.03.2021 12:43

Dosta vise dodika I njihovih satalita teena tu bagru otjerao da bi se mogli normalno zivjeli napred stanivukovicu

ODGOVORITE
Name

Anonimna

29.03.2021 12:47

Kakvi ste ne bilo vas dabogda,doći će vam kraj kad tad

ODGOVORITE
Name

Da

29.03.2021 12:51

Sekta crvena,bili su na vlasti 20 godina pa sto nisu tad davali,sram ih bilo,ali izdrzace ovaj narod jos 2 godine pod njihovim terorom.

ODGOVORITE
Name

Pera

29.03.2021 13:05

Draško nisi ti skontao:za košenje trave u gradu I TREBA TOLIKO PARA I TO TOLIKO KOŠTA a razlika se u odnosu na prošlu godinu FAKTURISALA I DJELILA IZMEĐU NJIH a mi smo to plaćali!

ODGOVORITE
Name

ЗАШТО ДИСКРИМИНАЦИЈА

29.03.2021 13:15

Зашто СНСД само у Бања Луци предлаже овакав буџет? Зар су здравствени радници у осталим општинама и градовима РС мање вриједни од колега из БЛ? Дискриминација у стилу СНСД.

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

29.03.2021 13:35

Rekao bi covjek kako vode racuna o gradjanima, dali je i prosli budjet bio tako rasporedjen dok su oni vodili grad. Spreni su na sve samo da Draska naprave ne sposobnim za tu fukciju.Kako je gradonacelnik najavio 5 mil ustede ove godine i da bi mogao ispuniti obecanje koje je dao za pesplatne knjige i graski prevoz, pa jos ponesto se moze ispuniti od tog novca.Oni to ne smiju dopustiti jer sve bi izaslo na vidjelo, gradjani su sad duzni stati uz Draska pomoci mu, opet svu koris od toga bi imala Banja Luka.Zelim vam uspjeh i snagu da istrajete i oslobodite svoj grad od mafije.

ODGOVORITE
Name

Dragan

29.03.2021 13:36

Aj sad ljepo izvedi narod da im daju po ledjima vise je dosta dobice rumunski scenario !

ODGOVORITE
Name

Spomenari

29.03.2021 13:51

Daleko je kuca moja Dalek mi je put do nje.

ODGOVORITE
Name

Milan

29.03.2021 13:53

Uzurpator je prolupao 100% , hitno mu treba ljekarska pomoć, on dg., već ima. Hitno, hospitalizacija.

ODGOVORITE
Name

Sram vassss bilo

29.03.2021 13:54

Dvoje djece sam dobio za vrijeme vlasti snsd marke nisam dobio sad odjednom u ovakvoj krizi, postadoste velikodusni i predlazete 500 km. Ne bi uzeo ni 5 miliona od vas, sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Ba

29.03.2021 13:56

NAROD IM TO NECE DOZVOLITI BANJALUKA VEC JE SVA NA STEND BAJU SA KIM GOD STANES OVU SESTORICU AMANDMASA PSUJU DRASKU TOLIKO RASTE REITINGNEKA SAMO SNSD NASTAVI ON 2022 JE POBJEDNIK A NAROD CEKA STRASNO KOLIKO JE NEZADOVOLJSTVO OVIM REVANSIZMOM VLADAJUCI PREMA BANJALUCI DRASKO JE U PRAVU 100% I SVI GA PODRZAVAJU CAK I ONI STO SU SVOJ GLAS DALI NJIMA SU UZ I ZA DRASKA SNSD RADI KAMPANJU DRASKU SUPER ZA SVAKU POHVALU TO GOVORI KOLIKO SU PAMWTNI DRASKO RASTE NAROD GA OBOZAVA SAMO NEKA NASTAVE OVA 6 PAMETNJAKOVICA SU ZA SLEDECE IZBORE KAO U CECINOJ PJESMI TRULA VISNJA TAMO GDJE SI PAO ZGAZILO TE OSTALA TRULA VISNJA MRLJA MALA

ODGOVORITE
Name

Sprdaju se

29.03.2021 14:00

Sa gradjanima BL. To su odbornici mafije a ne gradjana.

ODGOVORITE
Name

Dosta nam je mafijasa

29.03.2021 14:40

Neka se odreknu svojih odbornickih prihoda u korist porodilja.

Name

Помоћ медицинарима

29.03.2021 14:12

СНСД је за помоћ само бањалучким медицинарима из градског буџета. У општинама и градовима гдје је на власти СНСД по њима медицинарима не треба помоћ па је нису ни планирали у буџету.

ODGOVORITE
Name

458

29.03.2021 14:19

Sutra je kraj skupstine Banja Luka

ODGOVORITE
Name

BL Revolt

29.03.2021 14:26

PORUKA JE JASNA PREOSTAJE NAM JEDNO PROTESTI I DEMONSTRACIJE PROTIV OVIH DEMONIZOVANI LAZNIH PATRIOTA I TO STO PRIJE PA MAKAR SVI POMRLI OD KORONE!!!

ODGOVORITE
Name

055

29.03.2021 14:54

A to su sve predstavnici lopova,profitera i dezertera,traba im j....i mat..! Posteni Krajiski narode sada je cast i opstanak u pitanju,bez pretjerivanja!

ODGOVORITE
Name

BAGRA

29.03.2021 15:16

Pa kako vas nije sramota da doktorima sa 25 godina skolskih klupa dajete bilo kakvu pomoc, umjesto da im date plate od 3.000km.

ODGOVORITE
Name

S

29.03.2021 15:32

Ovo je obicna diskriminacija gradjana

ODGOVORITE
Name

XY

29.03.2021 15:35

Koje su to ljudske bitange i olosi. Jel jedino u BL zive ljudi, radjaju se djeca, rade medicinski radnici, zive boorci i penzioneri itd itd...!!Gdje vam je mozak i svijest ljudska, ovo se zove OPSZRUKCIJA!!! Ko je kriv za sve gore nabrojano vec vlada, drzava i stranke u vlasti. Pa vi ste doveli sve ove kategorije ljudi u ovu bjedu i ljudsko dno, vi ste sve opljackali i pokrali,. Sto se ne borite za sav narod u drzavi da imaju vece plate penziije, boracke dodatke itd...!!! Ne da ste mentalno ograniceni, vec ste drski, bezobrazni i bahati. Vidi se da ste privatizovali i unistili drzavju i institucije a sad se kao borite za BL. Drasko, Vukane i Jelena pozovite narod da se digne, da se konacno oslobodi od zla i kriminalaca jel nam je to jedino rijesenje.!!!!!

ODGOVORITE
Name

Sanski Most

29.03.2021 15:39

Topicu vrati se u svoje selo Nisi ti za Grada Zgazice te neko jer ne znas Gradom hodati.

ODGOVORITE
Name

Dza

29.03.2021 17:08

A vi opet glasajte za baju i vozit cete po rupama , djeca nece imati grijanje u skolama , po gradu ce biti smeća na svakom koraku i trave a ovi sto su na budzetu radiće 7a njih bez plata a vi i dalje glasajte za njih

ODGOVORITE
Name

даца

29.03.2021 18:19

пуна подршка Драшку и да не одустаје јер амандмани које хоче да усвоје су противзаконити па према томе треба малог илича и остале тужити.изгледа а јесте проблем у томе што је до сада град одржавао отац од предсј.скупштине ,звани Буцо а сад више то нече он радити па је удар на драшка.Доста је више лопова који живе на леџина народа.доста је,доста.

ODGOVORITE
Name

Mico

31.03.2021 01:01

Da li je moguce da su donjeli mjere zatvaranja kafica,frizeraja i trznih centara kako bi iskoristili priliku da na “solidarnosti “ruse neistomisljenike. U stanju su da hiljade ljudi ostave bez egzistencije i djecu bez hljeba zbog svoje sujete i osvete za poraz.

ODGOVORITE
Name

JG

31.03.2021 10:31

Ja sam za vas obični đak prvačić.