Бијељина: Градски штаб ускладио мјере са Републичким

Све мјере Градског штаба за ванредне ситуације усклађују се са мјерама Републичког штаба и остају на снази до 29. марта  – закључак је Штаба за ванредне ситуације Града Бијељина.

Република Српска 22.03.2021 | 15:17
Бијељина: Градски штаб ускладио мјере са Републичким

С циљем спречавања ширења вируса корона, између осталог, забрањују се сва јавна окупљања  у групама већим од 30 лица, сва приватна окупљања  у групама већим од 10 људи, рад фитнес центрима, извођење музике уживо у угоститељским објектима, рад угоститељским објектима за исхрану и пиће, укључујући објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност, обављање услужних и занатских дјелатности, обуставља се васпитно-образовни рад у основним, средњим школама и универзитетима, као и рад трговачким центрима.

Штаб је издао посебно појашњење у вези са дефиницијом појма „Трговачки центар", позивајући се на Службени гласник Републике Српске број 117/18 и члан 78, у коме се наводи да је Трговачки центар посебно изграђена или у постојећем објекту уређена просторна цјелина, која се састоји од више појединачних опремљених пословних простора у којима се обавља трговина на мало и пружају трговинске и друге услуге.

Командант Штаба, градоначелник Љубиша Петровић поручио је да ће и наредних дана рад контролних органа бити појачан, да би најновије, строже мјере биле што ефикасније и заштитиле здравље становништва.

Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине и даље је неповољна, са тенденцијом погоршања – оцијењено је на сједници, са акцентом да је  веома висок проценат броја позитивних у односу на тестиране и износи 65 %.

У Ковид-болници тренутно је 60 пацијената, више од половине има тешку клиничку слику, 13 обољелих је на респиратору, а 34 на кисеоничкој терапији.

„Вакцинација становништва одвија се неометано и без нежељених ефеката, а заинтересованост грађана за имунизацију је огромна" , истакла је директор бијељинског Дома здравља Данијела Ђукин.

Током протеклог викенда извршена је дезинфекција здравствених установа, средњих школа, Дома ученика, Бање Дворови, Полицијске управе, Градске управе, градског парка, Основног суда и Трга Краља Петра И Карађорђевића, у току је дезинфикција 26 породичних амбуланти Дома здравља Бијељина, а овај процес биће проведен и у свим школама прије поновног почетка наставе.

Штаб је поново апеловао на строго придржавање противепидемијских мјера, да не би наступиле несагледиве посљедице.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

У БАЊАЛУЦИ...

22.03.2021 14:26

У Бањалуци у 15х05мин..бус пун путника ал бас пун....а фризерски салони..гдје мозе доц1 цовјек по сатници сто се казе не раде...па ајд сад ти буди паметан..ил ке децко из бакинаца најпаметнији с професорицом из Теслица и оним с лудјацом фацом посаљу зандармерију на 100тињак људи којима је угрозена егзистенција..фој од ентитета..фуј..фуј..фуј..тацно ми је зао сто сам и један минут провео у рату 92/95...ма фујј..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

22.03.2021 17:06

Мјере не могу дати ефекте због политичког аутизма тзв лидера.Мјере имају смисла ако се примјењују на цјелокупном простору државе Босне и Херцеговине.Затварање у РС је бесмислено јер грађани из Фрдерације несметано долазе у РС а грађани из РС несметано иду у све дјелове и Федерације и Брчко дистрикта.Бар сад превазиђете политиканство и координирајте предузимање мјера са колегама из друга два ентитета!

Name

Ана

22.03.2021 17:24

Јел та зуја неста ради,осим странацки састанака. Три плате прима и само кука.

Name

Ко је за?

22.03.2021 14:31

Срам вас било,људи грцају а васе одборницке и директорске и остале будзетске плате це бити на вријеме и велике.Не дате сиротињи да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.б.

22.03.2021 14:55

Они су бахати у сваком погледу, тиме је све рецено... Цему цудјење, тако се понасају од када су на власти, неки су тек сад примјетили. Ово је по оној народној, "није пао снијег да прекрије бријег, него да свака звијер остави свој траг".

Name

ре

22.03.2021 15:14

Па иди и ти у политику тко ти брани...

Name

Шта рећи?!

22.03.2021 15:42

Каква је логика затворити Тропик , а Бинго, Фортуна и Фис раде пуном паром. Страшно! И то што ВЛАСТ није у стању да санкционише пар угостељских локала, испаштамо сви. Ништа ви постићи овим нећете. Што нисте само ограничили број људи који посјећују тржне центре?

Name

Станисављевиц

22.03.2021 15:05

Сто је сулудо

ОДГОВОРИТЕ
Name

закључак

22.03.2021 15:09

На овој слици не видим дистанцу од 1,5 - 2 м између учесника састанка. Толико .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

22.03.2021 15:12

Мислите по правилима Баје Величанственог!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.03.2021 20:35

Подрзавам одлуку градцког стаба јер ово мора да се заустави вец једном да се зивот врати у нормалу

ОДГОВОРИТЕ