Убијени младић у Болдеру поријеклом из Републике Српске

– Станишићи су родом из централне Босне, односно Републике Српске. Послије рата, они су дошли у САД, гдје се Невен родио. Одлично су се снашли, као и скоро сви наши људи.

Република Српска 24.03.2021 | 10:29
Убијени младић у Болдеру поријеклом из Републике Српске

Америку је потресла вијест о пуцњави у градићу Болдер, у Колораду,у којој је десет особа изгубило живот - међу њима и млади Србин Невен Станишић. Невен и још девет особа из Болдера, погинуло је том приликом.

Поводом овог немилог догађаја, контактирали смо оца Радована Петровића, свештеника цркве Св. Јована Крститеља, чији је убијени младић био парохијан.

Цијела српска заједница је шокирана, био је диван момак

Отац Радован је рекао да је цијела српска заједница у Колораду а и шире шокирана оним што се десило у супермаркету у Болдеру.

– Иако вијест о овој трагедији није још допрла до свих наших парохијана, људи су шокирани. Зову, изјављују саучешће…

За трагично настрадалог Невена и његову породицу отац Радован има само ријечи хвале:

– Био је диван момак. Добар човјек, добар радник, из породице која је честита и пожртвована. Они су скрхани овим што се десило.

Отац Радован додаје како је породица Станишић, иначе поријеклом из централне Босне, а у САД су емигрирали деведесетих година.

– Станишићи су родом из централне Босне, односно Републике Српске. Послије рата, они су дошли у САД, гдје се Невен родио. Одлично су се снашли, као и скоро сви наши људи.

По свој прилици Невен је убијен први

Отац Радован је рекао да је кобног дана, Невен журио на други посао који је радио и да је пре тога, свратио у супермаркет.

– Био је добар радник и бавио се одржавањем машина. Тек је завршио један посао и онда је одмах отишао на други, али нажалост на њега никада није стигао.

Иако је истрага у току, по свему судећи, Невен је био прва жртва помахниталог убице.

– Полиција још врши истрагу, али по свој прилици, Невен је био прва жртва. Упуцан је на паркингу супермаркета, крај свог аута, прије него што је убица ушао у сам супермаркет и почео да пуца по људима.

Убица није био познат у граду

Отац Радован, за крај, каже да нико није знао убицу, Ахмад Ал Алави Ал Иса као проблематичног.

– Нико није могао да предвиди ову трагедију. Убицу нико није познавао. Једино што се за њега зна је из Сирије, односно да су му родитељи из Сирије.

Рвач и љубитељ борилачких вештина

Ахмад Ал Алави Ал Иса, као и многи починиоци масовних пуцњава у САД, није одраније био познат полицији.

Напротив, био је познат као добар спортиста и као неко кога чека будућност у ИТ сектору.

Живио је у Арвади у Колораду, и познат је као бивши рвач из школског тима средње школе Арвада Вест, коју је похађао и гдје је дипломирао 2018. године.

Ахмад је студирао је на Метрополитан Стејт Универзитету у Денверу а почео је да похађа колеџ за рачунарски инжењеринг.

Поред компјутера, имао је страст према борилачким вештинама – ММА, УФЦ и џијуџицу и често је постављао постове и коментаре о овим вештинама на друштвеним мрежама.

Ал Иса је напад извршио са специјално модификованим аутоматским пиштољом.

У пуцњави са полицијом, рањен у ногу а одмах затим и ухапшен. По изласку из болнице, чега га одлазак у затвор, гдје ће ћекати суђење по више тачака оптужнице.

Разлог зашто се одлучио за напад на купце супермаркета, укључујући и Невена Станишића, још није познат, али полиција не искључује ни могућност да се ради о терористичком нападу.

Подсјетимо, у овом нападу је убијено 10 особа – Невен Станишић (23), Дени Стронг (20); Рики Олдс (25); Тралона Бартковијак (49 година); Сузан Фонтана (59); Тери Лејкер (51); Кевин Махонеј (61); Линн Мареји (62) и Џоди Вотерс (65).

(Српскаинфо)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

БЛ

24.03.2021 10:04

Саучешће породици Станишић на великој трагедији!!! Станишића је било у Бугојну, и могуће да су му родитељи из тога града, али од куд да су велика туга и бол!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залост

24.03.2021 10:12

Само да на крају не испадне да је наш Невен крив да је га нечим испровоцирао или тако несто, не бих ме чудило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

24.03.2021 11:39

Куд ћете тамо драга дјецо. Нема ништа љепше од своје државе а посла има ко жели да ради. Ако ништа толика земља за обраду, за развој дрвне индустрије, туризма, здравственог туризма, али лакше је кукати и ићи његовати њемачке бабе а своје оставити да умру

Name

@Мила

24.03.2021 13:51

Ма ста лупас да има посла? Највеца незапосленост медју младима у свијету је у БиХ. А млади хоце да раде, и знају како, инаце не би задрзали посао ни један дан у иностранству. Тамо нерадници не пролазе. Маните те одвратне прице да је омладина крива и да су нерадници, а ви матори сте им оставили дрзаву у којој могу само да умиру од глади, и гледају дјецу криминалаца како зиве на високој нози, као некада аристократија. Теби ако је лијепо у том леглу криминала и корупције, узивај.

Name

За Милу

24.03.2021 22:34

по вашем је овдје код нас сигурно и нико никог не убија?? Стварно писете глупости а овдје код нас је све толико добро да се случајеви убијања недужних људи годинама заташкавају. Ако немате нешто паметно реци онда се и не јављајте. Искрено сауцесце родитељима недужно убијеног Невена.

Name

Цар

24.03.2021 10:19

Нека им је лака црна земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сједињене Америчке Државе.

24.03.2021 10:33

Посао у њима и у Сирији је сличан. Можда чак је у Сирији безбједније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД

24.03.2021 10:49

Пензионери цијеле Српске уједините се.Изгледа да сте нам ви једини свијетла тачка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сауцесце

24.03.2021 10:59

Не дао Бог никоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

24.03.2021 13:17

Потресена сам овом вијесцу, поготово сто се ради о насем дјетету, о породици која је отисла од безнадја резима, у којем ми и даље зивимо... Засто дијете, невино, недузно, Бозе пуно је, ово је туга до неба, за све нормалне људе, а за породицу рана усред срца, неизљецива, вјецна... Нека насег Невена цувају андјели, мир и покој невиној дусици...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

24.03.2021 13:30

Неко је овог цовјека малтретирао и лик пуко. Сто је најгоре он по недузним људима који немају никакве везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно

24.03.2021 15:17

Низашта момак изгуби живот. То је та судбина, никад се не зна. Поштујмо једни друге и уживајмо колико можемо у овом животу, ма какав он био. Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

24.03.2021 19:34

Сауцесце породицама.Заиста залосно.