Мјере које трају пет дана не дају значајне резултате

Марјан Ивануша, изјавио је да прописи уведени ради спречавања ширења вируса корона, а који трају пет, шест дана, не дају значајне резултате.

Србија 21.03.2021 | 10:25
Мјере које трају пет дана не дају значајне резултате

Директор Канцеларије СЗО у Србији Ивануша додаје и да је потребно време да би оне биле ефикасне.

Ивануша је за данашњу "Политику" рекао да је у току интензиван пренос вируса, због чега је огроман притисак на болнице, јединице интензивне неге и здравствене раднике. 

"Знамо да је тешко да се направи баланс између мера и одржавања економије и то је случај свуда у свету, али како би спасили што већи број живота и омогућили здравственоим систему да функционише, потребне су нам мере које држе епидемију под контролом", рекао је Ивануша.

Према његовим речима, без превентивних мера епидемија се неће смирити, као и да мере треба примењивати и у радним срединама, продавницама, а требало би наставити и са вакцинисањем што већег броја људи.

"Србија је и даље међу водећим државама у свету и Европи када је у питању број вакцинисаних. Али треба да имамо на уму да се учинак имунизације код појединца покаже тек неколико недеља након тога. Има особа које су престале да поштују све превентивне мере минут након вакцинације првом дозом", рекао је Ивануша.

Он је додао да се до даљег препоручује свима да поштују превентивне мере, док већина људи не буде заштићена цепивом.

"Без вакцинације не можемо да видимо светло на крају тунела, а ова пандемија утиче на живот свих нас, не само на здравствени систем већ и на економију, а промене које је донела, утицале су на сваког појединца", рекао је Ивануша.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ноле

21.03.2021 09:35

Цуј овог плаценика:па и кад продје мјесец,два,од наглог скока броја заразених,број це кренути да опада сам по себи,а не због васих мјера.Јер нагли скок је и досао сам од себе,а не сто народ није постовао мјере.Исто као сто сваке године имате појаву грипе у октобру,новембру,па онда мало затисје,па опет март,април повецање па онда пауза до октобра.У цему је разлика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Токомиту

21.03.2021 10:42

Коментар на мјесту

Name

Иванушо

21.03.2021 10:42

Прошле године затварање од два мјесеца није дало резултате. И??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никон

21.03.2021 11:32

А 5 година ? Плаћеници јадна ли вам мајка с вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

21.03.2021 14:18

Народ треба затворити бар до 2033.године а онда их пустати само по 1х дневно да се неби заразили нагло

ОДГОВОРИТЕ