Рација у Котору: Полиција претресла Звицерову кућу

Црногорска полиција потврдила је да су припадници Сектора за борбу против криминала на подручју Котора предузимали активности према члановима криминалне групе.

Регион 29.03.2021 | 10:49
Рација у Котору: Полиција претресла Звицерову кућу

Најпре су медији објавили да је полиција упала у кућу Радоја Звицера у том граду.

"Полиција ће наставити појачане активности усмерене према криминалним групама у циљу сузбијања и спречавања организованог криминала на територији наше државе", навели су из Управе полиције на Твитеру.

Београдски медији претходно су пренели да су припадници црногорске полиције упали данас после подне у насељу Кавач у Котору у кућу Радоја Звицера, који се сматра једним од вођа кавачког клана.

Медији наводе, позивајући се на незваничне информације, да су полицајци током претреса који је трајао више од два сата, одузели више предмета, укључујући вредне уметничке слике, које су се налазиле у објектима које користе водје тог клана.

Како додају, припадници Сектора специјалне полиције су у недељу око 16.30 часова упали у насеље Кавач, где су вршили претресе покретне и непокретне имовине коју користе чланови кавацког криминалног клана.

Припадници Сектора специјалне полиције, преносе медији, нешто после 18.30 часова напустили просторије које користи Звицер.

Подгоричке "Вијести" објавиле су да је у которском насељу Кавач опсадно стање, јер полиција наводно претреса станове припадника кавачког криминалног клана.

"Вијести" преносе да су у питању превентивне активности, које ће, како наводе да је речено у Управи полиције, бити појачане у наредном периоду, нарочито према припадницима чланова организованих криминалних група, са њима повезаним особама и онима који су у полицијској евиденцији означени као безбедносно интересантни.

"Вечерње новости" објавиле су да је полиција блокирала улицу која иде ка насељу Кавач и да је тражила наркотике, оружје и одбегле чланове криминалног клана.

Истражни органи у Србији већ дуго прикупљају податке о функционисању ове црногорске криминалне групе која се дубоко учврстила у београдском подземљу, пише Објектив.

Како додаје, Звицеров највећи сарадник у Србији је био Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља. "Новости" наводе да је Беливук, заједно са Марком Миљковићем, посетио је Звицера у јануару ове године.

Сва тројица су приведени и испитивани у полицији као безбедносно интересантне особе, а Беливук и Миљковић су морали да објасне разлоге због којих су дошли у Црну Гору.

Звицер је тешко рањен у мају 2020. године у Украјини.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјокс

29.03.2021 08:59

Ста сте до сад цекали??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна Гора

29.03.2021 13:11

Сва хука на вука лисица крај вука. 1/2 Црне горе су кавчани а друга Половина Шкаљари мали су затвори да прихвате једино је цијелу опасат жицом у Цг криминал је легална појава данас више него прије све је исто Ниш се овдје променило није

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бато

29.03.2021 13:44

када це претресати по Бн мафијасе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо

29.03.2021 14:12

А кад иде акција у Зворнику ! Синиса Мијатовиц и Дејан Илић .

ОДГОВОРИТЕ