Летило се и у доба пандемије у Праг, Солун, Беч, Крф,...

Београд, Сарајево, Пула, Тиват, Љубљана, Скопље, Бари, Солун, Лугано, Брно, Праг, Истанбул, Москва, Казањ, Салзбург, Брисел, Тел Авив и острво Крф били су мјеста гдје су авиони Републике Српске летјели више од стотину пута у години пандемије коронавируса. Званичници и друга лица користили су авионе у просјеку два пута седмично, о трошку грађана Српске, извјесно за личне потребе, јер нема података о „државним активностима“ у већини наведених градова.

Република Српска 20.03.2021 | 12:55
Летило се и у доба пандемије у Праг, Солун, Беч, Крф,...

Новим авионом од морских дестинација до Русије

Нови авион „Цессна Цитатион ЦЈ4“, који је Српска 2019. године купила за 19 милиона марака, што је ЦАПИТАЛ открио, летио је у посљедњих годину дана више од 60 пута, најчешће у Београд и у Сарајево.

Поред ових градова, новим авионом неко је често летио и у Праг и у Брно (Чешка). Међу занимљивијим дестинацијама су и Истанбул (Турска), Тел Авив (Израел), Лугано (Швајцарска), али и Солун и Крф (Грчка).

Нови авион купљен је, између осталог, да може летјети и до Русије, па је у јуну прошле године имао два лета за Москву, а стигао је једном и до Казања.

Посјета Москви била је на позив Владимира Путина и због присуствовања Паради побједе. Са Додиком је тада у Москви био и Емир Кустурица. И лет у Брисел поклапа се са састанком који су сви чланови Предсједништва БиХ имали са званичницима Европске уније (ЕУ) крајем септембра 2020.

Међутим, већина летова нема оправдање у виду састанака званичника са другим званичницима у иностранству или посјета важним конференцијама, самитима и слично, а поготово не путовања у Чешку, Швајцарску, Грчку и друге морске дестинације.

Влада стари авион продала, па га изнајмљује?

Други авион, „Цессна Цитатион 525“, за који су из Владе РС раније тврдили да је приземљен и да се због тога купује нови такође је летио са аеродрома који се налази у Маховљанима, у општини Лакташи.

У посљедњих годину дана тај авион имао је 40 летова, најчешће за Београд. Када је у питању овај авион, такође нису изостале дестинације попут Прага, Беча, Солуна…

Према непотврђеним информацијама, Влада РС је авион продала словеначкој компанији „Линxаир“ те га изнајмљује за своје потребе, што доказује и то да има скоро идентичне руте као и нови авион Српске и стациониран је у Лакташима. Једина разлика је у томе што има чешће летове за Љубљану, за шта разлог може бити то што је у власништву компаније престонице Словеније.

У институцијама Српске и БиХ су се оглушили на питања да ли је авион продат, да ли се изнајмљује и у чијем је власништву.

Влада је раније посједовала и авион „Цессна Ц500“ који је продала Техничком ремонту Братунац (ТРБ), а затим га повремено изнајмљивала.

Податке о томе колико су пута изнајмили авион у Влади и Палати предсједника крију.

Међутим, занимљиво је поклапање одређених дестинација на које лети авион РС и ТРБ. Наведени приватни авион је 4. марта ове године некога одвезао из Лакташа у Рим и одмах се вратио назад, а затим отишао у Љубљану, па у Београд. Сутрадан, 5. марта, по ту особу или особе у Рим отишао је нови авион Српске и вратио се у Лакташе.

У институцијама Српске мук

Оправданост наведених летова и питање ко и којим поводом лети о трошку грађана Српске посљедњих година често је постављано руководству Српске, али конкретни одговори су углавном изостајали.

Тако је и овог пута ЦАПИТАЛ наишао на мук институцијама Српске, прије свега у Влади РС и кабинету предсједника Републике Српске који упорно одбијају да објасне јавности који су разлози да авиони у години кризе и пандемије коронавируса лете на дестинације гдје нема званичних сусрета или других послова званичника РС.

Крије се и ко све користи авионе РС, колики су трошкови једног лета и друга важна питања.

Иако је Влада оснивач Ваздухопловног сервиса, Милорад Додик је, док је био предсједник Републике Српске, наложио измјену уредби тако да и он може да управља тим сервисом.

Када је Додик постао српски члан Предсједништва БиХ наставио је да користи ресурсе, односно авионе и хеликоптере Републике Српске, а онда је то накнадно легализовано.

Влада је 21. фебруара 2019. године допунила Уредбу о оснивању Ваздухопловног сервиса и омогућила да авионе користи и члан Предсједништва БиХ из РС, о чему је ЦАПИТАЛ писао у тексту „Легализована Додикова путовања авионима и хеликоптерима Српске“.

Вишковића нико ништа не пита

Премијер Српске Радован Вишковић такође игнорише питања ЦАПИТАЛ-а о авионима и летовима.

Након што смо 2019. открили да Влада купује нови авион, Вишковић је то правдао чињеницом да је стари авион приземљен. То није била истина и открили смо тада, такође, дестинације на које је тај авион летио.

Ребалансом Буџета те године издвојене су паре за нови авион, а лицитација коју је обећао премијер и продаја старог авиона није јавно оглашена.

Вишковић је говорио и да су тада изнајмљивали туђи авион и правили огромне трошкове за Републику Српску, али на конкретна питања око летова авиона, изнајмљивања и трошкова која смо упутили у његов кабинет не жели да одговори.

„Од предсједника Републике и даље, они имају право и не траже од мене одобрење за употребу хеликоптера“, рекао је током посљедње предизборне кампање Вишковић на питање зашто се хеликоптер користи у страначке сврхе. Исто би, вјероватно, одговорио и за авион.

Лет Лакташи – Београд 7.600 КМ у једном смјеру

Колики су трошкови изнајмљивања приватног авиона за лет од аеродрома Бањалука – Београд покушали смо да сазнамо у агенцијама које се баве тиме.

„Цена изнајмљивања приватног авиона за превоз људи из Београда до Бањалуке, за датум 30. или 31. март, износила би 3.900 евра. Цена је иста за три и за пет путника“, одговорили су на наш упит из једне београдске агенције која у понуди има изнајмљивање авиона „Цессна Цитатион“ који је сличан авионима Српске.

Авиони Српске од Бањалуке до Београда и назад летјели су најмање 34 пута у посљедњих годину дана што је, ако би се узели трошкови изнајмљивања авиона, коштало око 517.000 КМ.

Злоупотреба државних ресурса и нетранспарентно трошење

Извршна директорица у организацији Транспаренцy Интернатионал Ивана Корајлић наглашава да је кључни проблем то што није дефинисано у које сврхе се могу користити авиони и хеликоптери.

„Требало би да се води рачуна о рационалности, али се то не ради. Када се раније постављало питање коришћења авиона и хеликоптера, увијек је одговор институција био да они не улазе у сврху коришћења, већ да има прописано ко од носилаца функција смије да користи те ресурсе и не улазе у саму сврху коришћења што оставља огроман простор за злоупотребе. На то смо указивали свих ранијих година, посебно када су коришћени у изборне и страначке сврхе“, истакла је Корајлићева.

Додала је да је потпуно изгубљена граница између тога да неко путује у својству носиоца јавне функције или приватно, страначки или у неку трећу сврху.

„Јавни ресурси се код нас сматрају сопственом својином, па тако и авиони и хеликоптери. Нажалост ти трошкови нису безначајни, а ријетко ко смије улазити у то да ли су оправдани“, нагласила је Корајлићева.

Члан Удружења економиста РС „СWОТ“ Предраг Дудуковић каже за ЦАПИТАЛ да је врло тешко рећи да ли су ови летови били за приватне или за пословне сврхе, јер ће представници власти у сваком тренутку наћи неки разлог због чега су негдје путовали.

„Због тога је врло тешко утврдити да ли су ти летови били у некој приватној режији или су били везани за одређене државничке дужности. Иако је тешко утврдити да ли су ти летови били у службене или приватне сврхе, сигурно је да су се они користили да се уклопе и неки приватни са државним пословима како би се то уједно обавило о трошку државе“, каже Дудуковић.

Економски аналитичар Зоран Павловић истиче да би било логично да институције саопште јавности чињенице о томе ако су неки функционери ишли на службено путовање.

„Међутим, с обзиром на то да се може видјети да саопштења није било у том броју колико је било летова, очигледно је да су авиони летјели неким другим поводом. Ми немамо никакве транспарентности у понашању и коришћењу јавних средстава и то је основни проблем“, нагласио је Павловић.

(Цапитал)

Коментари / 136

Оставите коментар
Name

кики

20.03.2021 12:04

Одлетиће али на Туњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

20.03.2021 12:28

Изгледа да се Човић и Изетбеговић нормалније понашају, овај наш све порроши, почео је од града да тражи још мало че од народа да му будемо донатори.

Name

Ре

20.03.2021 12:29

Авиони слузе да се лети са њима. Аеродром нема у Лактасима,него у Маховљанима.И то је аеродром Бањалука.

Name

ЛУДАЦКИ ЕНИТЕТ

20.03.2021 12:30

КАКВА БАНДА. ЈЕЛ ВОЗЕ И КОКАИН.

Name

МИРКО

20.03.2021 12:38

Нека лети, одлетјеће он у вјечност као и Мићић.

Name

РЕ ЛУДАЦКИ

20.03.2021 12:55

НИЈЕ КОКАИН, НЕКАД И КУМ СКРБИЦ.

Name

Милко Грмуша

20.03.2021 12:58

То Милорад Додик преноси Новоматицов прљави новац и оде на Крф да види како му је хотел.....

Name

Ре д

20.03.2021 13:09

Па цим трази од града исто ко да трази од народа јер народ који ту зиви пуни тај будзет .

Name

Дијагноза

20.03.2021 13:22

Приватни авион, приватни хеликоптер, приватни будзет, приватни ентитет, приватни папци и народ је власништво само једне особе. Како смо паметни и образовани тако нам и јесте.

Name

Кокана

20.03.2021 13:31

Па има ли БејХа уопсте против-ваздусну одбрану?

Name

Борац

20.03.2021 13:49

Багра лоповсака. Сви издајници а они као браниоци. Где су ва вакцине лопови? Омладину сте нам растјерали,фирме покрали.

Name

Ре

20.03.2021 13:59

Лети гдје је год купио некретнине и ставио милионе у банке. А народ нек гласа за свог преваранта.

Name

Ре Ре

20.03.2021 14:06

Па шта вам је људи што сте тако љубиморни. Има се може се. Ко вам је крив што нисте и ви политичари па би имали и хеликоптер и авио а богами и милијардицу на жиро рачуну у Швици. Немојте да заборавите за мене да гласате на сљедећим изборима ипак вам ја водим РС у пропаст.

Name

Драган

20.03.2021 14:10

ЛУДАЦКИ ЕНТИТЕТ: Не, то је у надлезности полиције

Name

Ма сикира

20.03.2021 14:52

За ово иде пањ и тупа сикира

Name

Ре

20.03.2021 15:22

НЕ ВОЗЕ КОКАИН ВЕЦ ВОЗЕ ПАРЕ И ОРУЗЈЕ

Name

СТРАСНО

20.03.2021 15:29

док нормални премијери и на бициклимасе возе насе гњиде хеликоптерима се свалерају и обилазе разне дестинације

Name

Вања

20.03.2021 16:23

Гдје су сада ботови да се јаве, синоц су били веома активни. Сигурно им је маца попапала језик. Од ове бахате и корумпирано-криминалне власти није оцекивати ниста друго него да се расипају народним новцем. Да су летове плацали својим новцем неби толико путовали. Опс па они и немају свог новца, то је новац из будзета.

Name

Ре

20.03.2021 17:24

Тражили сте, гледајте

Name

Еди

20.03.2021 17:32

Типицан примјер како власт и паре кваре цовјека. Када је долазио на власт на тенковима као "дасак свјезине и наде" овај данасњи омразени монструм Додик је изразавао неке људске особине, тако је знао и говорио да је Босна најлепса земља, да је Карадзиц, Младиц и многи други ратни злоцинци и да морају одговарати, знао је и ста је геноцид и да је у Сребреници изврсен и од кога, знао је реци и да је резултат геноцида ерс коју је цак називао "рс сумска", писао је и Милосевицу писма и препознао у јему "балканског касапина и крвника" и тразио да одступи.....и много цега....али данас како се енормно напљацкао и постао опасно пребогат и опасно присвојио власт барем на половини Босне он се претворио у монструма и кабадахију и погазио све оно мало људско сто је имао и претворио се у дзелата Босне прогласивси је немогуцом и неодрзивом и хтио би бар половину присвојити као свој приватни посјед и оградити заједно са свим опљацканим и уцинити недодиривим, а оно мало српског народа сто је остало које је инаце претворио у робове и гласаце осудити на дозивотно ропство, без обзира на цијену коју би могли платити сви који се укљуце у његове сулуде намјере.

Name

РЕ

20.03.2021 17:34

када ће почети слијетати у Требиње

Name

Ре

20.03.2021 18:53

Еди,дзаба писес нико не цита.Видио сам само Додика спомињес. Разумљиво засто вам је трн у оку. Стити Републику Српску ов васих насртаја

Name

Моја Апотека

20.03.2021 19:48

Иш'о кумашин у Лугано да обиђе "Моју апотену". ОЗНА СВЕ ДОЗНА

Name

лугано

20.03.2021 20:44

Мозда је исао у Лугано да уговори посао? Поготово ако зели несто да облазе ГРАНИТОМ као Кремаљ....! Ту је могао и да преноци у најлуксузнијем хотелу код истог газде.Бизнис не познаје границе,нације,вјероисповијести...итд.

Name

Еди

20.03.2021 22:15

Писао сам овај пут само о Додику као типицном примјеру, како се цовјек промјени кад додје до пара и власти, наравно није он једини, ниста нису бољи ни Цовици или Бакировци, па и ова опозиција, видјесте ли људи оно богаство последњег прелетаца покојног Мица Мицица одакле...министар за избјеглице..хахаха...

Name

Уоцено-опстепознато!

21.03.2021 07:33

Бас страсно да народ годинама води овакав сарлатан!

Name

А, ЈооооЈ

22.03.2021 06:00

Мене посебно занима шта је тражио у Бару и Тивту. Полазним и долазним дестинацијама за трговину високоакцизним робама које се одзивају на ДРОГА И ЦИГАРЕ. Нека нам је Драги Бог на помоћи. Ако нам уопште има помоћи

Name

Елиот Нес

22.03.2021 06:03

Не бих да вријеђам млад еу БиХ, али већина њих се: ИЛИ ОДСЕЛИЛА НА ЗАПАД, ИЛИ ДРОГИРА. Ко може да тргује дрогама на велико и како се оне трнаспортују - допремају у БиХ, и ко је одговоран шт се криминалитет стављања у промет дрога раширио до катастрофалних граница. Мени је познато, али - изгледа вечини народа и гласача није...Али, стиже Елиоте Нес (Драшко Станивуковић) који ће да помете багру и криминал..

Name

РЕ ЛУГАНО

22.03.2021 06:11

Близу си. У Лугану је главни баја један познати косовар истакнути члан Секте који има хотеле и пере паре свјетске мафије. Ту се одржавају и свјетски конгреси Секте. Али и главно сједиште Моје Апотеке (писао Васковић). Као и позната офф схоре зона. Па ти сада види. А можда су наши државници ишли у главни град Берн, па принудно слетили у Лугано јер им је нестало горива. Никада с ене зна.

Name

40 Британских обавештајаца...

20.03.2021 12:06

Машала, може се, а народ нека лаје, ко за то још мари, а борци су пи.. е и не заслужују бољи живот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 40

20.03.2021 12:26

Невриједи само кукамо као љути смо а ста треба да се догоди да се ово стање ријеси.Цекамо опозицију а и они масте бркове на ово бахато понасање власти.Нико не одговара низаста па засто би онда они престали да нас јасу.нема ниста док се недигне народ (ово сто је преостало).

Name

Полуписмен

20.03.2021 12:45

Народу кости да глодје, а на рацун народа елите зиве ко краљеви. Ма мозе нама јос под капу стати, кад прекипи истресацемо се на комсијама, и то на оним немоцним и незастиценим. Јбг, на јацег се не иде

Name

Крле

20.03.2021 18:11

И треба нас неко критиковати. Али изгубили смо вољу.

Name

Горан

20.03.2021 12:06

Тако смо гласали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласаци климоглавци

20.03.2021 12:23

волио бих видјети фацу гласача који скуцкају за бус карту а гласају за ову политичку сподобу,барабу илити пробисвета....не жалим вас јадници но себе, сто и мене у говна са вама вуцете...

Name

Горане ?

20.03.2021 12:32

Наравно да је тако. Да нису тако гласали никад се синови и церке не би могле ухљебити јер су тотално безвредни кад је у питању било какав рад. Нека има посао и то да ниста не ради. А зато политицари који су им то омогуцили могу да раде ста зеле. Нека неко казе да није тако?

Name

Wодолија

20.03.2021 12:41

Крф, Луганско језеро, Тиват, Рим....итд., ....тамо се бране и заступају народни интереси?.... Путовање на те дестинације је лијепо, ...цисто да се побјегне мало од ових будала сто су ме изабрали....

Name

ре

20.03.2021 13:42

То је нама наса борба дала, да имамо Милу Будака за марсала.

Name

Б Лука

20.03.2021 14:19

Нисмо тако гласали. Од 2014. године Додик је на око 15-20%, а снсд на 10-15%. Али како се каду избори и како се врсе уцјена гласаца имамо то сто имамо. О размјерама крадје видјети Добој посљедни избори.

Name

Србац

20.03.2021 16:01

Горјеће они у паклу. Зелим им од срца.

Name

Ре

20.03.2021 18:01

Тако СТЕ гласали и треба вам узети све, и дусу!

Name

Дадо

20.03.2021 12:06

Ја имам информације да је бивси градонацелник БЛ обилазио градилиста у Цеској гдје је радницима представљен као власник. Бар 3 радника из Б.Луке који су изводили радове су исприцала исту прицу. Е сад ције су зграде то це неко некад утврдити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако Бог да

20.03.2021 12:09

Све ће да плате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 13:50

Мој друже све је то цијена србовања.

Name

Избори

20.03.2021 14:59

2022

Name

Бозе

20.03.2021 12:09

Дајте списак путника да видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 15:27

Које би се свалерке откриле тек тад и колико би тек онда било бракоразводни парница а адвокати би трљали руке и смијали се од среце

Name

!!!

20.03.2021 15:46

То са списком путника могло би да буде врло незгодно? Не цуде летови за Тиват, јер је на том дијелу Црногорске обале најатрактивније за одмор. Пада у оци 1 лет за Рим. Обзиром да надлезни о томе свему не говоре нити било ста, мене неби изненадило ако је на примјер тај дан у Риму слузена миса задусница за устаског сатника Пеју Марица, па се један мали број људи послао на тај помен авионом владе РС? Гора би била варијанта да се на примјер радило о каквом мафијаском послу? Из свих тих разлога, како народ неби пустао масти на вољу било би добро да надлезни објасне све и 1 лет, јер то овај народ и те како дебело плаца.

Name

Ф

20.03.2021 12:14

то је то кад србин србина дере и нико се не буни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

20.03.2021 12:17

Хехе која пљацка Али властитог народа Ста вас брига имате Бају Па србујте и даље Поз из слободнога свијета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.03.2021 12:17

Након ове информације господо лидери опозиције поднесите кривичне пријаве против одговорних,оних који су одобрили кориштење авиона у приватне сврхе и тако покажите да ли сте истинска или лажна опозиција.Шаровићу,Бореновићу и Нешићу ви сте на потезу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Председнице СДС-а

20.03.2021 13:00

Седи у ауто или На боx или аутобус барем За толико мозете да издвојите ,ако си нормалан и нека ти не буде теско и поведи са собом Несица у Цеску и у потрагу За наводима о власнику градјевина По Цеској. То је твој посао измедју осталог. Прозивају Вас они који не би требало, али им се даје За право.

Name

Еееее

20.03.2021 12:17

Брао брао. Ужива. То је народ. Омогућио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЛО И М БИЛО

20.03.2021 12:19

Треба им купити флоту читаву. За наше цареве. Ми можемо и коријење јести. Само полако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бекријааа

20.03.2021 12:19

Само гласајте за Додика...Надам се да це купити и крузер насим парама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 16:32

Зато проси за вакцине, проси за медицинску опрему, проси за градњу путева, проси за градњу болница, дугачак је списак за шта се све проси. А пошто се умори од просијачења, ред је да се одмори и одлети негдје. А неће ваљда сам. Има принцеза, принц и остале војводе.

Name

Лука

20.03.2021 12:20

Шта би народ да нам нема. Њега да не лети. БРАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

отисао

20.03.2021 12:21

само сисај овце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко,њемацка

20.03.2021 12:23

Браво Миле,само сисај овце,купицу ти нове маказе у Де.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

20.03.2021 12:24

Луди људи гласали за ову власт и тако нам и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокодил

20.03.2021 12:24

17 и 18 марта лактаси сарајево лактаси....цисто писање по народу.....ако иде за грцку да је једе тамо гирос па хај и некако цовјек да разумије ал из бл отици у са па се исти дан вратити да би сутрдан опет отисо то је ствано болесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја Цоyоте

20.03.2021 12:27

у другом ентитету овакво бахаћење не постоји, немају ни авионе нити хелокоптере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 12:57

Шташ нека немамо и вама би боље било да немате авион?

Name

ТЕШКО НАМА

20.03.2021 13:03

ПА ЗАР НИСИ СВИХ ОВИ ГОДИНА СЛУШАО ДА ЈЕ РС БОЉИ ЕНТИТЕТ. ЕКОНОМИЈА И СТАНДАРД У ПОРАСТУ. ГЛЕДАЈ РТРС, ВИДЈЕЋЕШ.

Name

Ранко972

20.03.2021 14:01

Аустрија нема владин авион Овај авион продати а троскове лета гдје је ко летио наплатити уз криицне пријаве

Name

Нормалан

20.03.2021 12:28

То је нас БАЈАзит и његова компанија ухљеба а у народа пун стомак национализма, Српства и патриотизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

20.03.2021 12:28

Док он неодлети за Туњице без повратне карте народу неце бити боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

20.03.2021 12:40

Мафија има дрзаву док полупани глупи кукавицки Српски народ не смије писнути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 19:36

Немој тако, нама је република светиња, не дамо је ни по цијену да нам Додикови владају вецно. Србовацемо и гладовацемо, али српске републике не дамо.

Name

А

20.03.2021 12:44

Нисмо га купили да стоји у гаражи већ да нам се господа воза. Ух, ма не да се воза с бициклом се вози, а с авионом се лети. Па ја. Ми им га купили, ми им плаћамо летове. Шта је ту спорно? Бухаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

20.03.2021 12:46

Бурле се баш готиви ко да му ћећаћевина.Никакве користи сем штете и просјачења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНТРАВЕЗНИ БИЗНИСМЕН

20.03.2021 12:47

ИМА СЕ МОЖЕ СЕ...МОЖДА ЗА ОВАЈ АВИОН НЕ ТРЕБА ПЦР ТЕСТ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

20.03.2021 13:01

Има ли игдје Гаврила Принципа?

Name

Мино мафијас

20.03.2021 12:51

МАФИЈА ЈЕБО КОЛУБИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФедералацТЗ

20.03.2021 12:53

И ви сањате о некаквом отцјепљењу и о властитој држави? Па ви би нако пола године стајали у редовима пред амбасадом Републике БиХ у Бањалуци и тражили азил. Хахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србенда

20.03.2021 20:40

Док је нама наше српске Дике Додика, Федерација никада неће бити боља, напреднија, просперитетнија.Гдје се боље живи реално. Колико радимо, а како се проводимо.

Name

Бањалука

20.03.2021 13:07

Па ваљда су летјели да отворе рацуе и депонују паре као ДИЛАС јел тако Преседнице РС ста се цудите као да незнате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пилот

20.03.2021 13:08

Мислим да је боље да упоредите датуме са спортским догађајима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудница

20.03.2021 13:08

И само На следецим изборима гласајте За уједињену српску Демосе стевандице папке бивсе и садасње ДНС притајене улизице тако да будалетина мозе и даље да лети авион па кад му досади онда хеликоптером, а да народ не би заборавио да има и мерцедес

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

20.03.2021 13:31

Морају оправдати сервисе авиона у будуцности да и ту који милион украду,кад има будала који плацају њихово курцење нек лете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.03.2021 13:31

Као му дјеца рекосе бас је фаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каспер

20.03.2021 13:38

Може му се! Он је апсолутни власник наших живота! У овом логору који се зове РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој ти Федералац

20.03.2021 13:43

Шта је са Бакиром и Човићем и осталом мраком.Сви су исти пљачкају свој народ.Погледај колико је крезавог народа док ови лопови покрадоше бас управо тај народ.Бозе ти сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

20.03.2021 17:40

Какав јефтин изговор, шта кога брига за Бакиром и Човићем, значи ако су они лопови и у РС морају бити лопови хаххахах добра ти је то теорија

Name

ре

20.03.2021 21:06

овде се лосе стање правда тако сто се показе прстом на неког другог, и цак не нузно на горе стање. колико год они у фбих крали, ипак су економски доста јаци него ми у рс-ој.

Name

Бакир

21.03.2021 08:36

...није ни близу Човићу и Додику што се криминала тиче. Далеко је мање лопов од ове двојице усташа!

Name

Перица Школарац

20.03.2021 13:49

Авиони који превише лете могу због замарања материјала и да се сруше. То овој господи изгледа није пред очима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

минхаузен

20.03.2021 13:51

А борацки додатак , колики је ? Интересантно је , па и да си ботина над ботинама , црвени првак свијета у ректалном пењању у њихове гуз. , зар ни тренутка ти ово не смета , зар не видис да це ти дјеца , будуцност , овако нестати пред оцима ?Засто ово допустамо ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

20.03.2021 16:36

Бирају бароне мој националност јер немају рационалност. Необразовано племе ситносопствених...Добро вече сиротињо,добро јутро биједо,добар дан слуго...Тако ће бити,а некад је било...

Name

Ре

20.03.2021 13:53

Све док Миле подилази народу са референдумима и отцјепљењем, народ це да се нада и трпи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

20.03.2021 14:12

Лугано??? Ко је тамо летио??? Шта има даље коментарисати ово, овдје ником рачуне нико не полазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

греендестинy

20.03.2021 14:19

Те егзотичне дестинације су савршене за шопинг, дакле неки од чланова породицâ наших преосвећених је користио те летове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа

20.03.2021 14:25

Мој народе какве Туњице .Тразити да народу полозе рацуне и то хитно !Ко пљацка и исељава народ Р.Српске ? Ко лети авионима,када и због цега ? Ко одобрава користење авиона ?Ако не полозе рацуне,позвати Станивуковица да поведе народ на улицу па ста буде ! Зар је народ заслузио да једе у јавним кухињама а злотвори тросе народне паре и возају се по бијелом свијету о троску тих истих градјана ?Молио бих бањалуцане да хитно затразимо од владе да полози рацуне !Вријеме ради за њих а против нас !Не требају нам јавне кухиње него друга власт која це бринути о свом народу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кгх

20.03.2021 17:35

Сути, појацај србовање и припреми корјење. Јос мало па це референдум. Видис како Миле растура твз. БиХ. Након референдума рат па побједа па обнова и онда зивот како треба. Мозда се спојимо са Србијом ако будемо хтели. Лепј поздрав

Name

Перса

20.03.2021 14:30

Па нека лете, за то смо и гласали Шта се сад буните И следеће изборе опет за њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.03.2021 14:31

Фукара, троши народне паре, а ви глупи народе, гласајте за узурпатора и треба вам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

20.03.2021 14:36

Замислите само колико су кокаина довукли.са ова два авиона,видите да су радили пуном паром...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер хик

20.03.2021 18:04

Ха ха Смрк смрк

Name

Милан

20.03.2021 14:37

Готов је, политички крај му се ближи, Туњице ??? 2022.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

20.03.2021 14:38

Па неце ваљда тротинетом ици, па он је преседник ако нисте заборавили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 16:59

Нема тог тротинета.

Name

Новац

20.03.2021 14:39

Износе новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

упоредим

20.03.2021 14:42

Просјака у њемацкој има нај висе румуна и ја се питам па колико има румунски прјеседник авиона јер ми из СР нисмо били толико сиротиња док бурле није поцео куповати силне зракоплове али сад мора један да буде из НАТО-земаља као да це да оснива своју војску у Лактасима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрен треба бити и реци

20.03.2021 14:42

Нејасно ми је засто се ово потенцира. Вецину народа ово не дотице док народ добро зиви, док су маркети пуни, док се возе добра аута, док се носи маркирана гардероба... Има несто мало сиротиње и они гласају против власти али они су мањина (неких 20%-25% људи)

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Искрен

20.03.2021 20:26

Гдје зивис ти искрени? У Српској не зивис сигурно. То сто твоје завидне оци виде само скупа аута и скупу гардеробу не знаци ниста. Погледај цињенице, оне не могу лагати: у Српској само три од десет пунољетних градјана посједују аутомобил и то у просјеку (неки имаји висе од једног па ти рацунај), висе од 50% од свих запослених прима законски минималац, незапсоленост медју младима испод 35 година је највиса на планети и износи преко 50%... ово су све голе цињенице, а ти и даље гледај добро обуцене пролзанике и мисли да зивис у Норвеској, мозда це ти од тога бити лаксе.

Name

Радник

20.03.2021 14:42

И онда ми смо не дисциплиновани, ко има журке, коме пјевају на увце. Ма срам те било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

20.03.2021 14:44

Гледам ову фотку горе како кримос Миле Ронхилл излази из авиона и цека га луксузни ауто,овакав расипник није краљ сведске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

20.03.2021 18:05

Заболе га, не троси из свог дзепа. Опет скупстина о отцјепљењу и слицно. Глупи народе узивај

Name

За Сведску

20.03.2021 21:05

Па краљ Сwедске је нормална особа..Радио сам у Сwедској и лично видио краља кога вози шофер без свите око њега сасвим нормално. Човјек изађе из аута прошета без икаквог обезбеђења.....Кад видиш ове наше хоштаплере и хеликоптере..па мерцедесе обезбеђења да их не знам створио би слику да је стандард надмашио стандард Сwедске.

Name

Еееее....

20.03.2021 14:49

Е да смо барем држава! Нажалост имамо ранг једног од кантона БиХ.Ово ку..ење служи сам за шверц и криминал! Заиста треба порадити на гушену овог шљама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2021 19:43

Ма некако је ипак боље да се отцијепите, па да вам онда династија Додик влада једно триста година, само зато сто фурају српство. Питање је само о цему це се расправљати на сједницама скупстине независне РС једном кад не буде Хрвата и Турака који вам ремете аријевску цистоту.

Name

Војка

20.03.2021 14:50

Ми смо себи највеци непријатељи тако је одувјек било... .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

20.03.2021 14:50

То је хвала борцима народ је стока

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дј крмак

20.03.2021 14:55

Излази из авиона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Дудук

20.03.2021 15:12

Гдје ја ногом, ту ни амброзија не расте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

докле висе

20.03.2021 15:12

Еве вам вас Баја бирали сте га и сад га трпите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

20.03.2021 15:25

Да и Милорад не крије паре по егзотичним мјестима као и жути Ђики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмм

20.03.2021 17:45

него кад смо код дјикија, ста би са Динкицем, као у земљу да је пропао...

Name

Борис

20.03.2021 15:27

Појавио се најгори син растрошни. То свакако додик не плаћа, већ лети на терет буџета и онда још узме масне дневнице. Породици фодик желим менаџера додикових способности и марифетлука да води фирму. Све добро што додик каже да ради, ја желим породици додик да се удесетостручи, а све што неваља нека им се врати дупло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петровиц

20.03.2021 15:48

Оно у Шарлоа летио Врањеш. Журио на тренинг. Док смо ми било као овце затворени у тору они лете. Лете да обидју своје некретнине. Који год град је на списку ту су им некретнине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања Вулић

20.03.2021 16:18

ТИШИНАААААА !!!!! СТОКО СИТНОГ ЗУБА КАД БОЖАНСТВО ДОДИК ЛЕТИ АВИОНОМ СА СВОЈИМ ПАЈДАРАМА !!! СИКТЕР МАРВО БИЈЕДНА, ВАШЕ ЈЕ ДА ГЛАСАТЕ ЗА СВОГ БОГА ДОДОМИРА И НИЈЕДНЕ ВИШЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ловац Пресретач

20.03.2021 16:46

Свака част преседниче, нека виде душмани у чему се вози нај већи син наших народ и народности, истакнути револуционар, врховни комадант, оружаних снага, цивилне заштите, доживотни преседник у Срба. Угодан лет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дртина

20.03.2021 16:55

Зато га је и купио да мозе побјеци са товаром ако буде густо ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласнарода

20.03.2021 16:59

најбоље на магарету да иде које сте ви ситне дусе,неписмени глупи ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гане

20.03.2021 17:12

Вецином летова су исли да се готиве са свслеркама а остатак слали зену и дјецицу у сопинг и туризам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хана

20.03.2021 17:23

Мислим да је мали био у истамбулу ,објављивао на друственим мрезама,Праг је пословно,а остало сопинг и јебада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоx

20.03.2021 17:56

У својој бахатости И примитивизму ,не виде И мисле да смо сви глупи И ограницени ,а видјецемо на крају ко це летјети а ко грубо приземљити !Док будете били тамо негдје,схватицете да за вас није било то сто сте немилице крали И возали-за вас је Само изолација од свијета ,задња станица неке недодјије ,изолација ,тесла.Сировина,сурова,то је вас стил И зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србима

20.03.2021 19:45

Па ви и јесте и глупи и ограницени. Кад вам Додик сутра расписе референдум о независности РС, бице одзив 113% и бицете 111% за независност, гдје це вам Додикови владати вијековима.

Name

ДГС

20.03.2021 18:01

Провјерити ста се вози авионом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

20.03.2021 18:12

Па народе глупи ви сте им дали мандат да се возе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.03.2021 21:02

Олицно, ако се не изадје на изборе идуце године, онда би могао и купит веци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТДИ

20.03.2021 21:08

И годинама излазе ови цланци и ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

21.03.2021 07:19

Испало је да треба ставити знак једнакости измађу Републике Српске и Милорада Додика за властите потребе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех.....

21.03.2021 08:52

Па погледсјте на друдтвеним мрезама има фотографија појединаца из Републике Српске који ду летјели и лете насим авионом. Сви Милету драги могу у авион, дјеца, сестрици, драги спортисти...Мозе му се, његова Републикс Српска. Народ цути Милорад и његови лете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

21.03.2021 17:42

додик кад оде са власти аутоматски це нам порасти БДП за 10%, колико немилице троси насе паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука Лабан

22.03.2021 05:34

Ниједном није летио за Требиње. Бас не цуди . :)

ОДГОВОРИТЕ