Најтежа трешња на свету узгојена је у Италији!

Трешњу коју је узгојио Универзитет у Болоњи у Италији, постаће најтежа трешња на свету. Када је службеници Гнисове књиге рекорда и прогласе као најтежу трешњу на свету...

Занимљивости 22.03.2021 | 16:32
Најтежа трешња на свету узгојена је у Италији!

Јер је Универзитет из Болоње успео да узгоји трешњу тежине 26 грама.

Трешња "Свеет Степханy", узгајана у експерименталној трешњевој башти пољопривредне фирме Салви Виваи у Рунцо ди Портомаггиоре у оквиру партнерства са Универзитетом у Болоњи, која се истакла великом величином након жетве у јуну 2020. године.

Званичници су брзо започели процес тражења Гинисовог рекорда за најтежу трешњу на свету јер ова је тежила 26.грама, побеђујуц́и претходни рекорд од 23 грама.

Универзитет је рекао да су морали пожурити око ове трешње како би трешња била извагана и припремљена за папире, за Гиниса, јер се не може очекивати да трешња има дуг рок трајања (оп.аут. то сви знамо)

"Посветили смо више од десет година истраживању и развоју ове породице трешања. Ово велико достигнуц́е чини нас веома поносним, јер показује релевантност посла који смо обавили", рекао је Стефано Тартарини, надзорник трешње Свеет-фамилy пројекта и професор на Одељењу за пољопривредне и прехрамбене науке Универзитета у Болоњи.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар