Косовски министар са подигнутом оптужницом

- Против новоизабраног косовског министра за инфраструктуру Љибурна Аљиуа у влади Аљбина Куртија, подигнута је оптужница.

Србија 24.03.2021 | 07:13
Косовски министар са подигнутом оптужницом

Та оптужница је подигнута прошле године јер се он терети за злоупотребу службеног положаја током ангажовања на месту директора у општини Приштина, потврђено је из општинског Основног тужилаштва.

Аљиу је покушао да демантује те наводе, рекавши да никада није примио такву оптужницу.

Према саопштењу тужилаштва, тужилац је 17. априла 2019. године донео одлуку о започињању истраге и спровео је све радње у вези са случајем, те одвојено саслушао све оптужене.

Према саопштењу, а како преноси РТС, наводи се да је Аљију саслушан 5. августа 2019. и да је на основу сакупљених доказа 24. јула 2020. тужилац подигао оптужницу за кривично дело "злоупотреба службеног положаја или овлашћења".

"Наводи да оптужени Љибурн Аљиу није добио оптужницу од стране тужилаштва не стоје, јер се оптужница доставља надлежном суду. У тренутку када се оптужница упути суду исти је дужан да странкама у поступку достави оптужницу. Током почетног рочишта, судија појединац или председник већа доставља копију оптужнице окривљеном или окривљенима, ако претходно нису добили копије оптужнице, што значи да је странкама оптужницу доставио надлежни суд", наводи се у саопштењу тужилаштва.

Аљиу је, иако против њега постоји оптужница, учествовао на изборима прошлог месеца и изабран је за посланика покрета Самоопредељење, а потом и за министра.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

саса

24.03.2021 06:42

Ма то је ситница у поређењу са насим Оxфордским ђаком Петром Ђокицем који је толиике године министар са правосназном пресудом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комунизам

24.03.2021 07:14

Па кога јос интересују оптузнице у БејХа? Цак је и тузиластво увидјело да је такав облик "мафијаске сурадње" превазидјен!

Name

Косовски шиптари

24.03.2021 10:35

Су себи највећа казна. Гора варијанта миграната. Олуја и бљесак. Земљотрес и пек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбм ли га БиХ и Косово исто

24.03.2021 13:40

Није једини у БиХ је то нормално ,Зоран Тегелтија осудјиван док неради као директор Царина ,У судовима раде судије које су кривично осудјиване !!!!

ОДГОВОРИТЕ