Празна обећања власти СНСД-а у Вишеграду (ВИДЕО)

Одборници скупштинске већине коју чини осам странака подсјећају да је власт општине Вишеград у претходном мандату задужила ову локану заједницу за два милиона конвертибилних марка за инфраструктурне пројекте од којих неки нису никако или су дјелимично реализовани истичући примјер котловнице за насеље од 180 станова на Бикавцу.

Република Српска 18.03.2021 | 19:26
Празна обећања власти СНСД-а у Вишеграду (ВИДЕО)

“Овдје на Бикавцу у оквиру другог кредита који је био у 2019. години донесена је одлука да се уложи 485.000 КМ за реализацију пројекта гријања девет стамбених зграда . У марту прошле године реализована су четири пројекта и овдје је као у неким претходним цијепана јавна набавка, што је незаконито, јер су се само два односила на Бикавац за шта је требало издвојити 11.000 КМ”, истиче одборник Покрета за Вишеград Миле Лакић.

Он додаје да до сада што се централног гријања тиче на Бикавцу није ништа предузето да се изгради осим пројектне документације.

"Овдје је очито био циљ да се уради само пројектна документација а многи становници ових зграда су нам рекли да су припреме за тај пројекат радили запослени из фирме чији је власник начелник општине Вишеград Младен Ђуревић", додаје Лакић.

Што се других пројекта тичи ни у прошлом сазиву одборницима на сједницама Скупштине општине није никад поднешен извјештај о потрошеним средствима за изградњу тротоара и реконструкцију главне улице  нити извјештај о јавним набавкама, тврди одборник у прошлом и овом сазиву Скупштине општине Зоран Папић.

"Значи ријеч је о кредиту од два милиона конвертибилних марака који је 2019. године подигнут за изградњу инфраструктурних објеката а један од њих био је реконстукција главне улице у Вишеграду. За ту намјену је одвојено 250.000 КМ  с тим да се среде тротоари у главној и неким споредним улицама. Нажалост урађени су само тротоари и то пресвучени асфалтом као прије много година као и ивичњаци. Додуше начелник је до новокупљеног стана средио прилазе са главне улице и километар асвалта до викендице на планини Сјемећ", навео је Папић.

Одговор на питање зашто котловница није урађена затражили смо од начелника општине Младена Ђуревића али повратне информације није  било.

Општинска власт је у прошлом мандату задужила општину са седам милиона КМ са каматама.

БН ТВ 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Милан

18.03.2021 18:39

Проблем је сто питања има али нема ко на њих да одговори ... Довели су својим лоповлуком Висеград у фазу загробног зивота,ни једне свијетле тацке тамо висе нема ... Узас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо

18.03.2021 18:45

Сједнице скупштинске већине су незаконите.То је рекло Министарство локане самоуправе РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђепето

18.03.2021 18:49

Господо из већине па ви сте блокирали Вишеград.Ваше сједнице су незаконите.То је одлука Министарства локала РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

18.03.2021 19:27

Ђепето сине полако сто си неурозан. Нека твоји објасне откуд им толика лова и некретнине за 4.г. Засто не изадје Млађо и објасни и вецини и мањини? Нема Тегија у ВСТС сад це циркулусати пријаве и подизаце се оптузнице немој да сумњас а суд це реци своје. Сто си у страху само лакапо. Ево стизу стално нове пријаве а Зока Станциц колико виде градјани несто не премјерава задњих мјесеци. Много је неко крао а тај нека и доказе поријекло имовине и лове. Сигурно је једно да је Висеград много назадовао и да је опустошен а народ завадјен до мрзње велике.

Name

Зар тако

18.03.2021 19:04

Има ли у Висеграду јос зивих? Сто сте гласали за господина опет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре џеп

18.03.2021 19:05

Врати се у џеп и не излази.Ниси заслужио ни да вирнеш из џепа.Ово је најгора власт у Вишеграду,нема горег од ђуревића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.03.2021 19:30

У Вишеграду није СНСД већина. Већину чини СДС са још 7 странака, према томе овај Ђурђевић је у позицији као и ваш љубимац у БЛ Драшко. Хехе у Вишеграду крив овај Ђурђевић а у БЛ скупштинска већина на челу са СНСД. Које лицемјерство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта чекате

18.03.2021 19:36

Само му пуцајте кривичне пријаве за све.Не за боравите незаконите отпремнине радника,а друге запошљавао без конкурса.Има ту свашта,само се треба заровити у папире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главица

18.03.2021 19:38

Пошто су донесене Одлуке како тврди Министарство незаконите, нека то исто министарство донесе одлуку о наставка нове конститутивне сједнице на којој ће се исправити учињени пропусти, при чему ће се превазићи проблеми у којима се налази локална заједница. Као неко ко није оптерећен политиком не могу да разумијем понашање Начелника општине који све опструише јер нема већину, на све начине покушава да купи једног одборника са којим бих имао већину и тада бих рад са 11 одборника био регуларан, а сада са 11 одборника који га не подржавају није регуларан, да није жалосно било бих смијешно. Начелник Вишеграда ће остати јединствен (уникат за гиниса) случај у РС и ширем подручју који са десет одборника није усјео направити скуптинску већини од 11 одборника, то довољно говори о његовој вриједности. Његова намјера је распустање садашњег састава скупштине и нови избори, ти нови избори бих тек показали која је његова подршка, за ова три мјесеца његова подршка је за 20 % мања него у децембру 2020 год. Тек тада бих био у великом проблему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прелово

18.03.2021 19:55

Пирање за начелника. Какву подршку имате од директора ШГ Панос у оставци, народног посланика и одборника из улице Гаврила Принципа ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

На Дрини ћуприја

18.03.2021 20:35

Наш опјевани лијепи стари град Вишеград, уништише полуписмени, необразовани, нестручни, које је постављао исти такав , туга нас Вишеграђана шта нам урадише од нашег Вишеграда,са срећом, храбро напријед Скупштинска већино све смјењујте, опозив начелника, ако је исправно радио зашто се не појављује на сједницама Скупштине општине, понаша се као да је то његово власништво,нема одговорности за нас грађане, не дозвољава Радио Вишеград да преноси седнице, па ко је он, има ли поштовања према нама, у шта су уложени кредити, треба сви на улицу да изађемо да нам се све објасни, начелник звучник у руке да нам прича, јер Радио Вишеград не смије, али долази прољеће, Сунце ће нас обасјати.

Name

Бикавац

18.03.2021 20:01

Овде нису криви ни начелник ни изабрани одборници, искључива кривица је на грађанима Вишеграда који су на изборима дали повјерење овим људима, сами пали сами се убили, надам се да је ово један велики наук за будућа времена за све грађане Вишеграда и Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијеп

18.03.2021 22:58

град, али демографски потпуно опустошен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

19.03.2021 01:14

Лазу народ у цјелој РС вец 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

19.03.2021 07:37

ВЛАДАЈУЦА ПАРТИЈА, ЈЕ САМО МРТВОЗОРНИК ОВЕ РС, ДОК НАРОД ПОСМАТРА ВЛАСТИТУ ПРОПАСТ, НЕ ЦИНЕЦИ НИСТА ДА ТО ЗАУСТАВИ. ТО У ПРЕВОДУ ЗНАЦИ:"ТРАЗИЛИ СТЕ-ДОБИЛИ СТЕ!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

19.03.2021 10:12

Погледајте добро овај снимак, примјетих да из станова укључени продужни каблови за струју у шупама, да ли то виде из Електродистрибуције, то је врло опасно, реагујете, то још нисам видео нигдје, уз чију дозволу је то урадјено?

Name

Реља

19.03.2021 13:31

Уз дозволу црвеног сефа дистрибуције у Висеграду Бојана Гиговица.

Name

Фоча

19.03.2021 16:04

Хвала на одговору,добри људи, код нас у Фочи то би било кажњиво, понављам да је то врло опасно, питајте те црвене шта се дешава,знају ли они за временске непогоде, зар им је дозвољено да се играју са људским животима, знају ли шта значи грмљавина, Боже Господе помози напаћеном народу.