Ово је омиљена песма Новака Ђоковића: Написао је свештеник а пева попадија!

Када је Слободан Шаренац питао Новака Ђоковића, која му је омиљена, народна песма, тенисер је одговорио: "Весели се српски роде, српски роде због слободе..."

Забава 25.03.2021 | 18:02
Ово је омиљена песма Новака Ђоковића: Написао је свештеник а пева попадија!

Ову песму је Новак певао када је прослављао успех због места на АТП листи, а ево и занимљивости о поменутој песми.

Песму "Весели се српски роде" изводи црногорска попадија, Даница Црногорчевић која има само 25 година и за њу се каже да је најмоћнији глас Црне Горе.

Текст и музику је написао свештеник, њен супруг Иван, а за медије је испричао како је песма настала:

"Док сам чекао да се Даница и наша кћерка Касија спреме да изађемо у шетњу, стајао сам у ходник и добовао неку музику прстима по зиду.  Питао сам Даницу да ли има нека песма тог ритма и она је рекла да нема. У глави ми је стално била реченица "Весели се српски роде због слободе..." Када је песма настала није било ни говора о литијама, а када су почеле литије у Црној Гори, песма се наметнула као химна..., "испричао је свештеник.

Иначе, овај млади брачни пар има троје деце и живе у Црној Гори.

Даница, рођена Никић је певачица етно и духовне музике и дипломирана историчарка уметности.

Њена песма Весели се српски роде које је објављена на Видовдан 2020. постала је незванична химна и симбол протеста против режима Мила Ђукановића у Црној Гори.

Од 2018. је удата за свештеника Српске православне цркве, ђакона Ивана Црногорчевића, са којим има троје деце. Дипломирала је на Факултету историје уметности са просеком 10 и стекла звање специјалиста историје уметности.

Наступала је на бројним фестивалима духовне и етно музике широм Европе. Први соло албум духовне музике под насловом Господе дођи са 11 песама, објавила је 2018. уз подршку и благослов манастира Острог.

(Курир.рс Фото: Профимедиа/принтсцреен)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Василије

27.03.2021 12:49

Љепота Божија, какве лијепе српске породице.

ОДГОВОРИТЕ