Вечерас дуел Србије и Португала у Београду

- Фудбалску репрезентацију Србије, предвођену селектором Драганом Стојковићем, вечерас у квалификацијама за Свјетске првенство очекује први велики испит против европског шампиона Португала, предвођеног Кристијаном Роналдом.

Фудбал 27.03.2021 | 14:01
Вечерас дуел Србије и Португала у Београду

Утакмица се игра вечерас од 20.45 часова на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Обе селекције су побједама отвориле квалификације. И док су "Орлови" морали да преокрећу резултат против Ираца, уз јунака двоструког стријелца Александра Митровића, Португалци су се за то вријеме мучили са Азербејџаном, опсиједали гол селекција са Кавказа, 19 пута шутнули у оквир гола, али су до три бода дошли захваљујући ауто-голу.

У пуном саставу су европски прваци дошли на мегдан Србији и очекује се жесток окршај, јер ће ударити једни на друге најбољим играчима којима располажу.

За Србију неће бити нимало лако, јер се нико не сјећа кад је успјела да забиљежи три узастопне побједе на домаћем терену /побиједили су Русију са 5:0 и прије три вечери Републику Ирску са 3:2/, а на све то, посљедњу побједу над једном од пет најбољих селекција свијета Србија је остварила још у октобру 2006. године.

У квалификацијама за Свјетско првенство, од распада државне заједнице са Црном Гором, Србија је играла три квалификациона циклуса и сва три пута је против најбољег тима у групи одиграла 1:1 на домаћем терену.

Португалцима је тријумф над Азербејџаном био десети узастопни у квалификацијама за Свјетско првенство, у великом су налету и питање је може ли Србија да их заустави.

Сигурно је да ће Митровић бити велика пријетња по госте, јер је показао у сриједу да, без обзира што мало игра у Фуламу и што није на свом некадашњем голгетерском нивоу, да умије и те како да постиже голове.

Ушао је у игру у 63. минуту, а онда у 69. и 75. минуту донио побједу Србији.

Очигледно је да му дрес Србије лежи, изједначио се са Стјепаном Бобеком као најбољи стријелац државног тима са 38 голова и сигурно је да ће му и то бити додатна мотивација да вечерас савлада голмана Португала Антонија Лопеша, како би се осамио и постао најбољи стријелац свих времена.

У посљедња два циклуса квалификација за Европско првенство, Србија и Португал су били у истој групи и Португалци су неупоредиво успјешнији, имају три побједе уз један реми.

Посљедње њихово гостовање на истом мјесту је било на дебију Љубише Тумбаковића, када су славили са 4:2 и уништили сваку наду Србије да може до Европског првенства.

Занимљиво је да је посљедњи тријумф остварила тадашња репрезентација Југославије над Португалом 1984. године, а стријелац побједоносног гола је био садашњи селектор Србије Драган Стојковић Пикси.

Данашњи програм квалификација почиње већ од 15.00 часова, када ће Црна Гора дочекати Гибралтар. У исто вријеме Словенија гостује у Русији, док ће Хрватска од 18.00 часова, након болног пораза од Словеније, угостити Кипар.

Од 18.00 часова састају се још Холандија и Летонија, те Норвешка и Турска, док од 20.45 играју Чешка и Белгија, Република Ирска и Луксембург, те Словачка и Малта.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

27.03.2021 14:44

Нек играју и нек их не моземо гледати јер нико нема право преноса. Даце бог да изгубе и они и Нова С.

ОДГОВОРИТЕ