Данас ће бити углавном облачно и вјетровито вријеме

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно и вјетровито вријеме, уз највишу дневну температуру до осам степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 21.03.2021 | 08:51
Данас ће бити углавном облачно и вјетровито вријеме

Јутро је умјерено до претежно облачно и хладно, на планинама, вишим крајевима и на истоку уз провијавање снијега, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће облачно и вјетровито, у планинском појасу и нижим крајевима понегдје са слабим снијегом, а на југу слаба краткотрајна киша. На крајњем сјеверу биће промјенљиво облачно са краћим сунчаним периодима.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус један до пет, на југу и сјеверу до осам, а на планинама од минус три степена Целзијусова.

Током ноћи и даље ће падати снијег на планинама, те ће доћи до пораста сњежног покривача.

Дуваће умјерен сјевероисточни вјетар, послије подне на моменте појачан, а на југу умјерена до јака бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак минус шест, Чемерно  минус пет, Калиновик и Мраковица минус четири, Соколац минус три, Гацко, Мркоњић Град, Бихаћ и Ливно минус два, Бијељина минису један, Бањалука, Добој, Приједор, Сарајево, Зеница и Тузла нула, Зворник један, Билећа, Вишеград и Фоча два, те Требиње и Мостар четири степена Целзијусова.

Висина сњежног покривача: Хан Пијесак 37, Мраковица 18, Соколац 10, Чемерно шест, Калиновик четири, Сребреница два, те Бањалука, Мркоњић Град и Шипово један цантиметар.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар