Mozzart najvjerniji navijač sporta u BiH

Brojni su klubovi i pojedinci kojima je podrška ove kompanije mnogo značila za dalji razvoj i postizanje boljih rezultata. I u vremenu kada na tribinama nije bilo publike, Mozzart je bio najveći navijač mnogim klubovima i sportistima širom države.

Ostali sportovi 18.03.2021 | 16:54
Mozzart najvjerniji navijač sporta u BiH

Plivanje, gimnastika, kik-boks, košarka, rukomet, fudbal – ova kompanija ne bira popularnost kluba ili sportista, već se trudi da pomaže svima kojima je to potrebno.

Mozzart je u prethodnom periodu bio „pojačanje“ za dva velika rukometna kluba – Derventu i Mladost.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću pomogao je RK Derventa da se vrati u društvo najboljih, dok je Banjalučanima, koji su nadaleko poznati po ovom sportu, pomogao da nastave tradiciju. Naime, Rukometni klub Mladost duh sporta, po kojem je Banjaluka čuvena, gaji već 60 godina.

Za to vrijeme iznjedrili su brojne svjetski poznate rukometaše i trenere, među kojima su i dva osvajača olimpijskih medalja – Milorad Karalić (zlato na OI 1972.) i Irfan Smajlagić (srebro OI 1988. i zlato na OI 1996).  Regionalni lider u priređivanju igara na sreću kroz sponzorstvo podržao je i FK Svodna iz okoline Novog Grada.

Kompanija je podržala i mlade nade Plivačkog kluba Borac iz Banjaluke. Kako bi im obezbijedili osnovne uslove za rad, Mozzart se priključio kampanji “Zakupi stazu - pomozi Borcu!” Mladi plivači zato narednih godinu dana imaju mogućnost da koriste plivačku stazu na Gradskom olimpijskom bazenu gdje treniraju za nove pobjede.

Priređivač igara na sreću podržao je sa istim ciljem, a to motivisanje mladih da se bave sportom i rekreacijom, i Košarkaški klub Zvijezda koji je pokrenuo obrazovni sportski program „Znam da mogu“. Ovaj program namijenjen je za mlade košarkaše i gimnastičarke.

Mozzartova pomoć ovom projektu usmjerena je ka mladim igračima iz  četiri programa: korektivna gimnastika za mlađu djecu, mini basket, selektivni program i individualni treninzi dječaka koji trenutno igraju u klubovima u Italiji.

Podrška Mozzarta stigla je i do brojnih pojedinačnih sportista, među kojima je  kik-bokser Nikola Drobnjak iz Zvornika koji se nada da će oprema sa Mozzartovim obilježjima i za njega biti talična.

Ipak, ono po čemu se Mozzart izdvaja jeste ulaganje u razvoj lokalnih klubova koji nemaju toliku pažnju medija kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“.

(BN)