Наредне седмице попуштање мјера у Србији?

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да тренутно није реално попуштати мере, али да се нада да ће то бити могуће следеће недеље.

Србија 26.03.2021 | 20:50
Наредне седмице попуштање мјера у Србији?

"Епидемијске бројке у Србији су озбиљне, али може да се види да је дошло до успоравања броја нових случаја који се сада одржава на високом нивоу", рекао је др Кон за РТС.

Он је навео да се може очекивати да постојеће мере дају резултат и кроз бројеве новозаражених током следеће недеље.

"Нажалост, имаћемо смртне случајеве, јер они долазе касније, две до три недеље. Повећање броја преминулих, нажалост, је очекивано", рекао је Кон.

Поручује да је неопходно одржати постојеће мере, и да се евентуално о неким мерама може расправљати, али да то тренутно није реално.

"Надам се да ће у току следеће недеље бити могуће почети разговоре", указао је Кон.

На питање о наводима председника Владе Србије, која се нада да би следеће недеље мере могле да се попусте, Кон је рекао да је то перспектива, али да је питање када је то реално.

"У оваквим бројевима није реално о томе причати. Надам се да ће следеће недеље бити могуће", рекао је Кон.

Нагласио је да је број имуних људи у Србији, којима је прошло две недеље од друге дозе, више од 600.000.

Како је рекао, то истиче, јер то објашњава зашто је било заражавања после прве дозе, а некад и после друге. Рекао је да ће тога и даље бити, али у малом проценту.

Предраг Кон поручио је да ће се ефекат вакцинације сигурно видети.

Додаје да са онима који су потпуно против вакцинације не би требало ни разговарати, јер су уверени у оно што причају, али каже да је њих један или два одсто.

"Страх од вакцине није рационалан, јер је вакцина безбедна, ефикасна и ефективна", рекао је Кон.

(Б92)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хахаха

26.03.2021 19:57

За седам дана виде побољшање...??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

26.03.2021 20:02

Хахахах,цуј 1-2 посто.Таквих је Кон(ј)у 80 посто,сто показује и овај висак вакцина које имате,јер да је народ у Србији хтио,ви би њих вакцинисали,не би звали нас одавде да се вакцинисемо.То показује и оцјена коментара на порталима у Србији,гдје ови који тебе подрзавају добијају за 70-80 посто висе минуса.И сто је највазније,како оцекујете пад броја заразених,кад би се сад требали појавити они сто су играли коло пред скупстином и сви њихови контакти.То су васе ријеци,али ту се онда несто не уклапа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокс

27.03.2021 01:10

Ти си бас уверен у безбедност вакцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.03.2021 05:08

Какво попустање у свом овом колапсу сто се десава около,ја не знам јел се они зезају са народом или ста ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

27.03.2021 07:51

Милане није за тебе да мислис не иде ти то,само слусај ста ти се казе

Name

Милена

27.03.2021 07:01

Овога коња треба отерати у пензију, прима плату што би могао неко млади и паметнији од њега. Страсно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајор Кригер

27.03.2021 07:20

Зивим у њемацкој. Сад слусам вијести. Њемацка иде у треци вал ал тек послије ускрса. Прво су се договарали да то буде прије ускраса, па су се несто посвадјали у скупстини. Некако су се договорили да треци вал поцне ипак послије ускрса док народ мало не прослави. И јос казу да це треци лоцкдоwн бити до сад нај острији. Угоститељи наравно неце радит као и задњих пола године,сколе такодје. Градски саобрацај це радит нормално. Знаци глава на глави на зељезници, бусевима таxи ради. Продавнице са прехраном отворене. Болнице раде стандардно, у болницама наравно нема никог сем портира доктора и радника, мозе се видјет и понека баба са сломљеном ногом. Ал добро је то сто се све лијепо мозе договорит и кад поциње умирање и кад заврсава. Битно је да смо у реалности сви зиви и здрави.

ОДГОВОРИТЕ