Preminuo predsjednik Područne privredne komore Anto Gajić

Predsjednik bijeljinske Područne privredne komore Anto Gajić preminuo je juče u Beogradu, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Republika Srpska 29.03.2021 | 11:42
Preminuo predsjednik Područne privredne komore Anto Gajić

Gajić je rođen 1955. godine u Priboju kod Lopara. Osnovne i postdiplomske studije završio je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje je 2009. godine stekao zvanje doktora nauka u naučnoj oblasti Mašinske konstrukcije, transportni sistemi i logistika.

Karijeru je započeo 1978. godine u Rudniku mrkog uglja u Banovićima, a od 1994. godine bio je zaposlen u Rudniku i termoelektrani Ugljevik, gdje je obavljao niz rukovodećih funkcija. Period u kom je obavljao funkciju direktora Rudnika i termoelektrane Ugljevik smatra se jednim od najuspješnijih u poslijeratnom periodu.

Bio je angažovan kao profesor na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini i Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Za predsjednika Područne privredne komore Bijeljina prvi put je izabran 2017. godine, a reizabran je 10. februara 2021. godine.

Bio je član Naučnog vijeća Instituta za prirodne i tehničke nauke Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Autor je nekoliko inovacija i tehničkih unapređenja, kao i blizu 40 naučnih i stručnih radova prezentovanih na međunarodnim naučnim skupovima i objavljenih u stručnim časopisima.

Kolege, privrednici, profesori i studenti pamtiće ga kao vrhunskog stručnjaka, čovjeka besprijekorne radne etike i odgovornog i posvećenog rukovodioca. Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Bijeljina čuvaće njegovo naslijeđe i neizbrisivi trag koji je ostavio u privrednom i društvenom životu Republike Srpske i zauvijek će ga se sjećati kao iskrenog prijatelja i saradnika, saopšteno je iz Privredne komore.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

re

29.03.2021 10:56

Kada sam 2009 dolazio da se zaposlim na elektranu, on me istjerao iz elektranu, iz upravne zgrade, nije htio ni da čuje.

ODGOVORITE
Name

VANJA ROSSI

30.03.2021 13:10

Bio je veliki covjek i prijatelj neka pociva u miru bozijem ???? a porodici iskreno saucesce

ODGOVORITE
Name

Mirza

12.04.2021 18:04

Profesor, doktor nauka, a iznad svega ljudina i iskren prijatelj. Nedostajaćeš nam, druže. Biće teško nadomjestiti tvoje postojanje u ovom regionu. Profesionalno i društveno si ostavio neizbrisiv trag, uvijek smo bili i bićemo ponosni na tebe.

ODGOVORITE