Prosvjetari traže smjenu direktora Pedagoškog zavoda

Prosvjetni radnici u Republici Srpskoj i Sindikat obrazovanja traže smjenu direktora Republičkog pedagoškog zavoda Predraga Damjanovića, zbog njegove izjave u jednom dnevnom listu u kojoj je rekao da ne razumije zašto se prosvjetni radnici bune zbog nastave, a pri tome ne postavljaju pitanje kako su i pored epidemije primali plate od marta prošle godine.

Republika Srpska 20.03.2021 | 16:06
Prosvjetari traže smjenu direktora Pedagoškog zavoda

Damjanović negira da je to rekao.

Nakon što se pojavila informacija da pojedini učitelji iz regije Mrkonjić Grad odbijaju da pred kamerama drže nastavu za osnovce, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, prosvjetne radnike indirektno je optužio da su nezahvalni i da su od uprkos epidemiji primali pune plate od marta prošle godine, a nisu radili u punom obimu.

Takva izjava, podigla je veliku prašinu i negodovanja kod prosvjetara. Bila je okidač da reaguju i predstavnici sindikata radnika, koji su nakon sastanka sa Damjanovićem odbacili njegovu izjavu kao netačnu, paušalnu i zlonamjernu. Zatražili su njegovu smjenu.

„Republički odbor Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS, nakon ove izjave, traži odgovornost direktora Republičkog pedagoškog zavoda RS i njegovu smjenu sa te pozicije. Takođe, ovaj odbor traži da se u vezi ove izjave konačno oglasi i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, pod čijom ingerencijom je Republički pedagoški zavod.“, kaže predsjednik Republičkog odbora sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Dragan Gnjatić.

Predrag Damjanović kaže da neće podnijeti ostavku, a odluku o smjeni prepušta resornom ministarstvu i Vladi RS. Tvrdi da je njegova izjava izvučena iz konteksta i da nikada nije rekao da prosvjetni radnici nisu zaslužili svoje plate. Pojašnjava da se u ovom slučaju nije radilo ni o kakvom bojkotu nastave od strane nastavnika, već o tome da direktori u spornim školama nisu znali organizovati onlajn nastavu. 

„Ja sam danas pokušao da Odbor sindikata informišem o čemu se radi. Očito da je Odbor zaključke pripremio prije nego što sam ja danas došao da se njima obratim. Žao mi je što oni nisu shvatili ovo moje obraćanje. Ja po ovom što sam njima rekao, ja apsolutno ne vidim nikakvog razloga za podnošenjem ostavke.“, pojašnjava direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS Predrag Damjanović.

Zaključci o smjeni nisu doneseni ranije, odgovaraju iz Sindikata obrazovanja. Poručuju da se radi o najblažim mjerama s obzirom na veliko nezadovoljstvo nastavnika. 

Svoju ogorčenost Damjanovićevim stavom, prosvjetni radnici iskazali u otvorenom pismu, podsjetivši prvog čovjeka Pedagoškog zavoda da gotovo godinu dana imaju časove u dvije grupe učenika i da je zbog specifične situacije rade i po 12 sati dnevno. 

„Nigdje u zakonu ne stoji da smo mi obavezni da držimo nastavu pred kamerama. Jednostavno nismo svi isti. Uvijek će se naći neko ko će moći da odgovori tom zahtjevu od strane nastavnika. Dok god prosvjeta bude poligon onih nezadovoljnih, onih koji imaju nezadovoljne ambicije, mi ćemo ići u što dublju mrak.“, ističe predsjednik Udruženja nastavnika muzičkog obrazovanja RS Suzana Kusovac Sladoje.

I iz Sindikata obrazovanja kažu da iako u zakonu piše da je nastavno osoblje dužno da radi i ostale poslove koje odredi direktor škole, to mora biti isključivo dobrovoljno.

„Nezadovoljstvo radnika postoji, a propis može biti šta god hoćete.“, kategoričan je predsjednik Republičkog odbora sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Dragan Gnjatić.

Sada su na potezu Ministarstvo prosvjete i Vlada. Od njih zavisi da li će Predrag Damjanović ostati u direktorskoj fotelji.

Od početka epidemije virusa korona nastavnici u Republici Srpskoj održali su preko 5 hiljada časova putem TV ekrana. Sindikat je u decembru prošle godine tražio da se zbog povećanog obima posla, za njih obezbijedi veća naknada, na šta je Ministarstvo pristalo na za sada između 12-15 maraka po času na televiziji.

BN TV

Komentari / 80

Ostavite komentar
Name

*****

20.03.2021 15:31

Dok god prosvjetni radnici budu ćutali na ovakve i slične izjave od strane bilo koga, samo će tonuti sve dublje u blato i glib. Kao dio akademske zajednice treba da budu jedni od najglasnijih u ovom društvu i mislim da je krajnje vrijeme da se čuju!Njihov glas treba da se digne za sve što je nakaradno u ovom sistemu, a pogotovo za izjave koje vrijeđaju njihov rad i dostojanstvo! Prosvjeto progovori konačno!

ODGOVORITE
Name

Laz

20.03.2021 16:15

Partijski smrad. Zaboravio kako je u učionici, a sad sve puta dva.

Name

Spoma

20.03.2021 17:02

Sta se ljutite primite nekog obucara kad je automehanicar direktor bolnice u Trebinju postavio ga Luka -boze njega lijecio ali nebilomu lijeka

Name

R

20.03.2021 18:09

Kada bi znali kakva je većina koja radi u prosvjeti ne bi tako govorili. Najlošiji kadar, pretežno sa privatnih fakulteta, radi u prosvjeti. Mahom tatini i mamini sinovi, porodica popova itd... Ne znam šta su prosvjetari umislili. Da se bez njih ne može. Ko nam uči dijecu nikakvo čudo kako živimo.

Name

Re

20.03.2021 19:53

Podrška gospodinu Damjanovića. Niko neće da kaže da je i istina ovo što govori direktor. Drugo, mnogo tog prosvetnog kadra se plaše izlaganja pred kamerama, jer tu nastavu mogu da ocene i drugi. Šta, neće iz svjetovnih nazora.? Radio sam đacima i mogu vam reći da je sramno kakvo loše znanje učenici imaju iz predmeta koji su slušali po nekoliko godina. Gledao sam i pogrešnih postavki i to su studenti donosili čak. Onda sam ih uspjevao podići za veoma kratko vrijeme i osposobiti za visoku ocenu, što govori da nije do djece problem. Ništa loše nije rekao. Svi znamo da su imali pauze, skraćene časove i može se reći da im je poprilično dobro.

Name

За назови учитеља RE

20.03.2021 21:31

Не могу ти написати ни поштовани, нити господине. Написати за себе да си одлично учио ученике, студенте, а не знати правопис, јасан је доказ да ти ниси наставник. Шта си, ти најбоље знаш, не бих ја ту ништа нити додао нити одузео. Неписмен си, а ако и јеси наставник, онда си о себи писао.

Name

reakcija-glas naroda

20.03.2021 15:35

I mi tražimo smanjenje plata prosvetara, jer su časovi smanjeni na 20 minuta, i da vrate pune plate koje su dobijali od februara do septebmra dok škole uopšte nisu radile. Novcem koji bi se na taj način vratio u budžet finansirala bi se borba protiv pandemije Kovid.

ODGOVORITE
Name

Rajo

20.03.2021 16:28

Hajde se ti malo raspitaj pa onda piši gluposti. Čas je 20 min, ali uglavnom se svako odjeljenje se dijeli na dvije grupe po 20 + 5 min odmora je 45 min. Od februara do jula je većina prosvjetara radila po čitav dan, doduše online, ali većini nikad teže nije bilo raditi.

Name

Profa

20.03.2021 16:54

Glas naroda je bolestan u mali mozak jer velikog nema, a takvi su svi glasači crvenih kmera

Name

Re rakcija...

20.03.2021 17:00

Ajd ne pricaj gluposti, rezredi su podjeljeni na dva djela tako pa im se drze casobi 2×20 min jednom razredu.

Name

re

20.03.2021 17:01

Časovi su smanjeni na 20 minuta ali je odjeljenje podijeljeno u 23grupe.Znači nastavnik dva puta ponavlja danas isto gradivi na času.Supruga mi ide dnevno dva puta na posao.A nastava preko interneta je veće psihičko smaranje od idenja na posao,niko to ne voli od prosvjetara.

Name

Malo Đokica

20.03.2021 17:06

Sa ovakvim razmišljanjem sledi nam propast! Ovaj bi pajser uveo normu učiteljima! Zbogom pameti.

Name

Prosvjetni radnik

20.03.2021 17:17

Da li ti znas da cas traje 20 minuta, ali u dvije grupe? Tupane neupuceni. Sada smo u skoli duze sat vremena. Sta ti znas o prosvjeti? Otkud ti pravo da komentarises nesto o cemu nemas pojma.

Name

Glas običnog naroda

20.03.2021 17:41

Onda bi trebali tražiti i povećanje plata prosvjetarima koji umjesto jednog časa od 45 minuta drže po dva od po 30 minuta, tako da bi im se trenutna plata trebala uvećati za trećinu postojeće.

Name

profa

20.03.2021 17:41

zelim ti da ti radis isto, kao sto rade svi casni i posteni nastavnici u ovoj vukojebini, da radis online od kuce, koristeci svoj mobilni, laptop, internet, da sedmicno pregledas zadacu od 300 ucenika, primas njihove mailove, pozive i upite 24 casa dnevno...da odrzis danas 5 casova od po 20 minuta x 2...ali kako to objasniti nekome kome je intelektualni domet zadruga, farma i slicno...ziv mi bio prijatelju

Name

re

20.03.2021 17:53

ej blento,znaš li šta si napisao?

Name

1000KM

20.03.2021 18:50

@reakcija. Prosuo si se drug kvalitetno.Sigurno vise posla ljudi imaju nego npr Civilna zastita ili policija.Ucitelji su i roditelji.Sinovi mi idu u jednu skolu,kakvih sve roditelja ima bolje i da ne pisem.Znaci,ucitelji zasluzuju mnogo vise i postovanja od roditelja a i vlade RS.Losa im je ministarka pa po njima moze da gazi svako!!!

Name

Miks

20.03.2021 20:28

Radim 2 godine u prosveti i potvrdjujem da je tamo vecina kadra sa privatnih fakulteta, nas sas drzavnih je jako malo..Profesori sa privatnih mahom predaju po nekoliko strucnih predmeta a deca javno pricaju da kod tih profesora nista ne rade..Uzas kakav nam je los kadar u prosveti..

Name

Re miks

20.03.2021 21:31

Ocigledno Vasim dolaskom „prosveta" i „deca" ce puno dobiti. Ako u vasoj skoli ima neka uciteljica pred penziju, neka vam malo gramatike prenese!

Name

A nije C

20.03.2021 23:02

Sramota šta pišete, ne znam kako ne znate da časovi traju po 20 minuta i da se nastava izvodi za svaki razred u dvije grupe, znači jedna te ista nastava dva puta se izvodi. Kakvu sramnu glupost predlažete!!!

Name

Sale

21.03.2021 00:32

Ti si tikvane ometen u svemu! Ko ti je dao kompjuter, ko ti pokrece prste po tastaturi? Priznaj! Sram te bilo sto kritikujes ucitelje! Rade kao nikad, on-line, u razredu, cak i preko televizije, sto nikako nije njihovo prirodno okruzenje. Poceli su da ih mjere sa starletama i realiti supljeglavcima svi oni kojima u glavu nije islo (a ni sada ne ide) gradivo iz 3. razreda. Sjedi. Imas jedinicu bez prava na popravni! Cuti! Cuti jer si jedino tako ne-glup!

Name

Marija

20.03.2021 15:42

Ni predsjednik sindikata Gnjatić ništa nije bolji od Damjanovića?

ODGOVORITE
Name

N

20.03.2021 16:03

Damjanović je jedna izvanredna i korektna osoba.Bio mi je direktor u Ekonomskoj školi.Gdje su mu drugovi ne oglašavaju se a mnogo je učinio za njih.

Name

Banjaluka

20.03.2021 16:04

Odlican komentar! Neka ne budu prosvjetari vise beskicmenjaci vec nek brane svoje dostojanstvo i rad, problem su samo oni sto su dosli preko veze i za pare pa ne smiju pisnut od pojedinih direktora koji im odmah prijete, svete im se ili ih sankcionisu, ali to nije razlog da ostali casni prosvjetari kao dio akademske zajednice cute i poltronisu dok ih gaze zarad svojih malih bijednih pojedinacnih interesa! Sve dok je tako bice ovako zato bi svi prosvjetari trebali podrzati smjenu Pedje Damjanovica i na taj nacin poruciti javnosti da nikad nikom slicno ne padne na pamet da prica!

Name

LESKOVAC

20.03.2021 16:17

DVE TRECINE RADNIKA U DRZAVNOJ UPRAVI I OPSTINSKIM USTANOVAMA NISU PPOTEKLE GODINE RADILI PUNO RADNO VRIJEME,A MNOGI NISU NI DOLAZILI NA POSAO A PRIMALI PUNU PLATU,PA STO BI PROSVJETARI BILI KAZNJENI SAMI.

Name

@N

20.03.2021 20:18

Za zaposlenje u toj istoj Ekonomskoj je uzeo novac od mog rođaka. Šta ćemo sad gospodine N?

Name

Osvrt

20.03.2021 15:54

Svaki prosvjetni radnik zna da od Damjanovica i njegovog RPZa niko nije vidio nikakve koristi. Da li je pomenuti gospodin ikad sisao sa svoga pijedastala na koji se sam postavio i usao medju prosvjetare da vidi koji su njihovi problemi. Nikad niste ni jednu pripremu za cas napisali, niti odrzali cas. A, znate traziti dlaku u jajetu kad posjecujete skole. Niste u stanju za takmicenje napraviti test a da ne izgrijesite. Cula sam da ste u jednoj skoli dozivjeli veliku neprijatnost jer su vam ljudi rekli sta misle o vama. Bice toga jos vise Dosta je vise pros..... nja. Boj se ovna, boj se govna. Svaka cistacica iz skole ima vise doprinosa obrazovanju, nego vi.

ODGOVORITE
Name

Struka?

20.03.2021 15:56

Ovaj Damjanovic nije nista drugo do korisni idiot!

ODGOVORITE
Name

Doviđenja

20.03.2021 19:13

Što korisni? Ne vidim nikakve vajde od njega.

Name

Prosvjetar

20.03.2021 16:12

Ovaj Damjanovic ne treba biti direktor RPZ tip je kupio na privatnim fakultetu diplomu a kao sada je i neki dr ,posle zavrsene vise pedagoske i sa nikakvim prosjekom u svoje vrijeme

ODGOVORITE
Name

glas naroda

20.03.2021 17:29

A mi tražimo smanjenje plata prosvetara. Ukidanje plata za mesece koje nisu uopšte radili od februara do septembra prošle godine.

Name

Re

20.03.2021 17:31

On je ekspert za ministarku! Ona samo trepce i lupeta. Zasto nije obisla skole ostecene u potresu? Zasto u Prijedoru i Novom Gradu imenuje partijski podobne VD direktorice koje ne ispunjavaju osnovne zakonske uslove da budu na tom mjestu? Zasto terorise zaposlene u Ministarstvu koji govore u ime struke, a ne partije?!

Name

SloboBL

20.03.2021 16:23

Izuzecima čast, ali većina je do tog istog posla došla zahvaljujući partijskoj knjižici.Za njih su skupljali glasove i samim tim pomogli na izborima.Sad fino neka uživaju u plodovima svoga rada jel i taj Damjanović pripada njihovoj partiji.Para u budzetu je sve manje, kredite tesko da cemo dobiti, tako da im je bolje da se spreme za smanjenje plate.A zahvaljujući crvenima zbog kojih se omladina raselila neće uskoro imati kome ni držati nastavu, a većina prosvjetara su opet članovi crvenih.

ODGOVORITE
Name

Re

20.03.2021 17:33

Pricas gluposti! Sta je s nama koji smo tu decenijama, kojima nije trebao SNSD da ih zaposli, koji casno i posteno rade i slobodno misle?! Pa ne postoji obrazovanje od ere SNSDovih poluskolovanih strucnjaka!

Name

Re

20.03.2021 17:34

Nisam clan crvenih niti njihovih papaka!

Name

Krejic

20.03.2021 17:51

Partijski smrad Damjanovic. Jedva zavrsio Pedagosku akademiju kao najgori u grupi. Nikakav strucnjak nikakav covjek. Obicno lupetalo i partijski ulizica.

Name

Grujo

20.03.2021 17:52

Neodgovorna izjava neodgovornog polupismenog covjeka. Teski mutikasa.

Name

Pero

20.03.2021 17:54

Sticenik Igora Radojicica. Racunar ne zma ukljuciti. Polupusmen osvetoljubiv. Slavili ljudi kad je otisao iz skole Bora Stankovic.

Name

@RE

20.03.2021 19:32

Da si malo pazljivije citao (kao sto nisi) komentar pocinje rijecima CAST IZUZECIMA. Znaci znam i ja da niste svi isti, ali u zadnjih 10 godina ima li neko da je u skolama zaposlen, a da nije clan partije? Ono sto hocu da kazem, vecina koji su zaposleni u javnim institucijam, skupljaju glasove, glasaju za ove koji nas ukopase zadnjih 15 godina. Samim tim su direktni i indirektni krivci za sve sto se dogadja. Meni to licno ne smeta (svako neka glasa i bira kako mu volja) ali kasnije kad direktori, ministri... koji pripadaju istoj partiji smanjuju plate, daju ovakve izjave nemaju sta da se bune, sve su oni to podrzali na izborima. A meni licno to vise nista ne smeta, nazalost kao i vecina mladih i radno sposobnih sam svoju srecu (pa kakva god da bude) morao potraziti van granica drzave. Jos jednom kazem CAST IZUZETCIMA, ali vecina je birala pa kako bude...

Name

@SloboBL

20.03.2021 20:16

Potpuno ste u pravu. Svi prosvjetni radnici u zadnjih 15ak godina dobili su posao preko veze, i tu nema izuzetaka. Ni jednog jedinog. Svaka cast starijim prosvjetarima koji se bore i da rade posao i da prezive u zbornicama paradu sektasa sa kupljenim diplomama, ali takvih je na zalost sve manje. Imam kcerku u drugom razredu gimnazije, radim po tri-cetiri sata sa njom svaki dan, jer joj manekeni u skoli ne znaju nista objasniti. Engleski joj predaje tatina kcerka sa diplomom privatnog fakulteta, sreca pa znam jezik inace bih bankrotirao placajuci privatne casove. Matematiku tatin sin koji je 17 godina studirao, ista prica i sreca da znam pomoci. Informatika takodje privatni fakultet, nista na casovima ne uce uopste. Da ne nabrajam dalje... A u razredu od 26 ucenika, 20 odlikasi! Izaslo bi mi dijete nepismeno iz gimnazije sa svim peticama, da svaki dan posle svog posla ne provedem sa njom par sati radeci i njihov posao! Skolstvo je spalo na tako niske grane da je to tuzno vidjeti.

Name

NN

20.03.2021 16:32

Ide li i sekretarica u paketu?

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

20.03.2021 16:44

PREDRAG DAMJANOVIĆ JE U B. LUCI OPŠTE POZNATI KRAMP, A PREKO SNSD PREKO MNOGO BOLJOH KADROVA IZ TE BRANŠE GAZIO LJUDE I KAO POLUPIMEN ZASJEO NA VEOMA VAŽNU FUNKCIJU... I PRIJE I DANAS ČOVJEK STRUČNO ŠUPALJ I SA TE FUNCIJE RADI KRUPNIH INTERESA ODREĐENIH LOBIJA UNIŠTAVA NAROD I SRPSKU NACIJU NA OVIM PROSTORIMA. DA JE DRŽAVE PREDRAG DAMJANOVIĆ BI VE MORAO DA BUE NA DOŽIVTNOJ KAZNI KOJU BI SLUŽIO U KP ZENICA.... PROPAST RADI OVAKVH VANREDNIH ZAVRŠENIH STRUČNJAKA... ??

ODGOVORITE
Name

Profesor

20.03.2021 16:44

Odavno se zna koliko Damjanović radi (ne radi ništa ).Samo šalje neke papire školama kojima traži da nastavnici određuju sve sto on zamisli,a to samo koči i smeta vaspitno-obrazovnom radu.Njegova izjava o nastavnicima-profesorima govori samo o njemu i kolika je steta takvog čovjeka držati na tako odgovornoj funkciji.Od kada je došao na čelo RPZ-a nista dobro i korisno nije uradio.Umjesto da se bavi istraživanjem i otklanjanja slabosti obrazovno-vaspitno procesa i zašto je obrazovanje RS-a palo ispod Albanije.On laje na ljude koji najviše rade i vuku.Zasto je pobjegao iz škole i nastave?Koliku ima platu ,a učinci su mu ravni nuli.Taj se ponasa kao naši političari,nista ga nije sramota i nikome ne odgovara za svoja (ne)djela.Odmah molim sve kolege sirom RS,da se pokrene inicijativa, da se taj čovjek odmah smijeni.I sa tim ići do kraja.

ODGOVORITE
Name

Republički zatupljivački zavod

20.03.2021 16:47

Jedan od glavnih krivaca zbog kojih je kompletan obrazovni sistem usmjeren na "zalupavanje" omladine, kao što je i sam ovaj gospodin "zalupan" i zarobljen u srednjem vijeku.

ODGOVORITE
Name

Tugo

20.03.2021 16:58

Mozemo li znati za koje zasluge Damjanovic prima platu? I njegova svita? Bez prosvjernih radnika ne moze ni jedno drustvo, a bez Damjanovica moze. Svaka najgora uciteljica Ili natavnik imaju vece zasluge od njega.

ODGOVORITE
Name

Luka

20.03.2021 17:08

Još jedan SNSD ovo poltron . Fukara od čovjeka .

ODGOVORITE
Name

Mile

20.03.2021 17:32

Ovaj smrad iz PPZ, koji nista ne radi dok prosvjetni radnici crnce i rade duplo vise, gube zdravlje, TREBA I MORA DA PODNESE ostavku ako ima ista ljudsko u sebi a cisto sumnjam!

ODGOVORITE
Name

1000

20.03.2021 17:42

Dajte i nama hiljadu maraka kao policiji. I mi smo bili u učionici sa 20-30 đaka, a pandemija.

ODGOVORITE
Name

Zoran

20.03.2021 17:43

Damjanović je grobar prosvjetnog sistema u Republici Srpskoj

ODGOVORITE
Name

Kowalski

20.03.2021 17:44

Најбоља су онлајн такмичења гдје дјеца из своје куће раде тестове, хехехехе

ODGOVORITE
Name

dane

20.03.2021 20:09

Tako je. Takmičenja su upravo tako izvedena. Učenici u svojim školama rade testove. Tako su poništili svaki smisao takmičenja, tako su djeca koja vrijede ostala bez prvih mjesta. Tamo su ustoličeni prepisivači i varalice.

Name

Milica

20.03.2021 17:44

Svi znaju da Damjanović samo urušava školstvo, čovjek bez vizije, samo priča neke svoje priče

ODGOVORITE
Name

Profesor

20.03.2021 17:45

Samo ćutite vi koji samo gledate u plate i novac. Svoju djecu vaspitajte kod kuće i druge nemojte dirati. To što je čas bilo koliko to ništa nije važno samo vi kući radite i idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

disident

20.03.2021 17:53

Gospodine Damjanoviću, prvo , Vi ne znate izgovarati samoglasnike a i većinu suglasnika. drugo, niste dorasli toj funkciji. Treće, bahati ste , nadmeni i bezobraznii!!!

ODGOVORITE
Name

Pajo

20.03.2021 18:57

Vrlo necastan covjek. Nista ne radi. Grobar skolstva.

Name

Peđa

20.03.2021 18:04

Jeste bio na sastanku sa nama direktorima i drzao nama predavanje i pretio vlašcu ,ali ja nikad necu reci ni jednom nastavnku da ide snimati casove u Bl

ODGOVORITE
Name

Miro

20.03.2021 18:11

A šta je Damjanović pogrešno rekao. U martu su radili samo prosvjetari iz BL na TV-u i ništa dodatno im nije plaćeno a imali su i svoje razrede i djecu. Ostali iz cijele RS su samo provjeravali zadaću što su im roditelji slali putem vibera. Sad kad trebaju držati oni iz drugih gradova treba im dodatno platiti. Što ne budu i oni iskreni i kažu da nastavnik koji je angažovan za rad na TV-u, ima slobodnu cijelu sedmicu.

ODGOVORITE
Name

Da

20.03.2021 23:35

Gdje ti dođe do tih informacija, to nije tačno. Ako je neko to i radio, to je pogrešno. U ostalom nisu se nastavnici školovali za tv učitelje i tv nastavnike, niti su se školovali da budu voditelji. Za takvo što treba proći obuku, adekvatnu pripremu. Pogledajte kako ljudi rade nastavu na daljinu u regionu! Sve poprilično savremeno i jasno, a mi jadni samo jedni druge kocem po glavi.

Name

Mirko

20.03.2021 18:11

SELJAČINA VROVAČKA!

ODGOVORITE
Name

Prijedlog i preporuka

20.03.2021 18:46

Damjanović hitno treba da podnese ostavku,jer je sporo reagovao na takve krupne riječi i nevješto demantuje izrečeno.Drugo,potrebno je što prije reorganizovati RPZ u smislu njihovog povezivanja sa univerzitetima kada je u pitanju unapređenje struke,a kada je u pitanju savjetodavna stručno-pedagoška oblast potrebno je iznaći sasvim nove oblike saradnje sa cjelokupnim obrazovnim sistemom u RS navim nivoima.Nakon utvrđene strategije treeba izmijeniti zakone koji regulišu ove oblast života i rada,tako što će se savjetnici baviti baviti stručno-pedagoškom praksom,a izbaciti nekakve inspektorske funkcije koje ih odvraćaju od stvarnih potreba od čega bi koristi prije svega trebala imati djeca,a i nastavnici koji s njima rade...

ODGOVORITE
Name

Gajba

20.03.2021 18:57

Hajde kreteni bolje da ste uciteljima kupili racunare da mogu da rade od kuce a ne da moraju od svoje plate kupovati.Drugarica mi radi kao uciteljica.Nedavno jadna primila platu i za lap top dade 650 KM.Malo vise postovanja prema tim ljudima ne bi skodilo.Podrska uciteljima...

ODGOVORITE
Name

Piva

20.03.2021 20:25

Pa nije ni cudo sta im rade kada ih Trivicka predstavlja.Zalosno i tuzno ali istinito.Po meni su ti prosvetni radnici nekako jedino i sto vrijedi.Valja se boriti sa 20,30 ucenika.I tako svaki dan.Jos ova korona.Praktikuju nastavu na nacin koji je nov za njih.Pa roditelji (prvi ja) e to je tek ludilo.Ali ni oni se nikada ne bune pa sa njima svako mlati...Svaka njima cast i podrska za ucitelje!

Name

...

20.03.2021 23:29

Da, podrška, I mi roditelji često ne vidimo sve kakao treba. A samo zajedničkim trudom i radom možemo postići dobre rezultate. Raditi se mora sa svojom rođenom djecom, nema nam druge. Vrijeme neće stati, a ni ovo ludilo neće još uvijek proći, pa ko to nije shvatio, bolje da sebi dođe što prije.

Name

Koritnik

20.03.2021 19:20

Otkuda Aco Grujic iz Visegrada na sastanku on jedva da je skunatorio srednju? Doduse pored potkupljenih crvenih prosvjetara u Visegradu i takvih direktora osnovne i srednje on im je prava slika u prilika. Ipak Koritnik ostaje uz SDS dzaba ste krecili Pero i Mladene.

ODGOVORITE
Name

Prof. Dubica

20.03.2021 19:31

Beskorisni čovjek koji nije umio organizovati svoje savjetnike da se jednom jave nastavnicima čiji rad "nadgledaju". Prvo neka njih otpusti, nastavnici to neće ni osjetiti. On sam potpuno nekompetentan, razdražljiv i neopravdano uvjeren u svoje poznavanje prosvjete. Zajedno sa Natalijom je potpuno urušio sve. Za direktore škola se postavljaju isključivo politički podobnici a jedini kriterijum je kojoj stranci je "pripala" škola. Oni zatim dovode stranački podmladak da zaglupi to malo djece.

ODGOVORITE
Name

Zorka

20.03.2021 19:36

Mislim da bi Ministarstvo trebalo da donese jasan stav...Ako 20.000 prosvjetnih radnika želi smjenu nepismene osobe, sa kupljenom diplomom, koji je urušio sistem obrazovanja, donio sramotnu sistematizaciju, ne znam o čemu treba da se razmišlja? Čovjek ne zna čitati!!! Jer to najbolji kadar crvenih? I još kruže priče da on sebe vidi kao ministra... Kako visoko mišljenje ima taj oboljeli lik! E tu sigurno neces sjesti...peticija svih prosvjetara i ako treba peticija da se istraje u smjeni.Iskorijeniti takve devijantne pojave kao što je Damjanović!

ODGOVORITE
Name

SFRJ

20.03.2021 20:19

Ovi današnji nastavnici nisu ni do koljena nastavnicima iz bivše Juge.Gledao sam zadatke iz matematike kod svoje kćerke.To je katastrofa, ništa s ničim. Ne izvode formule, daju da uče napamet, greške u formulama...Katastrofa

ODGOVORITE
Name

Stela

20.03.2021 22:11

Biće da današnji roditelji nisu ni do koljena onima iz bivše Juge, a nastavnici rade 50 puta više, nemaju nikakva prava, ne tuku djecu kao oni u bivšoj državi, imaju normalan pristup. Ne kupuju bunde ni šubare od ubijenih životnja, platu troše na testove, tonere, memorijske kartice, materijale neophodne za rad. I da dušu daju, ovdje je sve malo! Kad dođu djeca bez ikakvih lijepih navika i pristojnosti, tu ni Sveti Petar ne može napraviti rezultat. A koliko su dobri nastavnici iz bivše Juge, najbolje se vidi po komentarima onih koji su se školovali u to doba.

Name

Bronhi

20.03.2021 23:21

Znaju djeca i pogrešno prepisati s table, a raditi se mora više nego ikada prije. To sve znate i sami. Današnja djeca uče onako kako se od njih zahtjeva, sve zavisi šta od zahtijevaju u školi i kod kuće. Uredite život sa manje telefona, pa će djeca bolje učiti. Prije nije bilo tih gluposti.

Name

Tito

20.03.2021 20:23

Nastavnici nisu ni u redovna vremena kada nije bilo korone ni pola svoje plate zaslužili.Više društvu doprinese prodavačica nego ovi današnji nastavnici. Djeca nisu nizašta kada završe osnovnu školu.Ne znaju ni tablicu množenja.

ODGOVORITE
Name

Znaj

20.03.2021 23:07

Najbolje da nastavnik sjede kod kuće i da za djecu nauči tablicu množenje. De, de, malo smisli se šta pišeš!

Name

Jijko

20.03.2021 20:34

Ovaj čovjek je morž goni prosvjete radnike na neku nastavu u BL mnogi nisu pristali na to, ostavka ne može on biti na toj funkciji i tako se ponašati!!!

ODGOVORITE
Name

Nadzornica za engleski jezik

20.03.2021 21:29

Pozdrav za Matarugu Damjanovića I Aljetića.....!!!!!

ODGOVORITE
Name

Опа, Ђурђо

20.03.2021 21:34

Пази сад, није рекао. Е, мишу један безобразни. Ето, сад се види какав бескичмењак руководи РПЗ-ом. А ни случајно му не пада на памет да макар један просвјетни савјетник одржи показни онлајн час.

ODGOVORITE
Name

Ja

20.03.2021 22:28

Nemojte ljudi ko Boga vas molim, čovjek dugo godina direktor i sad zbog jedne rečenice da bude smijenjen. Vi ne znate kako je to, biti pa ne biti.

ODGOVORITE
Name

učiteljica

21.03.2021 06:12

Lolooo, ne smjenjuje tebe jedna tvoja rečenica NEGO TVOJ NERAD! Ali ti to ne možeš skontati tu ti nedostaje prirodna inteligencija.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

21.03.2021 06:40

Sa jedne strane Damjanović a sa druge Trivićka,kramp do krampa,i šta školstvo može drugo da očekuje nego PROPAST.Slučajno? Ne.

ODGOVORITE
Name

Gledam godinama

21.03.2021 08:53

Da se razumijemo, ovdje se radi o pogrešnom čovjeku a pogrešnom mjestu, godinama. Direktor RPZ-a član sekte koja harači ovaj narod. Hvala Bogu sve je bliže vrijeme promjena u kojem takvim moralnim spodobama neće biti mjesta.

ODGOVORITE
Name

Ops

21.03.2021 15:28

Obrazovanje nula sve privatni fakulteti stranačka zapošljavanja, kupljene diplome i takvi nešto ko pitaju se i odlučuju fuj?!

ODGOVORITE
Name

Pedagog

26.03.2021 15:27

Gospodin je zalutao u Prosvjeti. Definitivno Smjena!

ODGOVORITE