Преминуо предсједник Подручне привредне коморе Анто Гајић

Предсједник бијељинске Подручне привредне коморе Анто Гајић преминуо је јуче у Београду, саопштено је из Привредне коморе Републике Српске.

Република Српска 29.03.2021 | 11:42
Преминуо предсједник Подручне привредне коморе Анто Гајић

Гајић је рођен 1955. године у Прибоју код Лопара. Основне и постдипломске студије завршио је на Факултету техничких наука у Новом Саду, гдје је 2009. године стекао звање доктора наука у научној области Машинске конструкције, транспортни системи и логистика.

Каријеру је започео 1978. године у Руднику мрког угља у Бановићима, а од 1994. године био је запослен у Руднику и термоелектрани Угљевик, гдје је обављао низ руководећих функција. Период у ком је обављао функцију директора Рудника и термоелектране Угљевик сматра се једним од најуспјешнијих у послијератном периоду.

Био је ангажован као професор на Педагошком факултету у Бијељини и Машинском факултету у Источном Сарајеву.

За предсједника Подручне привредне коморе Бијељина први пут је изабран 2017. године, а реизабран је 10. фебруара 2021. године.

Био је члан Научног вијећа Института за природне и техничке науке Академије наука и умјетности Републике Српске.

Аутор је неколико иновација и техничких унапређења, као и близу 40 научних и стручних радова презентованих на међународним научним скуповима и објављених у стручним часописима.

Колеге, привредници, професори и студенти памтиће га као врхунског стручњака, човјека беспријекорне радне етике и одговорног и посвећеног руководиоца. Привредна комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бијељина чуваће његово наслијеђе и неизбрисиви траг који је оставио у привредном и друштвеном животу Републике Српске и заувијек ће га се сјећати као искреног пријатеља и сарадника, саопштено је из Привредне коморе.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ре

29.03.2021 10:56

Када сам 2009 долазио да се запослим на електрану, он ме истјерао из електрану, из управне зграде, није хтио ни да чује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЊА РОССИ

30.03.2021 13:10

Био је велики цовјек и пријатељ нека поцива у миру бозијем ???? а породици искрено сауцесце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

12.04.2021 18:04

Професор, доктор наука, а изнад свега људина и искрен пријатељ. Недостајаћеш нам, друже. Биће тешко надомјестити твоје постојање у овом региону. Професионално и друштвено си оставио неизбрисив траг, увијек смо били и бићемо поносни на тебе.

ОДГОВОРИТЕ