Филип Крајиновић поражен на турниру Дубаију

 На турниру у Дубаију елиминисан је и Филип Крајиновић, којег је Јужноафриканац Лојд Џорџ Харис поразио резултатом 2:0, по сетовима 7:6, 6:4.

Тенис 17.03.2021 | 20:56
Филип Крајиновић поражен на турниру Дубаију

Српски тенисер, који је био фаворит, је прилично слабо одиграо овај дуел, али то не умањује ни најмање одличну игру Хариса, који је у Емиратима нанизао и пету побједу, с обзиром на то да је кренуо из квалификација.

Јужноафриканца је боље служио сервис, имао је бољу реализацију првог сервиса - Крајиновићу је препустио свега пет поена, одсервирао је чак 13 асова, био бољи у битнијим поенима и на крају апсолутно заслужено прошао у четвртфинале.

Први сет је био тврд и неизвјестан, виђен је по један брејк, први је до њега стигао српски тенисер, али је одмах узвратио Харис, па се на крају отишло у тај-брејк, у којем је Крајиновић повео са 3:0, али је Харис освојио седам од наредних девет поена и ријешио тај дио игре у своју корист - 7:5.

Тек у другом сету је Јужноафриканац одиграо сјајно на свој сервис, Србин није имао ниједну брејк шансу, а брејк који је на крају одлучио побједника, Харис је направио у седмом гему, а колико је добро играо на свој сервис довољно ће рећи податак да је Крајиновићу препустио свега три поена у пет сервис гемова.

На крају, након 93 минута игре, резултат 7:6, 6:4 за Лојда Џорџа Хариса, који је у четвртфиналу, а на путу до осам најбољих у Дубаију је побјеђивао редом: Тејмураса Габашвилија и Блажа Ролу у квалификацијама, потом Кристофера О'Конела, првог носиоца Доминика Тима и сада Филипа Крајиновића.

Хариса у четвртфиналу чека Јапанац Кеи Нишикори, а ако настави са оваквим партијама, Јужноафриканац би могао и до саме завршнице, што би за њега представљало огроман успјех. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар