И ово је примјер унапређења наших веза са Србијом

„Желимо да управо на оваквим спортским спектаклима мапирамо Бијељину као град спорта и будућности. Ова трка овјековјечиће не само Бијељину, него и цијелу Републику Српску. Такође, ово је и примјер како се специјалне и паралелне везе са нашом Србијом унапређују", оцијенио је Петровић.

Република Српска 26.03.2021 | 14:38
И ово је примјер унапређења наших веза са Србијом

Град Бијељина биће 23. априла домаћин Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука", која се одржава петнаесту годину заредом.

„Веома ми је драго да је градоначелник Бијељине препознао ову трку као међународни догађај и пружио нам подршку у организацији", истакао је организатор и директор трке Владимир Кувеља.

Овогодишња трка стартује из Београда као и протеклих неколико година, прва етапа се вози од Београда до Шапца. Друга етапа креће из Обреновца преко Павловића моста и циљ је у Бијељини.

" У Бијељини трку завршавамо са популарним круговима као и прошле године, што се показало као одличан потез, јер је публика имала прилику да испрати бициклисте не само при уласку у град, него и током њихове трке кроз центар. Бијељина је једини град ове године у којем ће бити и старт и циљ етапе", рекао је организатор и нагласио да је значај ове спортске манифестације велики, између осталог, и због тога што ће бициклисти прећи границу без заустављања.

Олимпијац у бициклизму Иван Стевић поносан је што су Србија и Република Српска, упркос тешким епидемиолошким условима, успјеле да организују трку и ове године, јер их је већина европских држава отказала.

„Зато је ове године још веће интересовање за учешће у трци. Више од 30 држава је заинтересовано за њу, а максималан број учесника је пријављен. Спортске екипе из свијета вјерују нам као озбиљном организатору и очекујемо велики спортски спектакл у Бијељини", поручио је Стевић.

Градоначелник Љубиша Петровић изразио је велико задовољство што Бијељина и ове године наставља традицију и промоцију бициклизма као професионалног спорта и здравог начина живота.

„Желимо да управо на оваквим спортским спектаклима мапирамо Бијељину као град спорта и будућности. Ова трка овјековјечиће не само Бијељину, него и цијелу Републику Српску. Такође, ово је и примјер како се специјалне и паралелне везе са нашом Србијом унапређују", оцијенио је Петровић.

Он је додао да ће овај спортски догађај бити прилика да се употпуни туристичка понуда и унаприједи привредни потенцијал, нарочито у угоститељском сектору, који трпи велику штету због посљедица вируса корона.

Трећа етапа креће из Бијељине 24. априла и вози се до Власенице, гдје је циљ. Посљедња, четврта етапа стартује из  Приједора до Бањалуке , у којој је завршни циљ овогодишње трке.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Власт

26.03.2021 14:16

Бринемо се о свему о људским животима у вријеме пандемије најмање а сто би се и бринули о оном сто је актуално и тако се ЗНА КО ПРЕЖИВИ АКО ПРЕЖИВИ ПРИЦАЦЕ! Бирачи очекивали од Љубе да буде паметан (он је ипак љекар)А НАС ЉУБО ПЕТРОВИЋ КРЕНУО СТОПАМА ПОКПЈНОГ МИЦЕ ТРЕЋИНЕ РАДИ ЗА НАРОД СПОРЕДНЕ СТВАРИ СПЕЦИЈАЛНЕ ВЕЗЕ ПОВЕЗАНОСТ ЉУБО:БРАЋА ЈЕСУ БРАЋА АЛИ ЏЕПОВИ НИСУ !! ОРГАНИЗУЈ БОЉУ ЗАШТИТУ ЉУДИ И МАЊЕ ОКУПЉАЊА ДА СЕ СПАСЕ ЉУДСКИ ЖИВОТИ ВАКЦИНЕ КОРОНА ЛИЈЕКОВЕ МАСКЕ ЗАШТИТНУ ОПРЕМУ ТО НЕКА ТИ БУДЕ ПРИОРИТЕТ А О ВЕЗАМА БЕЗ-ВЕЗЕ РАЗМИШЉАЈ КАД БУДЕ ЗА ТО ВРИЈЕМЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара

26.03.2021 15:35

Лупас као отворен прозор. Све је затворено вец. Вакцине не набавља Љубиса. Паре се не дијеле него распоредјују и по први пут јавно. Погледај на интернет страници града. Трка се одрзавала свих година па це и сада. Размислити прије коментарисања.

Name

Мисо

26.03.2021 19:17

Ста ради ова Весна у Опстини,зар она и њен муз Игор нису цитаво вријеме радили за Мицу.Бозе сацувај,бас су се лијепо распоредили мама и брат у Електробијељини а она у Опстини.Петровицу ста ти мислис о томе.

Name

Галеб

27.03.2021 03:06

Стаце сада да буде оплацкано и у братску Србију Оденсено ,Нацелнице боље да организујес трку да из целог региона Бијељина Народ скупи и да врати оплацкану имовину сто је мицо мициц оплацакао од народа то би ти био преци посао дате народ памти и Историја Забелези као цовјека и хуманисту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберијо

27.03.2021 09:25

Не мојте бити канибали. Од тог се није јос никоји осрецио. А сто се тице организовања, организујте се, ко вам брани и ко вам на крају крајева и мозе забранити.

Name

За Мису

27.03.2021 09:54

У праву си сто казес за Весну Цвијетиновиц,радила је у фонду ПИО-у и пресла у Опстину за вријеме Мицине кампање.Надам се да це Љубиса се ријесити такви љигаваца јер она је на одредјено вријеме.

Name

Властима Семберије.

27.03.2021 09:24

Зелим успјесан и јос професионалниј рад. Сада кад су кренули путем разумности, а не поцетних заблуда. Наравно витлаво је то и јос це вјерватно Семберија допити много ултиматума пропагирањем погресних путева, али на опредељењу за праве путеве, ту ултиматима нема нити од нас из СНСД, нити би их могао реализовати било који.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квака

27.03.2021 09:27

Је у ономе сто знате, али пренесте. Мозете правити пропаганде какве хоцете, али оно сто у себи имате, то је вас компас да ли сте признати, е јоле нисте.

ОДГОВОРИТЕ