Kosovski ministar sa podignutom optužnicom

- Protiv novoizabranog kosovskog ministra za infrastrukturu Ljiburna Aljiua u vladi Aljbina Kurtija, podignuta je optužnica.

Srbija 24.03.2021 | 07:13
Kosovski ministar sa podignutom optužnicom

Ta optužnica je podignuta prošle godine jer se on tereti za zloupotrebu službenog položaja tokom angažovanja na mestu direktora u opštini Priština, potvrđeno je iz opštinskog Osnovnog tužilaštva.

Aljiu je pokušao da demantuje te navode, rekavši da nikada nije primio takvu optužnicu.

Prema saopštenju tužilaštva, tužilac je 17. aprila 2019. godine doneo odluku o započinjanju istrage i sproveo je sve radnje u vezi sa slučajem, te odvojeno saslušao sve optužene.

Prema saopštenju, a kako prenosi RTS, navodi se da je Aljiju saslušan 5. avgusta 2019. i da je na osnovu sakupljenih dokaza 24. jula 2020. tužilac podigao optužnicu za krivično delo "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja".

"Navodi da optuženi Ljiburn Aljiu nije dobio optužnicu od strane tužilaštva ne stoje, jer se optužnica dostavlja nadležnom sudu. U trenutku kada se optužnica uputi sudu isti je dužan da strankama u postupku dostavi optužnicu. Tokom početnog ročišta, sudija pojedinac ili predsednik veća dostavlja kopiju optužnice okrivljenom ili okrivljenima, ako prethodno nisu dobili kopije optužnice, što znači da je strankama optužnicu dostavio nadležni sud", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Aljiu je, iako protiv njega postoji optužnica, učestvovao na izborima prošlog meseca i izabran je za poslanika pokreta Samoopredeljenje, a potom i za ministra.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sasa

24.03.2021 06:42

Ma to je sitnica u poređenju sa nasim Oxfordskim đakom Petrom Đokicem koji je toliike godine ministar sa pravosnaznom presudom.

ODGOVORITE
Name

Komunizam

24.03.2021 07:14

Pa koga jos interesuju optuznice u BejHa? Cak je i tuzilastvo uvidjelo da je takav oblik "mafijaske suradnje" prevazidjen!

Name

Косовски шиптари

24.03.2021 10:35

Су себи највећа казна. Гора варијанта миграната. Олуја и бљесак. Земљотрес и пек.

ODGOVORITE
Name

Jbm li ga BiH i Kosovo isto

24.03.2021 13:40

Nije jedini u BiH je to normalno ,Zoran Tegeltija osudjivan dok neradi kao direktor Carina ,U sudovima rade sudije koje su krivično osudjivane !!!!

ODGOVORITE