Filip Krajinović poražen na turniru Dubaiju

 Na turniru u Dubaiju eliminisan je i Filip Кrajinović, kojeg je Južnoafrikanac Lojd Džordž Haris porazio rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:4.

Tenis 17.03.2021 | 20:56
Filip Krajinović poražen na turniru Dubaiju

Srpski teniser, koji je bio favorit, je prilično slabo odigrao ovaj duel, ali to ne umanjuje ni najmanje odličnu igru Harisa, koji je u Emiratima nanizao i petu pobjedu, s obzirom na to da je krenuo iz kvalifikacija.

Južnoafrikanca je bolje služio servis, imao je bolju realizaciju prvog servisa - Кrajinoviću je prepustio svega pet poena, odservirao je čak 13 asova, bio bolji u bitnijim poenima i na kraju apsolutno zasluženo prošao u četvrtfinale.

Prvi set je bio tvrd i neizvjestan, viđen je po jedan brejk, prvi je do njega stigao srpski teniser, ali je odmah uzvratio Haris, pa se na kraju otišlo u taj-brejk, u kojem je Кrajinović poveo sa 3:0, ali je Haris osvojio sedam od narednih devet poena i riješio taj dio igre u svoju korist - 7:5.

Tek u drugom setu je Južnoafrikanac odigrao sjajno na svoj servis, Srbin nije imao nijednu brejk šansu, a brejk koji je na kraju odlučio pobjednika, Haris je napravio u sedmom gemu, a koliko je dobro igrao na svoj servis dovoljno će reći podatak da je Кrajinoviću prepustio svega tri poena u pet servis gemova.

Na kraju, nakon 93 minuta igre, rezultat 7:6, 6:4 za Lojda Džordža Harisa, koji je u četvrtfinalu, a na putu do osam najboljih u Dubaiju je pobjeđivao redom: Tejmurasa Gabašvilija i Blaža Rolu u kvalifikacijama, potom Кristofera O'Кonela, prvog nosioca Dominika Tima i sada Filipa Кrajinovića.

Harisa u četvrtfinalu čeka Japanac Кei Nišikori, a ako nastavi sa ovakvim partijama, Južnoafrikanac bi mogao i do same završnice, što bi za njega predstavljalo ogroman uspjeh. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar