Просвјетари траже смјену директора Педагошког завода

Просвјетни радници у Републици Српској и Синдикат образовања траже смјену директора Републичког педагошког завода Предрага Дамјановића, због његове изјаве у једном дневном листу у којој је рекао да не разумије зашто се просвјетни радници буне због наставе, а при томе не постављају питање како су и поред епидемије примали плате од марта прошле године.

Република Српска 20.03.2021 | 16:06
Просвјетари траже смјену директора Педагошког завода

Дамјановић негира да је то рекао.

Након што се појавила информација да поједини учитељи из регије Мркоњић Град одбијају да пред камерама држе наставу за основце, директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић, просвјетне раднике индиректно је оптужио да су незахвални и да су од упркос епидемији примали пуне плате од марта прошле године, а нису радили у пуном обиму.

Таква изјава, подигла је велику прашину и негодовања код просвјетара. Била је окидач да реагују и представници синдиката радника, који су након састанка са Дамјановићем одбацили његову изјаву као нетачну, паушалну и злонамјерну. Затражили су његову смјену.

„Републички одбор Синдиката образовања, науке и културе РС, након ове изјаве, тражи одговорност директора Републичког педагошког завода РС и његову смјену са те позиције. Такође, овај одбор тражи да се у вези ове изјаве коначно огласи и Министарство просвјете и културе РС, под чијом ингеренцијом је Републички педагошки завод.“, каже предсједник Републичког одбора синдиката образовања, науке и културе РС Драган Гњатић.

Предраг Дамјановић каже да неће поднијети оставку, а одлуку о смјени препушта ресорном министарству и Влади РС. Тврди да је његова изјава извучена из контекста и да никада није рекао да просвјетни радници нису заслужили своје плате. Појашњава да се у овом случају није радило ни о каквом бојкоту наставе од стране наставника, већ о томе да директори у спорним школама нису знали организовати онлајн наставу. 

„Ја сам данас покушао да Одбор синдиката информишем о чему се ради. Очито да је Одбор закључке припремио прије него што сам ја данас дошао да се њима обратим. Жао ми је што они нису схватили ово моје обраћање. Ја по овом што сам њима рекао, ја апсолутно не видим никаквог разлога за подношењем оставке.“, појашњава директор Републичког педагошког завода РС Предраг Дамјановић.

Закључци о смјени нису донесени раније, одговарају из Синдиката образовања. Поручују да се ради о најблажим мјерама с обзиром на велико незадовољство наставника. 

Своју огорченост Дамјановићевим ставом, просвјетни радници исказали у отвореном писму, подсјетивши првог човјека Педагошког завода да готово годину дана имају часове у двије групе ученика и да је због специфичне ситуације раде и по 12 сати дневно. 

„Нигдје у закону не стоји да смо ми обавезни да држимо наставу пред камерама. Једноставно нисмо сви исти. Увијек ће се наћи неко ко ће моћи да одговори том захтјеву од стране наставника. Док год просвјета буде полигон оних незадовољних, оних који имају незадовољне амбиције, ми ћемо ићи у што дубљу мрак.“, истиче предсједник Удружења наставника музичког образовања РС Сузана Кусовац Сладоје.

И из Синдиката образовања кажу да иако у закону пише да је наставно особље дужно да ради и остале послове које одреди директор школе, то мора бити искључиво добровољно.

„Незадовољство радника постоји, а пропис може бити шта год хоћете.“, категоричан је предсједник Републичког одбора синдиката образовања, науке и културе РС Драган Гњатић.

Сада су на потезу Министарство просвјете и Влада. Од њих зависи да ли ће Предраг Дамјановић остати у директорској фотељи.

Од почетка епидемије вируса корона наставници у Републици Српској одржали су преко 5 хиљада часова путем ТВ екрана. Синдикат је у децембру прошле године тражио да се због повећаног обима посла, за њих обезбиједи већа накнада, на шта је Министарство пристало на за сада између 12-15 марака по часу на телевизији.

БН ТВ

Коментари / 80

Оставите коментар
Name

*****

20.03.2021 15:31

Док год просвјетни радници буду ћутали на овакве и сличне изјаве од стране било кога, само ће тонути све дубље у блато и глиб. Као дио академске заједнице треба да буду једни од најгласнијих у овом друштву и мислим да је крајње вријеме да се чују!Њихов глас треба да се дигне за све што је накарадно у овом систему, а поготово за изјаве које вријеђају њихов рад и достојанство! Просвјето проговори коначно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаз

20.03.2021 16:15

Партијски смрад. Заборавио како је у учионици, а сад све пута два.

Name

Спома

20.03.2021 17:02

Ста се љутите примите неког обуцара кад је аутомеханицар директор болнице у Требињу поставио га Лука -бозе њега лијецио али небилому лијека

Name

Р

20.03.2021 18:09

Када би знали каква је већина која ради у просвјети не би тако говорили. Најлошији кадар, претежно са приватних факултета, ради у просвјети. Махом татини и мамини синови, породица попова итд... Не знам шта су просвјетари умислили. Да се без њих не може. Ко нам учи дијецу никакво чудо како живимо.

Name

Ре

20.03.2021 19:53

Подршка господину Дамјановића. Нико неће да каже да је и истина ово што говори директор. Друго, много тог просветног кадра се плаше излагања пред камерама, јер ту наставу могу да оцене и други. Шта, неће из свјетовних назора.? Радио сам ђацима и могу вам рећи да је срамно какво лоше знање ученици имају из предмета који су слушали по неколико година. Гледао сам и погрешних поставки и то су студенти доносили чак. Онда сам их успјевао подићи за веома кратко вријеме и оспособити за високу оцену, што говори да није до дјеце проблем. Ништа лоше није рекао. Сви знамо да су имали паузе, скраћене часове и може се рећи да им је поприлично добро.

Name

За назови учитеља РЕ

20.03.2021 21:31

Не могу ти написати ни поштовани, нити господине. Написати за себе да си одлично учио ученике, студенте, а не знати правопис, јасан је доказ да ти ниси наставник. Шта си, ти најбоље знаш, не бих ја ту ништа нити додао нити одузео. Неписмен си, а ако и јеси наставник, онда си о себи писао.

Name

реакција-глас народа

20.03.2021 15:35

И ми тражимо смањење плата просветара, јер су часови смањени на 20 минута, и да врате пуне плате које су добијали од фебруара до септебмра док школе уопште нису радиле. Новцем који би се на тај начин вратио у буџет финансирала би се борба против пандемије Ковид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајо

20.03.2021 16:28

Хајде се ти мало распитај па онда пиши глупости. Час је 20 мин, али углавном се свако одјељење се дијели на двије групе по 20 + 5 мин одмора је 45 мин. Од фебруара до јула је већина просвјетара радила по читав дан, додуше онлине, али већини никад теже није било радити.

Name

Профа

20.03.2021 16:54

Глас народа је болестан у мали мозак јер великог нема, а такви су сви гласачи црвених кмера

Name

Ре ракција...

20.03.2021 17:00

Ајд не прицај глупости, резреди су подјељени на два дјела тако па им се дрзе цасоби 2×20 мин једном разреду.

Name

ре

20.03.2021 17:01

Часови су смањени на 20 минута али је одјељење подијељено у 23групе.Значи наставник два пута понавља данас исто градиви на часу.Супруга ми иде дневно два пута на посао.А настава преко интернета је веће психичко смарање од идења на посао,нико то не воли од просвјетара.

Name

Мало Ђокица

20.03.2021 17:06

Са оваквим размишљањем следи нам пропаст! Овај би пајсер увео норму учитељима! Збогом памети.

Name

Просвјетни радник

20.03.2021 17:17

Да ли ти знас да цас траје 20 минута, али у двије групе? Тупане неупуцени. Сада смо у сколи дузе сат времена. Ста ти знас о просвјети? Откуд ти право да коментарисес несто о цему немас појма.

Name

Глас обичног народа

20.03.2021 17:41

Онда би требали тражити и повећање плата просвјетарима који умјесто једног часа од 45 минута држе по два од по 30 минута, тако да би им се тренутна плата требала увећати за трећину постојеће.

Name

профа

20.03.2021 17:41

зелим ти да ти радис исто, као сто раде сви цасни и постени наставници у овој вукојебини, да радис онлине од куце, користеци свој мобилни, лаптоп, интернет, да седмицно прегледас задацу од 300 уценика, примас њихове маилове, позиве и упите 24 цаса дневно...да одрзис данас 5 цасова од по 20 минута x 2...али како то објаснити некоме коме је интелектуални домет задруга, фарма и слицно...зив ми био пријатељу

Name

ре

20.03.2021 17:53

еј бленто,знаш ли шта си написао?

Name

1000КМ

20.03.2021 18:50

@реакција. Просуо си се друг квалитетно.Сигурно висе посла људи имају него нпр Цивилна застита или полиција.Уцитељи су и родитељи.Синови ми иду у једну сколу,каквих све родитеља има боље и да не писем.Знаци,уцитељи заслузују много висе и постовања од родитеља а и владе РС.Лоса им је министарка па по њима мозе да гази свако!!!

Name

Микс

20.03.2021 20:28

Радим 2 године у просвети и потврдјујем да је тамо вецина кадра са приватних факултета, нас сас дрзавних је јако мало..Професори са приватних махом предају по неколико струцних предмета а деца јавно прицају да код тих професора ниста не раде..Узас какав нам је лос кадар у просвети..

Name

Ре микс

20.03.2021 21:31

Оцигледно Васим доласком „просвета" и „деца" це пуно добити. Ако у васој сколи има нека уцитељица пред пензију, нека вам мало граматике пренесе!

Name

А није Ц

20.03.2021 23:02

Срамота шта пишете, не знам како не знате да часови трају по 20 минута и да се настава изводи за сваки разред у двије групе, значи једна те иста настава два пута се изводи. Какву срамну глупост предлажете!!!

Name

Сале

21.03.2021 00:32

Ти си тикване ометен у свему! Ко ти је дао компјутер, ко ти покреце прсте по тастатури? Признај! Срам те било сто критикујес уцитеље! Раде као никад, он-лине, у разреду, цак и преко телевизије, сто никако није њихово природно окрузење. Поцели су да их мјере са старлетама и реалити супљеглавцима сви они којима у главу није исло (а ни сада не иде) градиво из 3. разреда. Сједи. Имас јединицу без права на поправни! Цути! Цути јер си једино тако не-глуп!

Name

Марија

20.03.2021 15:42

Ни предсједник синдиката Гњатић ништа није бољи од Дамјановића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

20.03.2021 16:03

Дамјановић је једна изванредна и коректна особа.Био ми је директор у Економској школи.Гдје су му другови не оглашавају се а много је учинио за њих.

Name

Бањалука

20.03.2021 16:04

Одлицан коментар! Нека не буду просвјетари висе бескицмењаци вец нек бране своје достојанство и рад, проблем су само они сто су досли преко везе и за паре па не смију писнут од појединих директора који им одмах пријете, свете им се или их санкционису, али то није разлог да остали цасни просвјетари као дио академске заједнице цуте и полтронису док их газе зарад својих малих биједних појединацних интереса! Све док је тако бице овако зато би сви просвјетари требали подрзати смјену Педје Дамјановица и на тај нацин поруцити јавности да никад ником слицно не падне на памет да прица!

Name

ЛЕСКОВАЦ

20.03.2021 16:17

ДВЕ ТРЕЦИНЕ РАДНИКА У ДРЗАВНОЈ УПРАВИ И ОПСТИНСКИМ УСТАНОВАМА НИСУ ППОТЕКЛЕ ГОДИНЕ РАДИЛИ ПУНО РАДНО ВРИЈЕМЕ,А МНОГИ НИСУ НИ ДОЛАЗИЛИ НА ПОСАО А ПРИМАЛИ ПУНУ ПЛАТУ,ПА СТО БИ ПРОСВЈЕТАРИ БИЛИ КАЗЊЕНИ САМИ.

Name

20.03.2021 20:18

За запослење у тој истој Економској је узео новац од мог рођака. Шта ћемо сад господине Н?

Name

Осврт

20.03.2021 15:54

Сваки просвјетни радник зна да од Дамјановица и његовог РПЗа нико није видио никакве користи. Да ли је поменути господин икад сисао са свога пиједастала на који се сам поставио и усао медју просвјетаре да види који су њихови проблеми. Никад нисте ни једну припрему за цас написали, нити одрзали цас. А, знате тразити длаку у јајету кад посјецујете сколе. Нисте у стању за такмицење направити тест а да не изгријесите. Цула сам да сте у једној сколи дозивјели велику непријатност јер су вам људи рекли ста мисле о вама. Бице тога јос висе Доста је висе прос..... ња. Бој се овна, бој се говна. Свака цистацица из сколе има висе доприноса образовању, него ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струка?

20.03.2021 15:56

Овај Дамјановиц није ниста друго до корисни идиот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Довиђења

20.03.2021 19:13

Што корисни? Не видим никакве вајде од њега.

Name

Просвјетар

20.03.2021 16:12

Овај Дамјановиц не треба бити директор РПЗ тип је купио на приватним факултету диплому а као сада је и неки др ,после заврсене висе педагоске и са никаквим просјеком у своје вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас народа

20.03.2021 17:29

А ми тражимо смањење плата просветара. Укидање плата за месеце које нису уопште радили од фебруара до септембра прошле године.

Name

Ре

20.03.2021 17:31

Он је експерт за министарку! Она само трепце и лупета. Засто није обисла сколе остецене у потресу? Засто у Приједору и Новом Граду именује партијски подобне ВД директорице које не испуњавају основне законске услове да буду на том мјесту? Засто терорисе запослене у Министарству који говоре у име струке, а не партије?!

Name

СлобоБЛ

20.03.2021 16:23

Изузецима част, али већина је до тог истог посла дошла захваљујући партијској књижици.За њих су скупљали гласове и самим тим помогли на изборима.Сад фино нека уживају у плодовима свога рада јел и тај Дамјановић припада њиховој партији.Пара у будзету је све мање, кредите теско да цемо добити, тако да им је боље да се спреме за смањење плате.А захваљујући црвенима због којих се омладина раселила неће ускоро имати коме ни држати наставу, а већина просвјетара су опет чланови црвених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 17:33

Прицас глупости! Ста је с нама који смо ту деценијама, којима није требао СНСД да их запосли, који цасно и постено раде и слободно мисле?! Па не постоји образовање од ере СНСДових полусколованих струцњака!

Name

Ре

20.03.2021 17:34

Нисам цлан црвених нити њихових папака!

Name

Крејиц

20.03.2021 17:51

Партијски смрад Дамјановиц. Једва заврсио Педагоску академију као најгори у групи. Никакав струцњак никакав цовјек. Обицно лупетало и партијски улизица.

Name

Грујо

20.03.2021 17:52

Неодговорна изјава неодговорног полуписменог цовјека. Тески мутикаса.

Name

Перо

20.03.2021 17:54

Стиценик Игора Радојицица. Рацунар не зма укљуцити. Полупусмен осветољубив. Славили људи кад је отисао из сколе Бора Станковиц.

Name

@РЕ

20.03.2021 19:32

Да си мало пазљивије цитао (као сто ниси) коментар поциње ријецима ЦАСТ ИЗУЗЕЦИМА. Знаци знам и ја да нисте сви исти, али у задњих 10 година има ли неко да је у сколама запослен, а да није цлан партије? Оно сто хоцу да казем, вецина који су запослени у јавним институцијам, скупљају гласове, гласају за ове који нас укопасе задњих 15 година. Самим тим су директни и индиректни кривци за све сто се догадја. Мени то лицно не смета (свако нека гласа и бира како му воља) али касније кад директори, министри... који припадају истој партији смањују плате, дају овакве изјаве немају ста да се буне, све су они то подрзали на изборима. А мени лицно то висе ниста не смета, назалост као и вецина младих и радно способних сам своју срецу (па каква год да буде) морао потразити ван граница дрзаве. Јос једном казем ЦАСТ ИЗУЗЕТЦИМА, али вецина је бирала па како буде...

Name

@СлобоБЛ

20.03.2021 20:16

Потпуно сте у праву. Сви просвјетни радници у задњих 15ак година добили су посао преко везе, и ту нема изузетака. Ни једног јединог. Свака цаст старијим просвјетарима који се боре и да раде посао и да презиве у зборницама параду сектаса са купљеним дипломама, али таквих је на залост све мање. Имам кцерку у другом разреду гимназије, радим по три-цетири сата са њом сваки дан, јер јој манекени у сколи не знају ниста објаснити. Енглески јој предаје татина кцерка са дипломом приватног факултета, среца па знам језик инаце бих банкротирао плацајуци приватне цасове. Математику татин син који је 17 година студирао, иста прица и среца да знам помоци. Информатика такодје приватни факултет, ниста на цасовима не уце уопсте. Да не набрајам даље... А у разреду од 26 уценика, 20 одликаси! Изасло би ми дијете неписмено из гимназије са свим петицама, да сваки дан после свог посла не проведем са њом пар сати радеци и њихов посао! Сколство је спало на тако ниске гране да је то тузно видјети.

Name

НН

20.03.2021 16:32

Иде ли и секретарица у пакету?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

20.03.2021 16:44

ПРЕДРАГ ДАМЈАНОВИЋ ЈЕ У Б. ЛУЦИ ОПШТЕ ПОЗНАТИ КРАМП, А ПРЕКО СНСД ПРЕКО МНОГО БОЉОХ КАДРОВА ИЗ ТЕ БРАНШЕ ГАЗИО ЉУДЕ И КАО ПОЛУПИМЕН ЗАСЈЕО НА ВЕОМА ВАЖНУ ФУНКЦИЈУ... И ПРИЈЕ И ДАНАС ЧОВЈЕК СТРУЧНО ШУПАЉ И СА ТЕ ФУНЦИЈЕ РАДИ КРУПНИХ ИНТЕРЕСА ОДРЕЂЕНИХ ЛОБИЈА УНИШТАВА НАРОД И СРПСКУ НАЦИЈУ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА. ДА ЈЕ ДРЖАВЕ ПРЕДРАГ ДАМЈАНОВИЋ БИ ВЕ МОРАО ДА БУЕ НА ДОЖИВТНОЈ КАЗНИ КОЈУ БИ СЛУЖИО У КП ЗЕНИЦА.... ПРОПАСТ РАДИ ОВАКВХ ВАНРЕДНИХ ЗАВРШЕНИХ СТРУЧЊАКА... ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

20.03.2021 16:44

Одавно се зна колико Дамјановић ради (не ради ништа ).Само шаље неке папире школама којима тражи да наставници одређују све сто он замисли,а то само кочи и смета васпитно-образовном раду.Његова изјава о наставницима-професорима говори само о њему и колика је стета таквог човјека држати на тако одговорној функцији.Од када је дошао на чело РПЗ-а ниста добро и корисно није урадио.Умјесто да се бави истраживањем и отклањања слабости образовно-васпитно процеса и зашто је образовање РС-а пало испод Албаније.Он лаје на људе који највише раде и вуку.Засто је побјегао из школе и наставе?Колику има плату ,а учинци су му равни нули.Тај се понаса као наши политичари,ниста га није срамота и никоме не одговара за своја (не)дјела.Одмах молим све колеге сиром РС,да се покрене иницијатива, да се тај човјек одмах смијени.И са тим ићи до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републички затупљивачки завод

20.03.2021 16:47

Један од главних криваца због којих је комплетан образовни систем усмјерен на "залупавање" омладине, као што је и сам овај господин "залупан" и заробљен у средњем вијеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туго

20.03.2021 16:58

Моземо ли знати за које заслуге Дамјановиц прима плату? И његова свита? Без просвјерних радника не мозе ни једно друство, а без Дамјановица мозе. Свака најгора уцитељица Или натавник имају веце заслуге од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

20.03.2021 17:08

Још један СНСД ово полтрон . Фукара од човјека .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.03.2021 17:32

Овај смрад из ППЗ, који ниста не ради док просвјетни радници црнце и раде дупло висе, губе здравље, ТРЕБА И МОРА ДА ПОДНЕСЕ оставку ако има иста људско у себи а цисто сумњам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1000

20.03.2021 17:42

Дајте и нама хиљаду марака као полицији. И ми смо били у учионици са 20-30 ђака, а пандемија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

20.03.2021 17:43

Дамјановић је гробар просвјетног система у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

20.03.2021 17:44

Најбоља су онлајн такмичења гдје дјеца из своје куће раде тестове, хехехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

дане

20.03.2021 20:09

Тако је. Такмичења су управо тако изведена. Ученици у својим школама раде тестове. Тако су поништили сваки смисао такмичења, тако су дјеца која вриједе остала без првих мјеста. Тамо су устоличени преписивачи и варалице.

Name

Милица

20.03.2021 17:44

Сви знају да Дамјановић само урушава школство, човјек без визије, само прича неке своје приче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

20.03.2021 17:45

Само ћутите ви који само гледате у плате и новац. Своју дјецу васпитајте код куће и друге немојте дирати. То што је час било колико то ништа није важно само ви кући радите и идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

20.03.2021 17:53

Господине Дамјановићу, прво , Ви не знате изговарати самогласнике а и већину сугласника. друго, нисте дорасли тој функцији. Треће, бахати сте , надмени и безобразнии!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

20.03.2021 18:57

Врло нецастан цовјек. Ниста не ради. Гробар сколства.

Name

Пеђа

20.03.2021 18:04

Јесте био на састанку са нама директорима и дрзао нама предавање и претио влашцу ,али ја никад нецу реци ни једном наставнку да иде снимати цасове у Бл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

20.03.2021 18:11

А шта је Дамјановић погрешно рекао. У марту су радили само просвјетари из БЛ на ТВ-у и ништа додатно им није плаћено а имали су и своје разреде и дјецу. Остали из цијеле РС су само провјеравали задаћу што су им родитељи слали путем вибера. Сад кад требају држати они из других градова треба им додатно платити. Што не буду и они искрени и кажу да наставник који је ангажован за рад на ТВ-у, има слободну цијелу седмицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

20.03.2021 23:35

Гдје ти дође до тих информација, то није тачно. Ако је неко то и радио, то је погрешно. У осталом нису се наставници школовали за тв учитеље и тв наставнике, нити су се школовали да буду водитељи. За такво што треба проћи обуку, адекватну припрему. Погледајте како људи раде наставу на даљину у региону! Све поприлично савремено и јасно, а ми јадни само једни друге коцем по глави.

Name

Мирко

20.03.2021 18:11

СЕЉАЧИНА ВРОВАЧКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог и препорука

20.03.2021 18:46

Дамјановић хитно треба да поднесе оставку,јер је споро реаговао на такве крупне ријечи и невјешто демантује изречено.Друго,потребно је што прије реорганизовати РПЗ у смислу њиховог повезивања са универзитетима када је у питању унапређење струке,а када је у питању савјетодавна стручно-педагошка област потребно је изнаћи сасвим нове облике сарадње са цјелокупним образовним системом у РС навим нивоима.Након утврђене стратегије трееба измијенити законе који регулишу ове област живота и рада,тако што ће се савјетници бавити бавити стручно-педагошком праксом,а избацити некакве инспекторске функције које их одвраћају од стварних потреба од чега би користи прије свега требала имати дјеца,а и наставници који с њима раде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гајба

20.03.2021 18:57

Хајде кретени боље да сте уцитељима купили рацунаре да могу да раде од куце а не да морају од своје плате куповати.Другарица ми ради као уцитељица.Недавно јадна примила плату и за лап топ даде 650 КМ.Мало висе постовања према тим људима не би скодило.Подрска уцитељима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пива

20.03.2021 20:25

Па није ни цудо ста им раде када их Тривицка представља.Залосно и тузно али истинито.По мени су ти просветни радници некако једино и сто вриједи.Ваља се борити са 20,30 уценика.И тако сваки дан.Јос ова корона.Практикују наставу на нацин који је нов за њих.Па родитељи (први ја) е то је тек лудило.Али ни они се никада не буне па са њима свако млати...Свака њима цаст и подрска за уцитеље!

Name

...

20.03.2021 23:29

Да, подршка, И ми родитељи често не видимо све какао треба. А само заједничким трудом и радом можемо постићи добре резултате. Радити се мора са својом рођеном дјецом, нема нам друге. Вријеме неће стати, а ни ово лудило неће још увијек проћи, па ко то није схватио, боље да себи дође што прије.

Name

Коритник

20.03.2021 19:20

Откуда Ацо Грујиц из Висеграда на састанку он једва да је скунаторио средњу? Додусе поред поткупљених црвених просвјетара у Висеграду и таквих директора основне и средње он им је права слика у прилика. Ипак Коритник остаје уз СДС дзаба сте крецили Перо и Младене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проф. Дубица

20.03.2021 19:31

Бескорисни човјек који није умио организовати своје савјетнике да се једном јаве наставницима чији рад "надгледају". Прво нека њих отпусти, наставници то неће ни осјетити. Он сам потпуно некомпетентан, раздражљив и неоправдано увјерен у своје познавање просвјете. Заједно са Наталијом је потпуно урушио све. За директоре школа се постављају искључиво политички подобници а једини критеријум је којој странци је "припала" школа. Они затим доводе страначки подмладак да заглупи то мало дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорка

20.03.2021 19:36

Мислим да би Министарство требало да донесе јасан став...Ако 20.000 просвјетних радника жели смјену неписмене особе, са купљеном дипломом, који је урушио систем образовања, донио срамотну систематизацију, не знам о чему треба да се размишља? Човјек не зна читати!!! Јер то најбољи кадар црвених? И још круже приче да он себе види као министра... Како високо мишљење има тај обољели лик! Е ту сигурно нецес сјести...петиција свих просвјетара и ако треба петиција да се истраје у смјени.Искоријенити такве девијантне појаве као што је Дамјановић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СФРЈ

20.03.2021 20:19

Ови данашњи наставници нису ни до кољена наставницима из бивше Југе.Гледао сам задатке из математике код своје кћерке.То је катастрофа, ништа с ничим. Не изводе формуле, дају да уче напамет, грешке у формулама...Катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стела

20.03.2021 22:11

Биће да данашњи родитељи нису ни до кољена онима из бивше Југе, а наставници раде 50 пута више, немају никаква права, не туку дјецу као они у бившој држави, имају нормалан приступ. Не купују бунде ни шубаре од убијених животња, плату троше на тестове, тонере, меморијске картице, материјале неопходне за рад. И да душу дају, овдје је све мало! Кад дођу дјеца без икаквих лијепих навика и пристојности, ту ни Свети Петар не може направити резултат. А колико су добри наставници из бивше Југе, најбоље се види по коментарима оних који су се школовали у то доба.

Name

Бронхи

20.03.2021 23:21

Знају дјеца и погрешно преписати с табле, а радити се мора више него икада прије. То све знате и сами. Данашња дјеца уче онако како се од њих захтјева, све зависи шта од захтијевају у школи и код куће. Уредите живот са мање телефона, па ће дјеца боље учити. Прије није било тих глупости.

Name

Тито

20.03.2021 20:23

Наставници нису ни у редовна времена када није било короне ни пола своје плате заслужили.Више друштву допринесе продавачица него ови данашњи наставници. Дјеца нису низашта када заврше основну школу.Не знају ни таблицу множења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знај

20.03.2021 23:07

Најбоље да наставник сједе код куће и да за дјецу научи таблицу множење. Де, де, мало смисли се шта пишеш!

Name

Јијко

20.03.2021 20:34

Овај човјек је морж гони просвјете раднике на неку наставу у БЛ многи нису пристали на то, оставка не може он бити на тој функцији и тако се понашати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надзорница за енглески језик

20.03.2021 21:29

Поздрав за Матаругу Дамјановића И Аљетића.....!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа, Ђурђо

20.03.2021 21:34

Пази сад, није рекао. Е, мишу један безобразни. Ето, сад се види какав бескичмењак руководи РПЗ-ом. А ни случајно му не пада на памет да макар један просвјетни савјетник одржи показни онлајн час.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

20.03.2021 22:28

Немојте људи ко Бога вас молим, човјек дуго година директор и сад због једне реченице да буде смијењен. Ви не знате како је то, бити па не бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

учитељица

21.03.2021 06:12

Лолооо, не смјењује тебе једна твоја реченица НЕГО ТВОЈ НЕРАД! Али ти то не можеш сконтати ту ти недостаје природна интелигенција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

21.03.2021 06:40

Са једне стране Дамјановић а са друге Тривићка,крамп до крампа,и шта школство може друго да очекује него ПРОПАСТ.Случајно? Не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледам годинама

21.03.2021 08:53

Да се разумијемо, овдје се ради о погрешном човјеку а погрешном мјесту, годинама. Директор РПЗ-а члан секте која харачи овај народ. Хвала Богу све је ближе вријеме промјена у којем таквим моралним сподобама неће бити мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опс

21.03.2021 15:28

Образовање нула све приватни факултети страначка запошљавања, купљене дипломе и такви нешто ко питају се и одлучују фуј?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педагог

26.03.2021 15:27

Господин је залутао у Просвјети. Дефинитивно Смјена!

ОДГОВОРИТЕ