I ovo je primjer unapređenja naših veza sa Srbijom

„Želimo da upravo na ovakvim sportskim spektaklima mapiramo Bijeljinu kao grad sporta i budućnosti. Ova trka ovjekovječiće ne samo Bijeljinu, nego i cijelu Republiku Srpsku. Takođe, ovo je i primjer kako se specijalne i paralelne veze sa našom Srbijom unapređuju", ocijenio je Petrović.

Republika Srpska 26.03.2021 | 14:38
I ovo je primjer unapređenja naših veza sa Srbijom

Grad Bijeljina biće 23. aprila domaćin Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka", koja se održava petnaestu godinu zaredom.

„Veoma mi je drago da je gradonačelnik Bijeljine prepoznao ovu trku kao međunarodni događaj i pružio nam podršku u organizaciji", istakao je organizator i direktor trke Vladimir Кuvelja.

Ovogodišnja trka startuje iz Beograda kao i proteklih nekoliko godina, prva etapa se vozi od Beograda do Šapca. Druga etapa kreće iz Obrenovca preko Pavlovića mosta i cilj je u Bijeljini.

" U Bijeljini trku završavamo sa popularnim krugovima kao i prošle godine, što se pokazalo kao odličan potez, jer je publika imala priliku da isprati bicikliste ne samo pri ulasku u grad, nego i tokom njihove trke kroz centar. Bijeljina je jedini grad ove godine u kojem će biti i start i cilj etape", rekao je organizator i naglasio da je značaj ove sportske manifestacije veliki, između ostalog, i zbog toga što će biciklisti preći granicu bez zaustavljanja.

Olimpijac u biciklizmu Ivan Stević ponosan je što su Srbija i Republika Srpska, uprkos teškim epidemiološkim uslovima, uspjele da organizuju trku i ove godine, jer ih je većina evropskih država otkazala.

„Zato je ove godine još veće interesovanje za učešće u trci. Više od 30 država je zainteresovano za nju, a maksimalan broj učesnika je prijavljen. Sportske ekipe iz svijeta vjeruju nam kao ozbiljnom organizatoru i očekujemo veliki sportski spektakl u Bijeljini", poručio je Stević.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izrazio je veliko zadovoljstvo što Bijeljina i ove godine nastavlja tradiciju i promociju biciklizma kao profesionalnog sporta i zdravog načina života.

„Želimo da upravo na ovakvim sportskim spektaklima mapiramo Bijeljinu kao grad sporta i budućnosti. Ova trka ovjekovječiće ne samo Bijeljinu, nego i cijelu Republiku Srpsku. Takođe, ovo je i primjer kako se specijalne i paralelne veze sa našom Srbijom unapređuju", ocijenio je Petrović.

On je dodao da će ovaj sportski događaj biti prilika da se upotpuni turistička ponuda i unaprijedi privredni potencijal, naročito u ugostiteljskom sektoru, koji trpi veliku štetu zbog posljedica virusa korona.

Treća etapa kreće iz Bijeljine 24. aprila i vozi se do Vlasenice, gdje je cilj. Posljednja, četvrta etapa startuje iz  Prijedora do Banjaluke , u kojoj je završni cilj ovogodišnje trke.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vlast

26.03.2021 14:16

Brinemo se o svemu o ljudskim životima u vrijeme pandemije najmanje a sto bi se i brinuli o onom sto je aktualno i tako se ZNA KO PREŽIVI AKO PREŽIVI PRICACE! Birači očekivali od Ljube da bude pametan (on je ipak ljekar)A NAS LJUBO PETROVIĆ KRENUO STOPAMA POKPJNOG MICE TREĆINE RADI ZA NAROD SPOREDNE STVARI SPECIJALNE VEZE POVEZANOST LJUBO:BRAĆA JESU BRAĆA ALI DŽEPOVI NISU !! ORGANIZUJ BOLJU ZAŠTITU LJUDI I MANJE OKUPLJANJA DA SE SPASE LJUDSKI ŽIVOTI VAKCINE KORONA LIJEKOVE MASKE ZAŠTITNU OPREMU TO NEKA TI BUDE PRIORITET A O VEZAMA BEZ-VEZE RAZMIŠLJAJ KAD BUDE ZA TO VRIJEME!!

ODGOVORITE
Name

Dara

26.03.2021 15:35

Lupas kao otvoren prozor. Sve je zatvoreno vec. Vakcine ne nabavlja Ljubisa. Pare se ne dijele nego rasporedjuju i po prvi put javno. Pogledaj na internet stranici grada. Trka se odrzavala svih godina pa ce i sada. Razmisliti prije komentarisanja.

Name

Miso

26.03.2021 19:17

Sta radi ova Vesna u Opstini,zar ona i njen muz Igor nisu citavo vrijeme radili za Micu.Boze sacuvaj,bas su se lijepo rasporedili mama i brat u Elektrobijeljini a ona u Opstini.Petrovicu sta ti mislis o tome.

Name

Galeb

27.03.2021 03:06

Stace sada da bude oplackano i u bratsku Srbiju Odenseno ,Nacelnice bolje da organizujes trku da iz celog regiona Bijeljina Narod skupi i da vrati oplackanu imovinu sto je mico micic oplacakao od naroda to bi ti bio preci posao date narod pamti i Istorija Zabelezi kao covjeka i humanistu

ODGOVORITE
Name

Semberijo

27.03.2021 09:25

Ne mojte biti kanibali. Od tog se nije jos nikoji osrecio. A sto se tice organizovanja, organizujte se, ko vam brani i ko vam na kraju krajeva i moze zabraniti.

Name

Za Misu

27.03.2021 09:54

U pravu si sto kazes za Vesnu Cvijetinovic,radila je u fondu PIO-u i presla u Opstinu za vrijeme Micine kampanje.Nadam se da ce Ljubisa se rijesiti takvi ljigavaca jer ona je na odredjeno vrijeme.

Name

Vlastima Semberije.

27.03.2021 09:24

Zelim uspjesan i jos profesionalnij rad. Sada kad su krenuli putem razumnosti, a ne pocetnih zabluda. Naravno vitlavo je to i jos ce vjervatno Semberija dopiti mnogo ultimatuma propagiranjem pogresnih puteva, ali na opredeljenju za prave puteve, tu ultimatima nema niti od nas iz SNSD, niti bi ih mogao realizovati bilo koji.

ODGOVORITE
Name

Kvaka

27.03.2021 09:27

Je u onome sto znate, ali preneste. Mozete praviti propagande kakve hocete, ali ono sto u sebi imate, to je vas kompas da li ste priznati, e jole niste.

ODGOVORITE