Појачана контрола поштовања мјере против ширења корона вируса

На подручју града Бијељина у протеклог викенда вршен је појачан инспекцијски надзор и контрола угоститељских објеката, уз асистенцију Полицијске управе Бијељина, а у вези са поштовањем одлука Републичког штаба за ванредне ситуације које се односе на пандемију вируса корона.

Република Српска 25.03.2021 | 17:28
Појачана контрола поштовања мјере против ширења корона вируса

Службеници Полицијске управе Бијељина, заједно са другим инспекцијским службама, у 32 тима учествовали су у провођењу одлука Републичког штаба за ванредне ситуације које се тичу поштовања епидемолошких мјера против ширења заразе вирусом корона.

Игор Капикул, начелник Сектора полиције ПУ Бијељина је рекао да је извршен велики број обилазака угиститељских објеката у дневним и у вечерњим часовима.

“У дневним часовима смо контролисали 123 угиститељска објекта, док је у ноћним часовима контролисан 281 објекат. Уочене су поједини неправилности приликом тих контрола. Евидентирали смо и два прекршаја који се односе на Закон о заштити становништва од заразних болести који ће бити санкционисани од стране ПУ Бијељина. Сачинили смо и 14 службених забиљешки о уоченим неправилностима које ће бити уручене надлежним инспекцијама”, рекао је Капикул.

Имовински деликти су најзаступљенији облик општег криминалитета, а забиљежен је и велики пад броја кривичних дјела против имовине, каже Срђан Гајић, начелник Криминалистичке полиције.

“У области привредног криминалитета откривено је 14 кривичних дјела, а укупна материјална штета настала почињеним кривичним дјелом износи око 606.000 КМ. Такође, противправна имовинска корист је око 600.000 КМ”, додао је Гајић.

Тренд илегалних миграција, који је растао од краја 2017. године и на подручју Бијељине, почео је да пада са појавом пандемије вируса корона, рекли су у ПУ Бијељина.

“У фебруару мјесецу овде године смо евидентирали осам лица афро-азијског поријекла, сви поријеклом из Марока и мушког пола без икаквих докумената за идентификацију. У истом мјесецу 2020. године смо евидентирали пет таквих случајева. Значи да је у фебруару 2021. евидентирано само благо повећање броја евидентираних, контролисаних лица”, објашњава Капикул.

Из Полицијске управе Бијељина су апеловали на грађане да у склопу прољећних радова на њивама и воћњацима, а с циљем уклањања корова не пале ватру на небезбједним мјестима јер то може угрозити људске животе и имовину грађана.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ајме

25.03.2021 16:39

Пад кривичних дјела забиљежен па кад нисте способни разоткрити починитеље реално нема кретања јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар Кочић

25.03.2021 17:22

У Шамцу нема кризе може се попити кафа у Ватрогасном Дому за 0,5КМ.или прошетати до Пруда или Царинског Терминала.Федерација нам близу па све ради.А наси нека сами себи продају када се ово поново отвори.Труде се али лос им грах пао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

25.03.2021 17:32

Долазе нам Људи из Марока, без икаквих проблема и то без докумената. У Мароку нема рата, тамо се живи као и овде, ни боље ни горе. Значи, прво у затвор због илегалног уласка и не посједовања докумената, после одсужене казне депортација, или су неки виши интереси па наша Полиција у овоме слушају не смије да спроводи закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

25.03.2021 17:35

Тзв.стаб за ванредне ситуације и њихове тзв.одлуке не треба нико да постује јер то су незаконите и неуставне одлуке које на суду падају ко круске....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сладе Wилсон

25.03.2021 18:47

Апсолутнио се слазем једва цекам да добијем казну на отвореном или било гдје због маске која не стити ницему реално а зиваца имам дебелих да идем на суд за маску....једва цекам

Name

Добој

25.03.2021 22:23

Нема никаквих казни, ово је медијски рат и социјални инзињеринг. Само опустено, не гледати тв и зивјети и понасати се нормално. Видјет цемо коме це прије досадити, њима фасистима или нама навиклим на све и сваста ????

Name

Пеђа

25.03.2021 18:08

Којих кривичних дјела. Сав криминал је по вриједност 10 посто остало отпада на привредни и државни криминал под заштитом државе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотограф

25.03.2021 18:28

(Појачано) Опрем добро ваше појачане мјере...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗС

25.03.2021 18:46

У мјестима гдје је СНСД на власти само се казњавају приватници који нису уз власт. Провјерите. Тразите списак казњених па цете видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милорад мракић

26.03.2021 06:16

Господо драга из Републичког штаба за ванредне ситације, примијетио сам да ни у једном свом обраћању нисте поменули вјерске објекте (свих вјерских заједница), ово вам пишем из разлога што је у току Васкршњи пост и сваке недјеље су цркве пуне због причешћа, већина вјерника стоји уи црквама без маске, на непрописној физичкој дистанци, мислим да ће наше цркве постати нова велика жаришта короне, јер њих нико не контролише иза затворфених врата !!! Видјели смо да су и наши највиши црквени великодостојници помрли од короне управо зато што вјерници око њих нису поштовали мјере !!! Зашто правило да у затвореном простору не смије бити више од 30 људи не важи и за цркве !!! Јесу ли они изван и изнад закона, ванземаљци !!!

ОДГОВОРИТЕ