Ovo je omiljena pesma Novaka Đokovića: Napisao je sveštenik a peva popadija!

Kada je Slobodan Šarenac pitao Novaka Đokovića, koja mu je omiljena, narodna pesma, teniser je odgovorio: "Veseli se srpski rode, srpski rode zbog slobode..."

Zabava 25.03.2021 | 18:02
Ovo je omiljena pesma Novaka Đokovića: Napisao je sveštenik a peva popadija!

Ovu pesmu je Novak pevao kada je proslavljao uspeh zbog mesta na ATP listi, a evo i zanimljivosti o pomenutoj pesmi.

Pesmu "Veseli se srpski rode" izvodi crnogorska popadija, Danica Crnogorčević koja ima samo 25 godina i za nju se kaže da je najmoćniji glas Crne Gore.

Tekst i muziku je napisao sveštenik, njen suprug Ivan, a za medije je ispričao kako je pesma nastala:

"Dok sam čekao da se Danica i naša kćerka Kasija spreme da izađemo u šetnju, stajao sam u hodnik i dobovao neku muziku prstima po zidu.  Pitao sam Danicu da li ima neka pesma tog ritma i ona je rekla da nema. U glavi mi je stalno bila rečenica "Veseli se srpski rode zbog slobode..." Kada je pesma nastala nije bilo ni govora o litijama, a kada su počele litije u Crnoj Gori, pesma se nametnula kao himna..., "ispričao je sveštenik.

Inače, ovaj mladi bračni par ima troje dece i žive u Crnoj Gori.

Danica, rođena Nikić je pevačica etno i duhovne muzike i diplomirana istoričarka umetnosti.

Njena pesma Veseli se srpski rode koje je objavljena na Vidovdan 2020. postala je nezvanična himna i simbol protesta protiv režima Mila Đukanovića u Crnoj Gori.

Od 2018. je udata za sveštenika Srpske pravoslavne crkve, đakona Ivana Crnogorčevića, sa kojim ima troje dece. Diplomirala je na Fakultetu istorije umetnosti sa prosekom 10 i stekla zvanje specijalista istorije umetnosti.

Nastupala je na brojnim festivalima duhovne i etno muzike širom Evrope. Prvi solo album duhovne muzike pod naslovom Gospode dođi sa 11 pesama, objavila je 2018. uz podršku i blagoslov manastira Ostrog.

(Kurir.rs Foto: Profimedia/printscreen)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Василије

27.03.2021 12:49

Љепота Божија, какве лијепе српске породице.

ODGOVORITE