Pojačana kontrola poštovanja mjere protiv širenja korona virusa

Na području grada Bijeljina u proteklog vikenda vršen je pojačan inspekcijski nadzor i kontrola ugostiteljskih objekata, uz asistenciju Policijske uprave Bijeljina, a u vezi sa poštovanjem odluka Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na pandemiju virusa korona.

Republika Srpska 25.03.2021 | 17:28
Pojačana kontrola poštovanja mjere protiv širenja korona virusa

Službenici Policijske uprave Bijeljina, zajedno sa drugim inspekcijskim službama, u 32 tima učestvovali su u provođenju odluka Republičkog štaba za vanredne situacije koje se tiču poštovanja epidemoloških mjera protiv širenja zaraze virusom korona.

Igor Kapikul, načelnik Sektora policije PU Bijeljina je rekao da je izvršen veliki broj obilazaka ugistiteljskih objekata u dnevnim i u večernjim časovima.

“U dnevnim časovima smo kontrolisali 123 ugistiteljska objekta, dok je u noćnim časovima kontrolisan 281 objekat. Uočene su pojedini nepravilnosti prilikom tih kontrola. Evidentirali smo i dva prekršaja koji se odnose na Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji će biti sankcionisani od strane PU Bijeljina. Sačinili smo i 14 službenih zabilješki o uočenim nepravilnostima koje će biti uručene nadležnim inspekcijama”, rekao je Kapikul.

Imovinski delikti su najzastupljeniji oblik opšteg kriminaliteta, a zabilježen je i veliki pad broja krivičnih djela protiv imovine, kaže Srđan Gajić, načelnik Кriminalističke policije.

“U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je 14 krivičnih djela, a ukupna materijalna šteta nastala počinjenim krivičnim djelom iznosi oko 606.000 KM. Takođe, protivpravna imovinska korist je oko 600.000 KM”, dodao je Gajić.

Trend ilegalnih migracija, koji je rastao od kraja 2017. godine i na području Bijeljine, počeo je da pada sa pojavom pandemije virusa korona, rekli su u PU Bijeljina.

“U februaru mjesecu ovde godine smo evidentirali osam lica afro-azijskog porijekla, svi porijeklom iz Maroka i muškog pola bez ikakvih dokumenata za identifikaciju. U istom mjesecu 2020. godine smo evidentirali pet takvih slučajeva. Znači da je u februaru 2021. evidentirano samo blago povećanje broja evidentiranih, kontrolisanih lica”, objašnjava Kapikul.

Iz Policijske uprave Bijeljina su apelovali na građane da u sklopu proljećnih radova na njivama i voćnjacima, a s ciljem uklanjanja korova ne pale vatru na nebezbjednim mjestima jer to može ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ajme

25.03.2021 16:39

Pad krivičnih djela zabilježen pa kad niste sposobni razotkriti počinitelje realno nema kretanja jasno

ODGOVORITE
Name

Mitar Kočić

25.03.2021 17:22

U Šamcu nema krize može se popiti kafa u Vatrogasnom Domu za 0,5KM.ili prošetati do Pruda ili Carinskog Terminala.Federacija nam blizu pa sve radi.A nasi neka sami sebi prodaju kada se ovo ponovo otvori.Trude se ali los im grah pao.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

25.03.2021 17:32

Dolaze nam Ljudi iz Maroka, bez ikakvih problema i to bez dokumenata. U Maroku nema rata, tamo se živi kao i ovde, ni bolje ni gore. Znači, prvo u zatvor zbog ilegalnog ulaska i ne posjedovanja dokumenata, posle odsužene kazne deportacija, ili su neki viši interesi pa naša Policija u ovome slušaju ne smije da sprovodi zakon.

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

25.03.2021 17:35

Tzv.stab za vanredne situacije i njihove tzv.odluke ne treba niko da postuje jer to su nezakonite i neustavne odluke koje na sudu padaju ko kruske....

ODGOVORITE
Name

Slade Wilson

25.03.2021 18:47

Apsolutnio se slazem jedva cekam da dobijem kaznu na otvorenom ili bilo gdje zbog maske koja ne stiti nicemu realno a zivaca imam debelih da idem na sud za masku....jedva cekam

Name

Doboj

25.03.2021 22:23

Nema nikakvih kazni, ovo je medijski rat i socijalni inzinjering. Samo opusteno, ne gledati tv i zivjeti i ponasati se normalno. Vidjet cemo kome ce prije dosaditi, njima fasistima ili nama naviklim na sve i svasta ????

Name

Peđa

25.03.2021 18:08

Kojih krivičnih djela. Sav kriminal je po vrijednost 10 posto ostalo otpada na privredni i državni kriminal pod zaštitom države.....

ODGOVORITE
Name

Fotograf

25.03.2021 18:28

(Pojačano) Oprem dobro vaše pojačane mjere...

ODGOVORITE
Name

ZS

25.03.2021 18:46

U mjestima gdje je SNSD na vlasti samo se kaznjavaju privatnici koji nisu uz vlast. Provjerite. Trazite spisak kaznjenih pa cete vidjeti.

ODGOVORITE
Name

милорад мракић

26.03.2021 06:16

Господо драга из Републичког штаба за ванредне ситације, примијетио сам да ни у једном свом обраћању нисте поменули вјерске објекте (свих вјерских заједница), ово вам пишем из разлога што је у току Васкршњи пост и сваке недјеље су цркве пуне због причешћа, већина вјерника стоји уи црквама без маске, на непрописној физичкој дистанци, мислим да ће наше цркве постати нова велика жаришта короне, јер њих нико не контролише иза затворфених врата !!! Видјели смо да су и наши највиши црквени великодостојници помрли од короне управо зато што вјерници око њих нису поштовали мјере !!! Зашто правило да у затвореном простору не смије бити више од 30 људи не важи и за цркве !!! Јесу ли они изван и изнад закона, ванземаљци !!!

ODGOVORITE