Najteža trešnja na svetu uzgojena je u Italiji!

Trešnju koju je uzgojio Univerzitet u Bolonji u Italiji, postaće najteža trešnja na svetu. Kada je službenici Gnisove knjige rekorda i proglase kao najtežu trešnju na svetu...

Zanimljivosti 22.03.2021 | 16:32
Najteža trešnja na svetu uzgojena je u Italiji!

Jer je Univerzitet iz Bolonje uspeo da uzgoji trešnju težine 26 grama.

Trešnja "Sveet Stephany", uzgajana u eksperimentalnoj trešnjevoj bašti poljoprivredne firme Salvi Vivai u Runco di Portomaggiore u okviru partnerstva sa Univerzitetom u Bolonji, koja se istakla velikom veličinom nakon žetve u junu 2020. godine.

Zvaničnici su brzo započeli proces traženja Ginisovog rekorda za najtežu trešnju na svetu jer ova je težila 26.grama, pobeđujući prethodni rekord od 23 grama.

Univerzitet je rekao da su morali požuriti oko ove trešnje kako bi trešnja bila izvagana i pripremljena za papire, za Ginisa, jer se ne može očekivati da trešnja ima dug rok trajanja (op.aut. to svi znamo)

"Posvetili smo više od deset godina istraživanju i razvoju ove porodice trešanja. Ovo veliko dostignuće čini nas veoma ponosnim, jer pokazuje relevantnost posla koji smo obavili", rekao je Stefano Tartarini, nadzornik trešnje Sveet-family projekta i profesor na Odeljenju za poljoprivredne i prehrambene nauke Univerziteta u Bolonji.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar