Моззарт највјернији навијач спорта у БиХ

Бројни су клубови и појединци којима је подршка ове компаније много значила за даљи развој и постизање бољих резултата. И у времену када на трибинама није било публике, Моззарт је био највећи навијач многим клубовима и спортистима широм државе.

Остали спортови 18.03.2021 | 16:54
Моззарт највјернији навијач спорта у БиХ

Пливање, гимнастика, кик-бокс, кошарка, рукомет, фудбал – ова компанија не бира популарност клуба или спортиста, већ се труди да помаже свима којима је то потребно.

Моззарт је у претходном периоду био „појачање“ за два велика рукометна клуба – Дервенту и Младост.

Регионални лидер у приређивању игара на срећу помогао је РК Дервента да се врати у друштво најбољих, док је Бањалучанима, који су надалеко познати по овом спорту, помогао да наставе традицију. Наиме, Рукометни клуб Младост дух спорта, по којем је Бањалука чувена, гаји већ 60 година.

За то вријеме изњедрили су бројне свјетски познате рукометаше и тренере, међу којима су и два освајача олимпијских медаља – Милорад Каралић (злато на ОИ 1972.) и Ирфан Смајлагић (сребро ОИ 1988. и злато на ОИ 1996).  Регионални лидер у приређивању игара на срећу кроз спонзорство подржао је и ФК Сводна из околине Новог Града.

Компанија је подржала и младе наде Пливачког клуба Борац из Бањалуке. Како би им обезбиједили основне услове за рад, Моззарт се прикључио кампањи “Закупи стазу - помози Борцу!” Млади пливачи зато наредних годину дана имају могућност да користе пливачку стазу на Градском олимпијском базену гдје тренирају за нове побједе.

Приређивач игара на срећу подржао је са истим циљем, а то мотивисање младих да се баве спортом и рекреацијом, и Кошаркашки клуб Звијезда који је покренуо образовни спортски програм „Знам да могу“. Овај програм намијењен је за младе кошаркаше и гимнастичарке.

Моззартова помоћ овом пројекту усмјерена је ка младим играчима из  четири програма: корективна гимнастика за млађу дјецу, мини баскет, селективни програм и индивидуални тренинзи дјечака који тренутно играју у клубовима у Италији.

Подршка Моззарта стигла је и до бројних појединачних спортиста, међу којима је  кик-боксер Никола Дробњак из Зворника који се нада да ће опрема са Моззартовим обиљежјима и за њега бити талична.

Ипак, оно по чему се Моззарт издваја јесте улагање у развој локалних клубова који немају толику пажњу медија кроз акцију „Нови дресови за нове шампионе“.

(БН)