Prazna obećanja vlasti SNSD-a u Višegradu (VIDEO)

Odbornici skupštinske većine koju čini osam stranaka podsjećaju da je vlast opštine Višegrad u prethodnom mandatu zadužila ovu lokanu zajednicu za dva miliona konvertibilnih marka za infrastrukturne projekte od kojih neki nisu nikako ili su djelimično realizovani ističući primjer kotlovnice za naselje od 180 stanova na Bikavcu.

Republika Srpska 18.03.2021 | 19:26
Prazna obećanja vlasti SNSD-a u Višegradu (VIDEO)

“Ovdje na Bikavcu u okviru drugog kredita koji je bio u 2019. godini donesena je odluka da se uloži 485.000 КM za realizaciju projekta grijanja devet stambenih zgrada . U martu prošle godine realizovana su četiri projekta i ovdje je kao u nekim prethodnim cijepana javna nabavka, što je nezakonito, jer su se samo dva odnosila na Bikavac za šta je trebalo izdvojiti 11.000 КM”, ističe odbornik Pokreta za Višegrad Mile Lakić.

On dodaje da do sada što se centralnog grijanja tiče na Bikavcu nije ništa preduzeto da se izgradi osim projektne dokumentacije.

"Ovdje je očito bio cilj da se uradi samo projektna dokumentacija a mnogi stanovnici ovih zgrada su nam rekli da su pripreme za taj projekat radili zaposleni iz firme čiji je vlasnik načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević", dodaje Lakić.

Što se drugih projekta tiči ni u prošlom sazivu odbornicima na sjednicama Skupštine opštine nije nikad podnešen izvještaj o potrošenim sredstvima za izgradnju trotoara i rekonstrukciju glavne ulice  niti izvještaj o javnim nabavkama, tvrdi odbornik u prošlom i ovom sazivu Skupštine opštine Zoran Papić.

"Znači riječ je o kreditu od dva miliona konvertibilnih maraka koji je 2019. godine podignut za izgradnju infrastrukturnih objekata a jedan od njih bio je rekonstukcija glavne ulice u Višegradu. Za tu namjenu je odvojeno 250.000 КM  s tim da se srede trotoari u glavnoj i nekim sporednim ulicama. Nažalost urađeni su samo trotoari i to presvučeni asfaltom kao prije mnogo godina kao i ivičnjaci. Doduše načelnik je do novokupljenog stana sredio prilaze sa glavne ulice i kilometar asvalta do vikendice na planini Sjemeć", naveo je Papić.

Odgovor na pitanje zašto kotlovnica nije urađena zatražili smo od načelnika opštine Mladena Đurevića ali povratne informacije nije  bilo.

Opštinska vlast je u prošlom mandatu zadužila opštinu sa sedam miliona КM sa kamatama.

BN TV 

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Milan

18.03.2021 18:39

Problem je sto pitanja ima ali nema ko na njih da odgovori ... Doveli su svojim lopovlukom Visegrad u fazu zagrobnog zivota,ni jedne svijetle tacke tamo vise nema ... Uzas

ODGOVORITE
Name

Dundo

18.03.2021 18:45

Sjednice skupštinske većine su nezakonite.To je reklo Ministarstvo lokane samouprave RS

ODGOVORITE
Name

Đepeto

18.03.2021 18:49

Gospodo iz većine pa vi ste blokirali Višegrad.Vaše sjednice su nezakonite.To je odluka Ministarstva lokala RS

ODGOVORITE
Name

Laki

18.03.2021 19:27

Đepeto sine polako sto si neurozan. Neka tvoji objasne otkud im tolika lova i nekretnine za 4.g. Zasto ne izadje Mlađo i objasni i vecini i manjini? Nema Tegija u VSTS sad ce cirkulusati prijave i podizace se optuznice nemoj da sumnjas a sud ce reci svoje. Sto si u strahu samo lakapo. Evo stizu stalno nove prijave a Zoka Stancic koliko vide gradjani nesto ne premjerava zadnjih mjeseci. Mnogo je neko krao a taj neka i dokaze porijeklo imovine i love. Sigurno je jedno da je Visegrad mnogo nazadovao i da je opustošen a narod zavadjen do mrznje velike.

Name

Zar tako

18.03.2021 19:04

Ima li u Visegradu jos zivih? Sto ste glasali za gospodina opet?

ODGOVORITE
Name

Ре џеп

18.03.2021 19:05

Врати се у џеп и не излази.Ниси заслужио ни да вирнеш из џепа.Ово је најгора власт у Вишеграду,нема горег од ђуревића.

ODGOVORITE
Name

А

18.03.2021 19:30

У Вишеграду није СНСД већина. Већину чини СДС са још 7 странака, према томе овај Ђурђевић је у позицији као и ваш љубимац у БЛ Драшко. Хехе у Вишеграду крив овај Ђурђевић а у БЛ скупштинска већина на челу са СНСД. Које лицемјерство.

ODGOVORITE
Name

Шта чекате

18.03.2021 19:36

Само му пуцајте кривичне пријаве за све.Не за боравите незаконите отпремнине радника,а друге запошљавао без конкурса.Има ту свашта,само се треба заровити у папире.

ODGOVORITE
Name

Glavica

18.03.2021 19:38

Pošto su donesene Odluke kako tvrdi Ministarstvo nezakonite, neka to isto ministarstvo donese odluku o nastavka nove konstitutivne sjednice na kojoj će se ispraviti učinjeni propusti, pri čemu će se prevazići problemi u kojima se nalazi lokalna zajednica. Kao neko ko nije opterećen politikom ne mogu da razumijem ponašanje Načelnika opštine koji sve opstruiše jer nema većinu, na sve načine pokušava da kupi jednog odbornika sa kojim bih imao većinu i tada bih rad sa 11 odbornika bio regularan, a sada sa 11 odbornika koji ga ne podržavaju nije regularan, da nije žalosno bilo bih smiješno. Načelnik Višegrada će ostati jedinstven (unikat za ginisa) slučaj u RS i širem području koji sa deset odbornika nije usjeo napraviti skuptinsku većini od 11 odbornika, to dovoljno govori o njegovoj vrijednosti. Njegova namjera je raspustanje sadašnjeg sastava skupštine i novi izbori, ti novi izbori bih tek pokazali koja je njegova podrška, za ova tri mjeseca njegova podrška je za 20 % manja nego u decembru 2020 god. Tek tada bih bio u velikom problemu.

ODGOVORITE
Name

Prelovo

18.03.2021 19:55

Piranje za načelnika. Kakvu podršku imate od direktora ŠG Panos u ostavci, narodnog poslanika i odbornika iz ulice Gavrila Principa ?

ODGOVORITE
Name

На Дрини ћуприја

18.03.2021 20:35

Наш опјевани лијепи стари град Вишеград, уништише полуписмени, необразовани, нестручни, које је постављао исти такав , туга нас Вишеграђана шта нам урадише од нашег Вишеграда,са срећом, храбро напријед Скупштинска већино све смјењујте, опозив начелника, ако је исправно радио зашто се не појављује на сједницама Скупштине општине, понаша се као да је то његово власништво,нема одговорности за нас грађане, не дозвољава Радио Вишеград да преноси седнице, па ко је он, има ли поштовања према нама, у шта су уложени кредити, треба сви на улицу да изађемо да нам се све објасни, начелник звучник у руке да нам прича, јер Радио Вишеград не смије, али долази прољеће, Сунце ће нас обасјати.

Name

Bikavac

18.03.2021 20:01

Ovde nisu krivi ni načelnik ni izabrani odbornici, isključiva krivica je na građanima Višegrada koji su na izborima dali povjerenje ovim ljudima, sami pali sami se ubili, nadam se da je ovo jedan veliki nauk za buduća vremena za sve građane Višegrada i Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Lijep

18.03.2021 22:58

grad, ali demografski potpuno opustošen...

ODGOVORITE
Name

BL

19.03.2021 01:14

Lazu narod u cjeloj RS vec 20 godina.

ODGOVORITE
Name

Zaga

19.03.2021 07:37

VLADAJUCA PARTIJA, JE SAMO MRTVOZORNIK OVE RS, DOK NAROD POSMATRA VLASTITU PROPAST, NE CINECI NISTA DA TO ZAUSTAVI. TO U PREVODU ZNACI:"TRAZILI STE-DOBILI STE!"

ODGOVORITE
Name

Foča

19.03.2021 10:12

Pogledajte dobro ovaj snimak, primjetih da iz stanova uključeni produžni kablovi za struju u šupama, da li to vide iz Elektrodistribucije, to je vrlo opasno, reagujete, to još nisam video nigdje, uz čiju dozvolu je to uradjeno?

Name

Relja

19.03.2021 13:31

Uz dozvolu crvenog sefa distribucije u Visegradu Bojana Gigovica.

Name

Foča

19.03.2021 16:04

Hvala na odgovoru,dobri ljudi, kod nas u Foči to bi bilo kažnjivo, ponavljam da je to vrlo opasno, pitajte te crvene šta se dešava,znaju li oni za vremenske nepogode, zar im je dozvoljeno da se igraju sa ljudskim životima, znaju li šta znači grmljavina, Bože Gospode pomozi napaćenom narodu.